پژمان فتاحپور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به گرمای هوا در روزهای اخیر و وضعیت مناطق تحت مدیریت محیط زیست در نقاط گرم استان از جمله قصرشیرین، اظهار کرد: سه منطقه اصلی در قصرشیرین داریم که شامل پناهگاه حیاتوحش «قراویز»، پناهگاه حیات وحش «زلهزرد» و منطقه شکار و تیراندازی ممنوع «آقداغ» است.
وی آهو، قوچ و میش و برخی از انواع پرندگان را از مهمترین گونههای جانوری دانست که در این مناطق زندگی میکنند و افزود: در این روزها آبرسانی برای تامین آب آبشخورهای حیات وحش در این نقاط صورت میگیرد.
رئیس محیط زیست شهرستان قصرشیرین یادآور شد: از پنج، شش سال قبل با همراهی انجمنهای مردمی اقدام به احداث آبشخورهای مخزندار در این سه منطقه کردیم و اکنون حدود هشت آبشخور در این نقاط داریم.
وی احداث آبشخور برای حیات وحش را بسیار پرهزینه دانست و تاکید کرد: ساخت هر آبشخور به نرخ امروز نزدیک به یک میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
فتاحپور با بیان اینکه این آبشخورها بسته به موقعیتی که دارند دارای مخازن دو تا ۱۰ هزار لیتری هستند، خاطرنشان کرد: آب به تدریج وارد آبشخور میشود و پس از خالی شدن مخازن دوباره نسبت به پر کردن آن اقدام میکنیم.
وی از همراهی برخی از دستگاهها خصوصا ارتش و آتشنشانی برای آبرسانی به آبشخورهای حیات وحش قدردانی کرد و ادامه داد: اگرچه حیات وحش به طور طبیعی تا حدودی امکان مقاومت در برابر کمآبی را دارند، اما بر اساس وظیفه ذاتی خود آبرسانی به آنها را برای جلوگیری از برخی مشکلات انجام میدهیم.
رئیس محیط زیست قصرشیرین، جابجایی گلههای حیات وحش را از جمله پیامدهای کمآبی در مناطقی که زیستگاه حیوانات است دانست و اظهار کرد: از سوی دیگر در برخی موارد حیوانات به دنبال آبی راهی مناطق دور میشوند که ممکن است در معرض خطر تصادف با وسایل نقلیه قرار گیرند و یا به کانالهای آبی مربوط به برخی دستگاهها نزدیک شده و غرق شوند.
به گفته فتاحپور، آبرسانی به حیات وحش تا پایان فصل گرما و شروع بارندگی ادامه خواهد داشت.
وی یادآور شد: آبی که برای حیات وحش تامین میکنیم آب شرب سالم و بهداشتی است تا از بروز هرگونه بیماری در حیات وحش جلوگیری شود.
انتهای پیام
نظرات