علی عبدالعلیزاده در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب، افزود: امیدوارم بتوانیم با همکاری راهآهن و برنامهریزی دقیق، حجم ۱۰ میلیون تن ترانزیت را افزایش داده و صادرات کریدور شمال–جنوب کشور را عملاً از این نقطه آغاز کنیم.
وی با اشاره به برنامههای سفرش در مشهد، بیان کرد: امروز بازدیدی از منطقه بندر خشک و دهکده لجستیک شهید مطهری مشهد انجام شد که در مجموعه راهگذر یا کریدور شمال–جنوب کشور موقعیت بسیار ویژهای دارد و میتواند بهعنوان یکی از نقاط بسیار مهم این کریدور به حساب بیاید. خوشبختانه تجهیزات خوبی در این مکان آماده بوده و در حال بهرهبرداری است و فعالیت و جنبوجوش قابل توجهی در منطقه مشاهده میشود.
عبدالعلیزاده افزود: کشورهای همسایه نیز توناژ قابلتوجهی کالا را در این منطقه مبادله میکنند. ظرفیت این منطقه برای صادرات و واردات در حد ۱۰ میلیون تن است و این برای ما یک وعده بسیار امیدوارکننده به شمار میآید.
وی خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر، انتقال بار از طریق راهآهن است که خوشبختانه برنامهریزیهای مناسبی از سوی راهآهن در مسیر سرخس تا بندر شهید رجایی انجام شده است. بار در مدت ۷۲ ساعت از سرخس به ایستگاه شهید مطهری مشهد و سپس به بندر شهید رجایی منتقل میشود که این زمان انتقال، بسیار قابل قبول و امیدوارکننده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی در روز چهارشنبه یکم مرداد ماه، نماینده ویژه رئیسجمهور ادامه داد: میتوانیم در برنامهریزی ترانزیت بار، روی این نقطه حساب ویژهای باز کنیم و باید هرچه زودتر در این مسیر اقدام کنیم.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد، گفت: این شهرک که با مساحت ۵۰۰۰ هکتار در نظر گرفته شده؛ ایجاد ۵۰۰۰ هکتار فضای صنعتی در یک نقطه، نیازمند مدیریت پیچیدهای است که خوشبختانه نیروهای خراسانی توانایی لازم برای آن را دارند. حداقل در این محدوده، ۵ الی ۶ صنعت مادر پیشبینی شود تا در اطراف آنها صدها کارگاه، صنایع تأمینکننده، قطعهساز و تقویتکننده بهعنوان خوشههای صنعتی شکل بگیرند و بتوانند یک محصول نهایی را از صفر در اینجا تولید کنند و تحویل دهند.
عبدالعلیزاده تأکید کرد: نگاه من در این پیشنهاد آن است که این ۵۰۰۰ هکتار ظرفیت آن را دارد که به یک نقطه تولید تکنولوژی در کشور تبدیل شود و اگر بتوانیم از صفر تا صد یک محصول قابل توجه برای خودمان و کشورهای همسایه را در اینجا تولید کنیم، این بدان معناست که توانایی تولید تکنولوژی و بهروز نگهداشتن آن را هم داریم.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم این ظرفیت خوبی که در اینجا برنامهریزی شده، منجر به ایجاد یک مرکز دانش فنی و تکنولوژی در کشور شود.
توسعه دهکده لجستیک شهید مطهری مشهد کلید خورد / اتصال خراسان رضوی به هاب منطقهای تجارت
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی نیز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: ایستگاه شهید مطهری مشهد به عنوان دهکده لجستیک استان توسعه مییابد.
وی افزود: طرح توسعه این مجموعه نیز با نهایی شدن اراضی مورد نیاز در هفته گذشته، به زودی اجرایی خواهد شد. این اراضی به منطقه موجود ملحق میشود و با مشارکت جدی بخش خصوصی توسعه خواهد یافت.
مظفری ادامه داد: این مجموعه یک نقطه کانونی برای اتصال و ارتباط سایر مراکز و پارکهای لجستیک استان است؛ مراکزی که در نقاط مرزی خواف، دوغارون، سرخس و لطفآباد قرار دارند.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: بهبیان دیگر، موقعیت بسیار خوب ژئوپلیتیکی استان، در حال تبدیلشدن به یک پیونددهنده ارتباطی مؤثر برای کشورهای اطراف است. یعنی ضمن اینکه بخش زیادی از نیاز کشور را از این طریق میتوانیم تأمین کنیم، میتوانیم ارتباط بسیاری از کشورهای منطقه که به آبهای آزاد دسترسی ندارند را نیز از این مسیر برقرار کنیم؛ آن هم با سریعترین شکل ممکن و ارزانترین روش ممکن.
مظفری با اشاره به ظرفیت فعلی این مسیر، گفت: طبیعی است که این موقعیت و فرصت خدادادی باید هرچه سریعتر به مرحله فعلیت برسد و در این زمینه باید کار جدی انجام شود. اکنون نیز، همانگونه که دکتر عبدالعلیزاده اشاره کردند، ظرفیت واردات و صادرات از این مسیر تا سقف ۱۰ میلیون تن وجود دارد که عدد قابل توجهی است. البته برای تحقق گامهای بزرگتر، توسعه زیرساختها ضروری است.
وی در ادامه تأکید کرد: باور داریم که میتوانیم بخش زیادی از بار کشور را به دوش بکشیم. به این معنا که خراسان رضوی و استانهای شرقی کشور میتوانند نهتنها نیازهای خود را از این مسیر تأمین کنند، بلکه در همه کالاهای مورد نیاز و حوزه صادرات نیز بخشی از نیازهای کشور را پاسخ دهند.
انتهای پیام
نظرات