شیرزاد نجفی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این آمار نشاندهنده اهمیت بالای منابع طبیعی و محیط زیست در استان لرستان است که نیازمند حفاظت و مدیریت پایدار برای جلوگیری از تخریب و بهرهبرداری بیرویه است.
وی خاطرنشان کرد: لرستان به دلیل دارا بودن جنگلهای زاگرس و مراتع غنی، نقش مهمی در حفظ تنوع زیستی و تأمین آب کشور دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به همیاران طبیعت، اضافه کرد: تاکنون ۲۴ هزار کارت همیار طبیعت در این استان صادر شده است. این کارتها با هدف ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی در سه دسته اصلی صادر شدهاند.
نجفی، همیار مروج( ترویج فرهنگ منابع طبیعی در جامعه)، همیار محافظ(برای مشارکت در حفاظت عملی از عرصه های طبیعی) و همیار دانشآموزی (برای جذب نوجوانان و دانش آموزان به موضوعات محیط زیستی) را از هدف صدور کارت همیار طبیعت برشمرد.
وی بیان کرد: این اقدام نشان دهنده تلاش استان لرستان برای جلب مشارکت مردمی در حفظ جنگلها، مراتع و دیگر عرصههای ملی است که پیشتر عنوان شد ۷۶ درصد مساحت استان را تشکیل میدهند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان ادامه داد: برنامههای آموزشی و فرهنگ سازی از طریق این همیاران میتواند به کاهش تخریب محیط زیست و افزایش آگاهی عمومی کمک کند.
نجفی تصریح کرد: تاکنون در ۱۰ شهرستان استان انجمنهای صنفی مرتعداری تشکیل شده و بهزودی این انجمنها در شهرستانهای پلدختر و رومشکان نیز راهاندازی خواهند شد.
وی اهداف و وظایف انجمنهای صنفی مرتعداری را حفاظت و صیانت از مراتع، کنترل پروانههای چرا (نظارت بر مجوزهای چرای دام)، جلوگیری از چرای مفرط دام در مراتع (برای پیشگیری از تخریب پوشش گیاهی) و پیشگیری از حریق در جنگلها و مراتع استان عنوان کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان یادآور شد: این انجمنها با اداره منابع طبیعی همکاری نزدیک دارند و میتوانند نقش مهمی در کاهش تخریب مراتع، مدیریت بهینه چرای دام و جلوگیری از آتشسوزیهای عمدی یا سهوی ایفا کنند.
نجفی با اشاره به اهمیت این اقدام برای لرستان، افزود: استان لرستان دارای مراتع و جنگلهای ارزشمندی است که در معرض تهدیداتی مانند چرای بیرویه، تغییر کاربری اراضی و آتشسوزی قرار دارند. تشکیل این انجمنهای صنفی میتواند به جلب مشارکت مردمی و افزایش نظارت محلی بر منابع طبیعی کمک کند.
انتهای پیام
نظرات