حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، چهارشنبه اول مرداد در دیدار با رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، با اشاره به گزارش ارائهشده از سوی حسن بابایی، اظهار کرد: فرمایشات و گزارشهای ارائهشده امیدبخش و نشانگر پیشرفتهای واقعی و ملموس در حوزه ثبت و تثبیت مالکیت در استان است.
وی افزود: یکی از جلوههای این رضایتمندی را در آرامش عمومی استان، بهویژه در وقایع اخیر، میتوان مشاهده کرد؛ بهگونهای که کردستان کمترین تنش را تجربه کرد و این امر، ناشی از خدمترسانی مناسب، تعامل مثبت نهادها و پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم است.
نماینده ولیفقیه در کردستان همچنین با اشاره به سفرهای میدانی و بازدید از مناطق روستایی، تصریح کرد: در بازدید از روستاها شاهد رضایت مردم از روند صدور اسناد و رفع تعارضات ملکی بودیم؛ اقدامی که علاوه بر تأمین حقوق قانونی، امیدواری و انگیزه توسعه را در دل ساکنان این مناطق زنده کرده است.
وی با اشاره به توسعه حاشیهنشینی در شهر سنندج و لزوم برنامهریزی دقیق در این حوزه گفت: اگر در کنار اقدامات ثبتی، برنامههای پیشگیرانه در حوزه توسعه شهری نیز دنبال شود، میتوان از شکلگیری تعارضات و ساختوسازهای بیرویه جلوگیری کرد.
پورذهبی خاطرنشان کرد: در جریان دیدار با قضات در شهرستانها و حتی در مراجعات مردمی، شاهد رضایت از عملکرد دستگاه قضایی و سازمان ثبت هستیم. مردم از نحوه برخورد و پیگیری مسئولان رضایت دارند و ارتباط بین مردم و نهادهای حاکمیتی در استان، ارتباطی نزدیک، صمیمی و کارآمد است.
وی از تلاشهای رئیسکل دادگستری، دادستان مرکز استان و مدیرکل ثبت اسناد و املاک کردستان قدردانی کرد و افزود: با چنین روحیه جهادی و کاربلد، میتوان به آینده این استان امیدوار بود. امیدواریم این روند با حضور مستمر مسئولان کشوری، تداوم یابد و خدماترسانی بیش از پیش گسترش پیدا کند.
نماینده ولیفقیه در استان در پایان با آرزوی توفیق برای مدیران کردستانی حاضر در سطوح مختلف سازمان ثبت، گفت: امیدواریم مردم ایران همواره سرافراز و سربلند باشند و با غلبه بر مشکلات و دشمنیها، به سوی آیندهای روشن گام بردارند.
تکمیل فرآیند تفکیک و آمادهسازی اسناد ۱۵۰ تا ۱۶۰ واحد مسکونی مربوط به مددجویان
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کردستان با اشاره به اقدامات جهادی این اداره در حوزه تثبیت مالکیت، نهضت ملی مسکن و رسیدگی به پروندههای قدیمی، گفت: استان کردستان در ارزیابی نهایی عملکرد ثبتی در سال گذشته، موفق به کسب رتبه دوم کشوری شد.
رضا اعظمی، در ادامه این جلسه، با اشاره به رصد میدانی فعالیتهای ثبتی توسط مسئولان سازمان، اظهار کرد: در حوزه نهضت ملی مسکن، علیرغم چالشهای موجود، با تشکیل کارگروه ویژهای، اقدامات قابل توجهی انجام گرفت که بنا بر اعلام ادارهکل راه و شهرسازی، معادل شش سال فعالیت معمول، در کمتر از سه ماه به انجام رسید.
وی افزود: اسناد مربوط به این اقدامات امروز در جلسه شورای قضایی استان، تحویل مسئولان خواهد شد. این در حالی است که در مناطق حاشیهنشین مانند نایسر، با وجود پیچیدگیهای خاص ثبتی و نبود زیرساختهای نقشهبرداری مناسب، موفق به صدور نزدیک به ۸۰۰ سند در چند ماه اخیر شدهایم.
اعظمی با اشاره به ساماندهی تعاونیهای مسکن بلاتکلیف، از جمله تعاونیهای وابسته به نیروهای مسلح، گفت: برخی از این تعاونیها بیش از ۲۰ سال در انتظار دریافت سند بودهاند. در حال حاضر، بیش از ۱۸۰۰ سند مربوط به تعاونی سپاه به مراحل نهایی رسیده و بخشی از آنها در آستانه صدور رسمی است.
وی ادامه داد: مراجعات مردمی به ادارهکل نیز به طور مستمر در حال انجام است. تنها در روزهای سهشنبه که برای رسیدگی ویژه به این مراجعات تعیین شده، تاکنون ۴۸۰ مورد مراجعه حضوری ثبت شده است. در یکی از همین مراجعات، خانوادههایی از مددجویان کمیته امداد، از انتظار ۱۶ ساله برای دریافت سند گلایه داشتند که بلافاصله با پیگیری جدی کارگروه، مشکل آنها در دستور کار قرار گرفت و منتهی به صدور سند مادر شد.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک کردستان همچنین از تکمیل فرآیند تفکیک و آمادهسازی اسناد ۱۵۰ تا ۱۶۰ واحد مسکونی مربوط به مددجویان خبر داد و گفت: این اسناد در مراحل پایانی است و تا پایان تیرماه، با پایان یافتن مهلت اعتراض، به متقاضیان تحویل داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه این اقدامات فراتر از وظایف قانونی سازمان بوده، تأکید کرد: از آنجا که ادارات مختلف ممکن است به مراجعان پاسخ فوری ندهند، ما در قالب کارگروههای مشترک، دستگاهها را دعوت کردهایم تا در جلسات هماهنگکننده، مشکلات مردم را بیواسطه بررسی کنیم.
اعظمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رتبههای استانی کسبشده توسط کردستان گفت: در شاخصهای چهارگانه شامل تثبیت مالکیت، تعیین تکلیف اراضی و امور اسناد، استان موفق به کسب رتبه پنجم کشور شد و در ارزیابی ۱۶ شاخص تخصصی، از جمله استعلامات قضایی و صدور اسناد دفاتر، در یازدهماهه انتهایی سال، رتبه سوم را کسب کرد.
وی افزود: در جمعبندی نهایی که در استان اصفهان برگزار شد، کردستان موفق به کسب رتبه دوم کشوری در عملکرد کلی ادارات ثبت اسناد و املاک شد که حفظ و ارتقاء این رتبه، نیازمند استمرار تلاشهای جهادی است.
مدیرکل ثبت اسناد استان در پایان با قدردانی از حمایتهای مستمر رئیس سازمان ثبت اسناد کشور و رئیسکل دادگستری استان، گفت: همراهی، مشاوره و پیگیریهای شبانهروزی دکتر بابایی و مسئولان عالی قضایی، موجب دلگرمی مجموعه ما در کردستان است و امیدواریم این مسیر را با انگیزه و دقت بیشتر ادامه دهیم.
۱۶ درصد خانوارهای کردستان تحت پوشش کمیته امداد هستند
رضا طوسی،مدیرکل کمیته امداد کردستان نیز در ادامه این جلسه، ضمن قدردانی از همکاری دادگستری استانهای گلستان و کردستان در اجرای تفاهمنامه با کمیته امداد، اظهار کرد: این تفاهمنامه که سال گذشته میان ریاست محترم قوه قضاییه و ریاست کمیته امداد امضا شد، با هدف خدمترسانی مؤثر به خانوادههای تحت حمایت اجرایی شده و نتایج ارزشمندی در پی داشته است.
وی افزود: اجرای احکام جایگزین حبس، ورود قضات به حمایت از کودکان یتیم و نیازمند، و مشارکت فرزندان حوزه دادگستری در طرح اکرام، از جمله دستاوردهای مثبت این تعامل بوده است. در حال حاضر، کمیته امداد کردستان حدود ۱۱ هزار فرزند یتیم و محسن دارد که بخشی از نیازهای آنان از سوی امداد و بخش دیگری از طریق مشارکت حامیان داخل و خارج از کشور تأمین میشود.
مدیرکل کمیته امداد استان کردستان، همچنین به ارائه معاضدتهای حقوقی و قضایی به خانوادههای مددجو اشاره کرد و گفت: این اقدامات موجب حل بسیاری از مشکلات خانوادهها شده است.
طوسی با بیان اینکه ۷۹ هزار خانواده با جمعیتی بالغ بر ۱۶۰ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد کردستان هستند، ادامه داد: این میزان، حدود ۱۶ درصد کل خانوارهای استان و ۱۰ درصد جمعیت را در بر میگیرد. از این تعداد، ۳۷ هزار خانواده زنسرپرست، ۳۰ هزار خانوار با سرپرست ازکارافتاده، و ۲۷ هزار خانوار فاقد سرپرست به دلیل فوت یا آسیبهای اجتماعی هستند.
وی با اشاره به تلاش جهادی در اجرای پروژههای مسکن محرومان، گفت: در پی سفر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به کردستان، ۸۰۰ سهمیه ساخت مسکن برای مددجویان استان تخصیص یافت. پیش از آن نیز در سفر رئیسجمهور به استان، ۲۷۰ واحد و همچنین از محل منابع داخلی امداد، ۲۰۰ واحد دیگر در دستور ساخت قرار گرفت. در مجموع، ساخت ۱۲۰۷ واحد مسکونی در سه ماه گذشته پیگیری شد که از این تعداد، ۴۹۲ مورد بهصورت تجمیعی و ۷۷۸ مورد بهصورت انفرادی اجرایی شده است.
مدیرکل کمیته امداد کردستان افزود: در برخی موارد، بدون صدور پروانه ساختمانی و صرفاً با نیت تسریع در خدمترسانی، ساخت واحدها آغاز شد که این موضوع در ادامه فرایند اخذ پایانکار را با مشکل مواجه کرد. با پیگیریهای انجامشده، شهرداریها موظف به صدور پایانکار شدند.
وی در ادامه از همکاری ویژه ادارهکل ثبت اسناد و املاک استان، بهویژه شخص آقای اعظمی قدردانی کرد و گفت: اقدامات جهادی و کارگروهی ثبت اسناد در رفع موانع ثبتی مسکن مددجویان، قابل تقدیر است و از صمیم قلب از ایشان و مجموعهشان تشکر میکنم.
طوسی در پایان با اشاره به نقش مهم دستگاه قضا در توانمندسازی خانوادههای نیازمند گفت: این حمایتها مایه دلگرمی مددجویانی است که سالها در انتظار خانهدار شدن بودند، و امروز به لطف تعامل نهادهای حاکمیتی، رویای آنها به واقعیت تبدیل شده است.
انتهای پیام
نظرات