جلسه ستاد اربعین استان قزوین در روز سهشنبه ۳۱ تیر ماه در سالن جلسات مدیریت بحران استانداری با حضور مسئولان و نمایندگان ۱۸ کمیته مرتبط با ستاد برگزار شد. در ابتدای این جلسه علیرضا معیریپور، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین اظهار کرد: بهسازی روکش آسفالت مسیرهای اربعین در محدوده آوج آغاز شده و تا زمان شروع سفرهای اربعین به اتمام خواهد رسید، همچنین موضوع ترمیم روشنایی، خطکشی مسیرها و آشکارسازی سرعتگیرها نیز آغاز شده است.
وی ادامه داد: تعداد ۱۶۵ دستگاه اتوبوس عملیاتی و فعال برای ایام اربعین در نظر گرفته شده که میانگین سنی این اتوبوسها ۱۸ سال است، ناوگان ما مسن و پیر محسوب میشوند و این دست ما را برای ارائه خدمات مطلوبتر در مسیرهای دور میبندد، تنها چهار تا پنج دستگاه ناوگان نو در استان قزوین موجود است.
این مسئول در ادامه تصریح کرد: از روز ۲۵ تیر ماه پیشفروش بلیطها آغاز شده و تاکنون تعداد ۶۴۰ بلیط اتوبوس معمولی و ۹۵ بلیط ویآیپی به فروش رسیده است نکته دیگر اینکه هر ساله از هیئات، مواکب و عموم مردم تقاضا داریم بازگشت خود از سفر اربعین را به روز اربعین موکول نکنند، چون ظرفیت ناوگان ما پاسخگوی این حجم از زائرین نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: قرار بود ۲ هزار لیتر تنخواه سوخت در کارت سوخت ناوگان شارژ شود که تقاضای پیگیری این موضوع را داریم، همچنین با توجه به احتمال مفقودی کارت سوخت رانندگان در مسیر، تقاضا داریم حتما کارت آزاد در جایگاههای سوخت موجود باشد تا رانندگان با مشکل سوخت مواجه نشوند.
معیریپور بیان کرد: در سالهای گذشته پلیس با مشاهده یک تخلف اقدام به توقیف اتوبوس میکرد، از پلیس تقاضا داریم اعمال قانون را بهصورت جریمههای نقدی لحاظ کرده و این اعمال قانون منوط به توقیف ناوگان نباشد، زیرا با کمبود ناوگان مواجهیم و اگر اتوبوسهای موجود توقیف شوند، دود آن به چشم مسافران و زائران میرود.
وی تصریح کرد: ناوگان استان قزوین در مسیر خود از دو گردنه آوج و اسدآباد همدان عبور میکند، اما ناوگان تهران از مسیر آزادراهی و بزرگراهی به سمت مرز حرکت میکند، بنابراین با توجه به سختی مسیر در قزوین و کمتر بودن کرایه اتوبوس قزوین، رانندگان ترجیح میدهند جهت عزیمت به مرزها از تهران مسافر سوار کنند، پیشنهاد ما این است که نرخ بلیط اتوبوسهای تهران و قزوین به مرز برابر شوند تا رانندگان ما به تهران نروند و در قزوین با کمبود ناوگان مواجه نشویم.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین در خصوص نحوه همکاری کارخانجات در ایام اربعین گفت: با توجه به اینکه یکسوم ناوگان ما در اختیار کارخانجات قرار دارد، میطلبد که در روزهای پیک سفر اربعین، این ناوگان نیز جهت همکاری به ما بپیوندند.
وی اظهار کرد: اتوبوسهای شهرداری هر ساله در مرز مهران مستقرند، تقاضا داریم این اتوبوسها در موج سفرهای بازگشت، هماستانیهای عزیز را نیز سوار کرده و خالی به استان بازنگردند، البته این مسئله نیاز به مجوز ستاد اربعین دارد که درخواست میکنیم در این خصوص نیز دستورات لازم صادر شود.
اعزام پرسنل و تجهیزات علوم پزشکی قزوین به مرز مهران
در ادامه این جلسه دکتر حسن طاهراحمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: در سالهای گذشته ما اتوبوس آمبولانس و آمبولانسها را از قزوین به شلمچه اعزام میکردیم، امسال آنها را به مهران اعزام خواهیم کرد، همچنین سه دستگاه آمبولانس نیز در محدوده آوج جهت خدماترسانی به مسافران و زائران قرار داده میشود.
وی در خصوص اعزام تعداد پرسنل و تجهیزات اعزامی از قزوین عنوان کرد: ۱۴ نیروی فنی و عملیاتی، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس، سه دستگاه آمبولانس، دو دستگاه آمبولانس پشتیبان و یک دستگاه موتور آمبولانس به مرز اعزام خواهند شد، آمبولانسها مجهز به انواع سرم و دارو برای صد بیمار هستند.
برگزاری مراسم دلدادگان حسینی با شعار «انا علی العهد»
به گزارش ایسنا، حجتالاسلاموالمسلمین یوسف پورآرین، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین نیز در این جلسه اظهار کرد: مهمترین برنامه کمیته مراسمات اربعین، برگزاری مراسم پیادهروی جاماندگان اربعین در استان تحتعنوان دلدادگان حسینی است که این مراسم باشکوه مطابق سالهای گذشته در روز اربعین در استان برگزار خواهد شد.
این مسئول ادامه داد: شعار امسال این مراسم «انا علی العهد» بوده و کمیتههایی تحت عنوان فرهنگی و تبلیغی، مواکب، امنیتی، بانوان و نوجوانان در این مراسم فعالیت خواهند کرد.
برگزاری مسابقه عکاسی با تلفن همراه با موضوع سربند
حجتالاسلاموالمسلمین عباس افشار، مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین نیز اظهار کرد: لازم است در خصوص احترام به حاکمیت عراق بهعنوان کشور میزبان، احترام به مرجعیت عراق علیالخصوص آیتالله سیستانی و تکریم مردم عراق بهعنوان میزبان اصلی آموزشهای لازم به زائران و مواکب داده شود، این سه محور مورد تأکید ما بوده و در آموزشها هم لحاظ شدهاند.
وی افزود: شهرداری قزوین نسبت به فضاسازی ورودی و خروجیهای شهر در ایام اربعین اقدام کند تا شهر رنگ و بوی اربعین را به خود بگیرد. برگزاری مسابقه کتابخوانی با موضوع نماز و عبادت امام حسین(ع) و مسابقه عکاسی با تلفن همراه با موضوع سربند در دستور کار کمیته فرهنگی ستاد اربعین قرار دارد.
مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین بیان کرد: تعداد ۸۰ روحانی مبلغ در ۶۵ موکب را خواهیم داشت که این روحانیون جهت اقامه نماز جماعت در مواکب و پاسخگویی به مسائل شرعی زوار در مواکب حضور خواهند داشت. جمعآوری دلنوشتههای زائرین را در نیز مواکب خواهیم داشت و در نهایت گزیدهای از این دلنوشتهها تبدیل به کتاب خواهند شد.
تعبیه ۱۰۰ ایستگاه در مبادی مرزها و کشور عراق برای گمشدگان و مفقودیها
بشیر سلیمی، مدیر حج و زیارت استان قزوین نیز در این جلسه اظهار کرد: تاکنون ۳۳۰ هزار و ۱۵۵ نفر در سامانه سماح درکشور ثبتنام کردهاند، همچنین تاکنون ۱۰۲ نفر از ثبتنامکنندگان استان قزوین اعلام کردهاند که دارای بیماریهای زمینهای و بیماریهای خاص هستند و لازم است تدابیر لازم برای سلامت آنان اندیشیده شود.
وی ادامه داد کرد: ۱۰۰ ایستگاه در مبادی مرزها و کشور عراق برای راهنمایی گمشدگان و مفقودیها در نظر گرفته شده است. آشپزخانههای مرکزی سازمان حج و زیارت در عراق، پیش از آغاز به کار مواکب عراقی، پخت غذا را انجام خواهند داد تا زائران در این ایام با مشکل مواجه نشوند، مدیریت آشپزخانه نجف نیز با آشپزهای قزوینی است.
اتباع خارجی از مرز شلمچه به عراق میروند
در ادامه این جلسه خسرو طریقی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قزوین اظهار کرد: ثبتنام اتباع خارجی جهت سفر اربعین از ۲۹ تیر ماه آغاز شده است. محدوده زمانی سفر اتباع از چهارم مرداد تا دوم شهریور در نظر گرفته شده و مرز مشخص شده برای اتباع خارجی در سفر اربعین، مرز شلمچه است.
لزوم تأمین یک میلیون بطری آب برای زائران اربعین
مصطفی طاهرخانی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قزوین نیز اظهار کرد: مباشر معین استان قزوین جهت تأمین اقلام اساسی و مایحتاج خوراکی مواکب از قبیل مرغ منجمد، گوشت، برنج و شکر، شرکت تعاونی جهاد کشاورزی استان است. همچنین هماهنگیها جهت تأمین ۱۰۰ تن آرد با سازمان غله انجام شده است، در راستای تأمین آب برای زائران نیز تهیه ۱ میلیون بطری آب مورد نیاز است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قزوین بیان کرد: این سهمیهها بر اساس سرانه جمعیتی شهرستانها به تفکیک لحاظ خواهد شد. تأمین ارز اربعین نیز توسط بانکهای عامل منتخب انجام میشود.
