• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۸:۴۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404050100460
  • خبرنگار : 50040

استاندار گیلان تاکید کرد

لزوم کاهش ۱۰ درصدی ضایعات برنج/ سرانه مصرف برنج بازنگری شود

لزوم کاهش ۱۰ درصدی ضایعات برنج/ سرانه مصرف برنج بازنگری شود

ایسنا/گیلان استاندار گیلان، استاندار گیلان گفت: با مکانیزه شدن برنجکوبی ها تا ۱۰ درصد از تولید ضایعات جلوگیری می شود؛ با کاهش ۱۰ درصدی ضایعات، ۷۰ هزار تا ۸۰ هزار تن برنج باقی مانده برای مصرف استان، سالم خواهد بود؛ نه نیم دانه.

هادی حق شناس چهارشنبه، اول مرداد در آیین برداشت مکانیزه برنج که در روستای پاتاوان بخش طاهرگوراب شهرستان صومعه سرا برگزار شد، با اشاره به تنوع محصولات کشاورزی در استان گیلان، اظهار کرد: شاهد تولید برنج و کدو و خیار و گوجه و هندوانه و خربزه و ذرت و لوبیا و صنوبر و... تنها در یک سلول از خاک هستیم و باید شکرگزار نعمت های خداوندی باشیم.

وی با بیان اینکه در جریان سفر رئیس جمهور به گیلان و نشست اخیر استانداران با رئیس جمهور، تمام مسائل استان به ویژه محصول برنج تبیین شد، تصریح کرد: در سال های بعد از انقلاب، شاهد رشد بخش کشاورزی بودیم و در محصول برنج، ۸۸ درصد فرایند کاشت و برداشت به صورت مکانیزه انجام می شود.

استاندار گیلان با تاکید بر کاهش ریزش کمباین های برداشت برنج، ادامه داد: گیلان حدود هزار و ۶۰۰ کارخانه برنجکوبی دارد و روال استاندارد این برنجکوبی ها، تولید ۶ درصدی ضایعات به صورت برنج شکسته(نیم دانه) است، اما در حال حاضر شاهد تولید ضایعات دو تا سه برابری هستیم.

به گفته حق شناس، با مکانیزه شدن برنجکوبی ها تا ۱۰ درصد از تولید ضایعات جلوگیری می شود؛ این در حالی است که برنجکاران گیلانی سالانه ۷۵۰ هزار تا ۸۰۰ هزار تن برنج سفید تولید می کنند و تنها ۱۰ درصد آن در استان مصرف شده و مابقی به فروش می رسد لذا با کاهش ۱۰ درصدی ضایعات، ۷۰ هزار تا ۸۰ هزار تن برنج باقی مانده برای مصرف استان، سالم خواهد بود؛ نه نیم دانه.

وی با بیان اینکه در چین و تایوان به ازای هر هکتار شالیزار، هشت تن برداشت می شود، خاطرنشان کرد: این عدد در ایران چهار تن است؛ اگر بتوانیم برداشت محصول را دو برابر کنیم، ضمن افزایش تولید و سودآوری برای کشاورز، دیگر نیاز به واردات برنج و خروج ارز نیز نداریم.

استاندار گیلان تعرفه بالا برای واردات خودرو را به نوعی حمایت از خودروساز داخلی دانست و اضافه کرد: برای حمایت از برنجکاران شمال کشور نیز باید همین اصل را در واردات برنج رعایت کنیم. شاهد کاهش سرانه مصرف برنج هستیم، اما برای واردات همچنان سرانه ۳۵ کیلویی محاسبه می شود که نیازمند بازنگری است.

وی با بیان اینکه کشاورزان در فصل پاییز محصول برنج خود را به فروش می رسانند و در حال حاضر برنجی ندارند، گفت: کشاورزان برنج خودشان را ۸۵ هزار تومانی فروختند، اما اکنون قیمت برنج به بالای ۳۰۰ هزار تومان رسیده که نصیب واسطه ها می شود.

حق شناس از دولت خواست با سیاستگذاری مناسب درباره قیمت برنج کاری کند تا کشاورز ضرر نکند و تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی به زراعی و به نژادی را در دستور کار قرار دهد تا شاهد افزایش برداشت محصول در هر هکتار باشیم و کارخانجات برنجکوبی به طرف مکانیزاسیون بروند تا کاهش ضایعات را رقم بزنیم، زیرا کشاورزان به رنج، برنج را برداشت می کنند.

وی در ادامه خواستار خروج کشاورزان برنجکار از تک محصولی به سمت چندمحصولی شد و گفت: گیلان ظرفیت بالایی در بخش صنوبر و توتون و ابریشم و... دارد و لذا کشاورزان با چندمحصولی می توانند به ارتقای درآمد خود کمک کنند. با محوریت جهاد کشاورزی، علم و تکنولوژی را وارد بخش کشاورزی کنیم تا بتوانیم با اقتصادی کردن این بخش، از ارزشمندترین دارایی گیلان و ایران یعنی زمین، حفاظت کنیم.

استاندار گیلان همچنین خواستار بازنگری در طرح هادی روستایی با محوریت کاربری مسکونی شد و خاطرنشان کرد: روستاییان باید بتوانند در اراضی خود برای فرزندانشان مسکن بسازند.

حق شناس، در بخش دیگری از سخنان خود به ناترازی برق در کشور اشاره و تاکید کرد: امروزه در داخل هر خانه بیش از ۲۰ وسیله برقی وجود دارد، اما به تناسب این وسائل برقی، برق تولید نکردیم. مجلس و دولت پای کار هستند و طی چند سال آینده این ناترازی ها را به شکل ریشه ای حل خواهیم کرد.

وی مرداد را اوج مصرف برق در کشور دانست و خواستار همراهی مردم در مدیریت مصرف شد و بیان کرد: اگرچه در طول ۴۷ سال گذشته با تحریم های ظالمانه مواجه بودیم، اما دستاوردهای بزرگی داشتیم که یک نمونه آن در جریان جنگ اخیر نمایان شد. حملات موشکی ایران، دو قدرت هسته ای را مجبور کرد تا خودشان پیشنهاد آتش بس بدهند، زیرا لایه های پدافندی آنان نتوانست موشک های ما را مهار کند.

استاندار گیلان با بیان اینکه دستاوردهای نظامی و دفاعی ایران در دل تحریم ها ایجاد شده است، تصریح کرد: اگرچه در بخش هایی دچار عقب ماندگی هستیم، اما در بخش های زیادی نیز جلو رفتیم و باید به حرکت خود ادامه دهیم و کار و تلاشمان را بیشتر کنیم تا به توسعه برسیم.

وی با اشاره به پیشرفت های کشور در بخش های پزشکی و صنعتی و علمی و راه و آب و برق روستایی و سدسازی و... در سال های پس از انقلاب، متذکر شد: کشورهای عربی توسعه یافته نیستند و همه چیز را می خرند، اما توسعه ما درون زا بوده و خودمان تولید می کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha