احمد علی سحرخیز، مدیر توریع برق شهرستان طبس در گفت وگو با ایسنا از آغاز اجرای طرح «بهارستان» با هدف اصلاح، بهینهسازی و توسعه شبکه برق روستایی در این شهرستان خبر داد و گفت: این طرح با رویکردی جامع در جهت ارتقای کیفیت برقرسانی، کاهش تلفات انرژی و پاسخگویی بهتر به نیازهای مصرفکنندگان در روستاها اجرا میشود.
وی با اشاره به جزئیات طرح افزود: در قالب طرح بهارستان، تعویض پایههای فرسوده شبکه توزیع، احداث شبکههای جدید برای رفع افت ولتاژ و کاهش بار ترانسفورماتورهای فولبار و همچنین اصلاح و توسعه شبکه روشنایی معابر در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر توزیع برق طبس با بیان اینکه مشارکت مردمی در برخی روستاها با توجه به ظرفیتهای موجود لحاظ شده، ادامه داد: در برخی از روستاهای شهرستان، با در نظر گرفتن توانمندی دهیاریها و همکاری مردم، اجرای پروژهها به صورت مشارکتی نیز امکانپذیر است که این موضوع در تسریع روند اجرای پروژهها بسیار مؤثر خواهد بود.
سحرخیز در ادامه اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع و اعتبارات، اولویتها بر اساس نیازهای حیاتی تعیین میشود. در همین راستا، برقرسانی به اماکن مذهبی مانند مساجد و هیئات مذهبی که حتی دارای اشتراک سهفاز هستند نیز در دستور اصلاح شبکه قرار گرفته و تلاش میشود با بهینهسازی شبکه در محدوده این اماکن، مشکلات موجود برطرف گردد.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی خاص شهرستان طبس گفت: طبس در منطقهای گرمسیری واقع شده و در سالهای اخیر با تنشهای آبی مواجه بودهایم که این مسئله باعث افزایش مصرف برق شده است. از این رو، بخش عمده اعتبارات صرف تقویت شبکه و افزایش ظرفیت برای پاسخگویی به نیاز بار فزاینده در فصل گرما شده است.
مدیر توزیع برق طبس با اشاره به سیاستگذاری شرکت توانیر بیان کرد: مطابق با سیاستهای کلان صنعت برق، طرح تبدیل شبکه سیمی به کابل خودنگهدار و پاکسازی شبکه از سیمهای مسی فرسوده در دستور کار قرار دارد. در مناطق روستایی که تعداد زیادی پایه فرسوده وجود دارد، تلاش شده است با مدیریت بهینه اعتبارات، این پایهها تعویض شده و امکان تبدیل شبکه سیمی به کابل فراهم گردد.
سحرخیز همچنین خاطرنشان کرد: در اغلب روستاهای شهرستان، طراحی شبکههای برق مربوط به سالهای گذشته است که با ساختار تکفاز انجام شدهاند. این موضوع علاوه بر محدودیت در توسعه شبکه، باعث افزایش تلفات انرژی نیز میشود. با اجرای طرحهای اصلاحی و تبدیل سیم به کابل، بهینهسازی شبکه و کاهش تلفات در دستور کار قرار گرفته است.
وی در پایان تأکید کرد: اجرای طرح بهارستان نهتنها گامی مهم در جهت بهبود پایداری برق روستایی محسوب میشود، بلکه زیرساخت لازم برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و خدماتی در مناطق روستایی را فراهم میسازد.
انتهای پیام
نظرات