برق مسیر آوج تا ورودی همدان در ایام اربعین قطع نشود
در این جلسه شهرام احمدپور، معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار قزوین اظهار کرد: هماهنگیهای لازم انجام شود تا برق مسیر آوج تا ورودی همدان به هیچ وجه در ایام اربعین قطع نشود، چرا که در صورت قطع برق، زائران و مواکب هم به لحاظ گرمای هوا و هم به لحاظ ارتباطگیری با مشکل مواجه خواهند شد.
وی ادامه داد: از مواکب و زائران عزیز درخواست میکنیم هرگونه تحرکات مشکوک در مسیر را به شمارههای ۱۱۰، ۱۱۳ و ۱۱۴ گزارش کنند.تا امروز ۱۶۷ موکب برای خدماترسانی به زائران در عراق و ایران اعلام آمادگی کردهاند. اعزام مواکب به عراق از تاریخ چهارم مرداد آغاز میشود و تا ۱۱ مرداد ادامه خواهد داشت و خدماترسانی در کشور عراق نیز از ۱۳ تا ۲۳ مرداد یعنی ۱۰ تا ۲۰ صفر خواهد بود.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار قزوین بیان کرد: همه شهرداریها وظیفه خطیری در ایام اربعین دارند، اما در این راستا وظیفه شهرداریهای موجود در مسیر اربعین تا محدوده آوج سنگینتر از بقیه است. با توجه به اینکه اغلب ناوگان کارخانجات فرسوده هستند، پیش از بکارگیری آنها در ایام اربعین، به لحاظ فنی بررسی شوند تا مشکلی پیش نیاید، همچنین پروژههای عمرانی مسیرهای منتهی به آوج تا قبل از آغاز سفرهای اربعین تکمیل شوند.
اربعین یکی از مصادیق مبارزه با اسرائیل است
حجتالاسلاموالمسلمین سید مهدی خضری، امام جمعه موقت قزوین اظهار کرد: اربعین صرفا یک مراسم و مناسک مذهبی نیست، بلکه مهمترین مؤلفه قدرت نرم است. اکنون ملت ایران به لحاظ قدرت نرم در بالاترین نقطه ایستادهاند، باید بتوانیم این نقطه اوج را حفظ کرده در قلوب و اذهان جهانیان تأثیرگذار باشیم، ایام اربعین فرصت مناسبی برای این مسئله است، چرا که مردم جهان منتظر روایت فتح ایران هستند.
وی بیان کرد: اسرائیل نسبت به مردم ایران دچار خطای محاسباتی شده است و مسئولین باید کاری کنند که جهانیان اراده مردم ایران را ببینند، ملت ایران جوهره و گوهره خود را در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نشان داد، اربعین فرصت بروز مجدد اراده مردم و عزم ملی پس از این جنگ تحمیلی است، لذا از اهمیت بالایی برخوردار است.
نماینده آیتالله مظفری در ستاد اربعین استان قزوین خاطرنشان کرد: دستگاهها و نهادها در موضوع اربعین بحث تسهیلگری و رفع موانع را بر عهده دارند و مردم نیز این کار فرهنگی و رویداد عظیم را تصدیگری میکنند.
وی تصریح کرد: در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه برخی از مردم عزیز که هیئتی، مسجدی و مذهبی نیستند، گفتند ما آمادگی کامل برای مبارزه با اسرائیل را داریم، اکنون این ظرفیت موجود است و باید کاری کنیم این افراد نیز فضای اربعین را درک کنند، چرا که اربعین و همچنین مراسم دلدادگان حسینی یکی از مصادیق مبارزه با اسرائیل است.
از طریق فضای مجازی آموزشهای لازم به زائران داده شود
در پایان این جلسه نیز مصطفی آقاعلی، سرپرست دفتر امور امنیتی و انتظامی استانداری قزوین اظهار کرد: لازم است حلقه ارتباطی میان دستگاهها و ثبتنامگنندگان اربعین گسترش یابد. برای مثال گروهی در یکی از پیامرسانهای داخلی ایجاد شود و مباحث لازم از قبیل موارد بهداشتی، کنسولی، آشنایی با آداب و رسوم کشور میزبان و مباحث امنیتی به زائران آموزش داده شود تا در مسیر و در عراق با مشکل مواجه نشوند.
انتهای پیام
نظرات