• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404050100167
  • خبرنگار : 50233

آخرین وضعیت اصلی‌ترین منبع آبی دامغان در آستانه دومین ماه تابستان

آخرین وضعیت اصلی‌ترین منبع آبی دامغان در آستانه دومین ماه تابستان

ایسنا/سمنان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان از کاهش آب پشت سد دامغان در آستانه دومین ماه تابستان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد.

حمید احسانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: میزان پرشدگی سد دامغان هم اکنون با بیش از هفت درصد کاهش نسبت به سال آبی قبل به ۵۲ درصد رسیده است.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان میزان پرشدگی این سد در سال آبی گذشته در همین زمانی ۵۹ درصد بوده است. 

وی با بیان اینکه میزان ورودی لحظه‌ای آب به سد دامغان هم اکنون بسیار ناچیز و جزئی‌ست، اضافه کرد: این در حالی‌ست که سال گذشته میزان ورودی لحظه‌ای آب به سد دامغان در مدت مشابه سال قبل ۲۳۱ لیتر بر ثانیه بوده است. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان خروجی لحظه‌ای سد شهید شاهچراغی در سال آبی فعلی را ۲۷۸ لیتر بر ثانیه اعلام و اظهار کرد: میزان این شاخص در مدت مشابه سال آبی قبل ۴۵۱ لیتر بر ثانیه بوده است. 

دبیر گارگروه سازگاری با کم آبی استان سمنان از سد دامغان به عنوان مهمترین منبع آبی شهرستان دامغان نام برد و خاطرنشان کرد: تراز نرمال سد شهید شاهچراغی دامغان ۱۶.۵ میلیون مترمکعب است. 

وی از کاهش حجم مخزن سد دامغان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، خبر داد و تصریح کرد: حجم مخزن سد دامغان هم اکنون به ۸.۶۵ میلیون متر مکعب رسیده و این در حالی‌ست که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۹.۷۵ میلیون مترمکعب بوده است. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان با اشاره به کمبود منابع آبی در بسیاری از استان‌های کشور افزود: متاسفانه به دلیل تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین، امسال هم شاهد تداوم خشکسالی در بخش عمده‌ای از کشورمان از جمله استان سمنان هستیم لذا صرفه‌جویی در منابع فعلی و مدیریت مصرف امری ضروریاست که باید مورد توجه عموم مشترکین در بخش‌های سه‌گانه شرب، کشاورزی و صنعتی باشد.

وی با اشاره به نقش مهم موثرین و رسانه‌ها درآگاهی‌بخشی به مردم گفت: صاحبان تریبون و فعالان رسانه‌ای به عنوان گروه‌های مرجع در جامعه می‌توانند به فرهنگسازی در این بخش کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی و تغییرات اقلیمی، کشاورزان هم‌استانی باید به دنبال روش‌های کاهش مصرف آب در در دو بخش زراعی و باغداری باشند. ضمن اینکه توسعه سیستم‌های نوین آبیاری در استان نیز امری حیاتی است که باید با جدیت بیشتری پیگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha