• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۹:۲۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404050100474
  • خبرنگار : 51009

استاندار زنجان:

تمرکز بر اولویت‌های اجتماعی و ارتقای سرمایه اجتماعی ضرورتی جدی است

تمرکز بر اولویت‌های اجتماعی و ارتقای سرمایه اجتماعی ضرورتی جدی است

ایسنا/زنجان استاندار زنجان با اشاره به پیشینه فرهنگی، انقلابی و اجتماعی مردم استان، خواستار تمرکز جدی شورای اجتماعی استان بر اولویت‌های راهبردی از جمله تقویت سرمایه اجتماعی، تحکیم خانواده، حکمرانی در فضای مجازی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی شد.

سیدمحسن صادقی امروز چهارشنبه یکم مرداد در جلسه شورای اجتماعی مشترک با کارگروه‌های فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده، اظهار کرد: شورای اجتماعی استان در نظام رتبه‌بندی و در سطح راهبردی از اهمیت بالایی برخوردار است. جلسات این شورا باید با محوریت تصمیم‌سازی، نه صرفاً کارشناسی، به‌صورت منظم برگزار شود و دستور کار آن نیز باید از دل کارگروه‌های تخصصی بیرون بیاید.

وی با تأکید بر کیفیت‌بخشی به کمیته‌ها و تمرکز بر اولویت‌های نظام اجتماعی، افزود: بهره‌گیری از مراکز پژوهشی، اندیشکده‌ها و متخصصان حوزه‌های اجتماعی ضروری است. همچنین مقایسه تطبیقی وضعیت زنجان با سایر استان‌ها می‌تواند در شناسایی الگوهای موفق و بومی‌سازی آن‌ها مؤثر واقع شود.

صادقی خواستار پرهیز از طرح موضوعات کلیشه‌ای، تکراری و فاقد اثربخشی در جلسات شورا شد و تصریح کرد: نباید حضور مدیران در جلسات به‌صورت رفع تکلیفی باشد، بلکه باید از منظر مسئولیت و اختیارات دستگاه‌ها، مشارکتی فعال و مؤثر در این جلسات شکل بگیرد.

وی با اشاره به اهمیت تحقیقات و مطالعات اجتماعی در تصمیم‌گیری‌های این حوزه، تأکید کرد: مسائل اجتماعی پدیده‌ای چندبعدی هستند و نیازمند تحلیل دقیق و علمی‌اند. امیدواریم با این نگاه شاهد تحولی جدی در مدیریت مسائل اجتماعی استان باشیم.

استاندار زنجان همچنین از ثبت روز زنجان در تقویم رسمی کشور خبر داد و گفت: این مناسبت، ظرفیت بالایی در تقویت عناصر هویت‌بخش فرهنگی استان دارد و بر اساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور، همه دستگاه‌ها باید با رویکردی فعال در این زمینه ورود کنند.

او با اشاره به تأسیس «بنیاد علمی سهروردی» در شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: اعضای هیئت امنای این بنیاد از جمله چهره‌های برجسته‌ای چون دکتر غلامرضا اعوانی، دکتر محقق داماد، دکتر غلامعلی حداد عادل و دکتر شهین پروانه‌ای هستند که در حوزه سهروردی‌شناسی صاحب‌نظر محسوب می‌شوند. این بنیاد می‌تواند بستری برای ارتقای سطح مطالعات تمدنی استان باشد.

صادقی بر ضرورت تبدیل رویداد روز زنجان به یک مناسبت ملی و حتی فراملی تأکید کرد و گفت: لازم است همه دستگاه‌های اجرایی استان در برگزاری سالانه این رویداد مشارکت جدی داشته باشند. اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز باید برنامه‌ریزی لازم را برای دائمی شدن این مناسبت انجام دهد.

نماینده عالی دولت در استان همچنین به ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی زنجان اشاره کرد و افزود: این استان در طول تاریخ خاستگاه اندیشمندان، متفکران و چهره‌های علمی بزرگی بوده است. از چهره‌هایی چون سهروردی و استاد روزبه گرفته تا جوانان افتخارآفرینی همچون مهدی آقاجان‌پور، دارنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی که موجب افتخار و اعتبار برای زنجان شده‌اند.

استاندار زنجان با اشاره به نقش زنجان در تولید ادبیات آیینی و فرهنگ حسینی عنوان کرد: این استان یکی از مراکز مهم و اثرگذار در ادبیات آیینی شیعه است که آثار ماندگاری به زبان‌های ترکی و فارسی در آن خلق شده و در جان مردم نهادینه شده است.

صادقی، با تجلیل از مجاهدت‌های رزمندگان و شهدای استان در دوران دفاع مقدس گفت: لشکر ۳۱ عاشورا، لشکر ۸ نجف، تیپ ۲۱۶ ارتش و شهدای جنگ ۱۲ روزه از جمله نمونه‌هایی از تربیت‌یافتگان فرهنگ متعالی این سرزمین‌اند که نشان‌دهنده عمق فرهنگی زنجان است.

وی با تأکید بر ضرورت معرفی این ظرفیت‌ها به نسل جدید اظهار کرد: ضرورت دارد دستگاه‌های ذی‌ربط مصوبات جلسه را با جدیت پیگیری کنند و تمرکز شورا بر اولویت‌های مسائل اجتماعی تقویت شود.

صادقی با اشاره به اولویت‌های مشخص در حوزه اجتماعی عنوان کرد: تقویت سرمایه اجتماعی زیربنای تمامی اقدامات در این حوزه است. همچنین حکمرانی اثربخش در فضای مجازی و استفاده از فرصت‌ها و کاهش تهدیدهای آن، از ضرورت‌های جدی امروز است.

او تحکیم بنیان خانواده را نیز از دیگر اولویت‌های شورای اجتماعی عنوان کرد و افزود: عوامل تهدیدکننده خانواده مانند خشونت، طلاق، افزایش سن ازدواج و کاهش جمعیت باید با نگاه جامع و علمی بررسی و مدیریت شود.

استاندار زنجان در ادامه با اشاره به ضرورت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی - اجتماعی و اجرای دقیق نقشه مهندسی فرهنگی کشور افزود: شورای فرهنگ عمومی و شورای برنامه‌ریزی استان نیز می‌توانند در حمایت مالی و اجرایی از برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی مشارکت فعال داشته باشند.

وی با تأکید بر نقش کلیدی کمیته‌های تخصصی زیرمجموعه شورای اجتماعی تصریح کرد: مباحث محتوایی و تصمیم‌سازی‌ها باید در دل این کمیته‌ها شکل بگیرد. بهره‌گیری از ظرفیت علمی نخبگان استان و کشور و نیز مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد باید در دستور کار قرار گیرد.

صادقی افزود: تلاش ما این است که شورای اجتماعی زنجان به یک شورای مؤثر و الگو در سطح کشور تبدیل شود. همچنین لازم است دستگاه‌های مرتبط در حوزه اوقات فراغت و مسائل خانواده با هم هماهنگ باشند و مسئولیت‌پذیری لازم را داشته باشند.

او به‌ویژه بر نقش بهزیستی و هماهنگی با نظام سلامت و پزشکان در شناسایی و مداخله به‌موقع در مسائل اجتماعی خانواده تأکید کرد و ادامه داد: موضوعاتی مانند اعتیاد و سکونت‌گاه‌های غیررسمی از چالش‌های مهمی هستند که باید در شورای اجتماعی با رویکرد مسئله‌محور مورد بررسی قرار گیرند.

استاندار زنجان با انتقاد از انباشت تصمیمات بی‌سرانجام در برخی جلسات اظهار کرد: تصمیم‌گیری بدون اجرا و ارزیابی، خروجی مؤثری برای مدیریت اجتماعی ندارد. شورای اجتماعی باید با بررسی علمی و جزئی مسائل، راهکارهای اجرایی ارائه کند و سپس دستگاه‌های مسئول نسبت به اجرای آن اقدام و نتایج را بازخورد دهند.

نماینده عالی دولت در استان خاطرنشان کرد: پدیده‌های اجتماعی ذاتاً قابل حذف کامل نیستند، اما می‌توان با رویکرد علمی و هم‌افزایی مدیریتی، آن‌ها را کنترل و به نسبت قابل قبول و مؤثر کاهش داد.

در ادامه  مشاور استاندار در امور سیاسی و حوزه‌های اندیشه‌ورزی با تأکید بر اهمیت ثبت روز بزرگداشت سهروردی در تقویم رسمی کشور، آن را فرصتی مغتنم برای استان زنجان دانست و گفت: بسیاری از استان‌های کشور حتی تهران و اصفهان، روزی به نام خود در تقویم رسمی ندارند. در حالی که روز بزرگداشت سهروردی با تصویب شورای فرهنگ عمومی در تقویم رسمی ایران درج شده و این یک ظرفیت بی‌نظیر برای زنجان است.

رسول بیات با بیان اینکه سهروردی تنها فیلسوف عارف است که نامش در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ثبت شده، اظهار کرد: سهروردی جوان‌ترین فیلسوف شهید تاریخ است که گستره اندیشه‌اش از شبه قاره هند تا فرانسه گسترش دارد و حتی فیلسوف برجسته‌ای چون هانری کلمن، برای پژوهش درباره او به ایران سفر کرده و در سهرورد اقامت داشته است.

وی افزود: سهروردی از ۱۵ سالگی مسیر اندیشه و فلسفه را آغاز کرد و در ۳۳ سالگی به شهادت رسید. او نماد حکمت ایرانی، نوراندیشی و جهان‌شمولی در تفکر فلسفی است. روز بزرگداشت او می‌تواند بستری برای توسعه دیپلماسی فکری و فرهنگی ایران باشد.

مشاور استاندار در ادامه گفت: امسال برنامه‌های متعددی برای بزرگداشت روز سهروردی (۸ مرداد) پیش‌بینی شده است. از جمله برنامه علمی در زنجان با همکاری اداره‌کل کتابخانه‌ها در کتابخانه سهروردی، همایش‌هایی در شهر سهرورد و برنامه‌ای ملی در کتابخانه ملی تهران.

وی با انتقاد از همکاری ضعیف دستگاه‌ها در سال گذشته، خواستار همراهی جدی‌تر نهادها در گرامیداشت این روز شد و افزود: از سال گذشته تا امسال تقریباً هیچ اقدام خاصی از سوی ادارات و نهادها در این زمینه انجام نشده است. انتظار داریم دستگاه‌ها به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های خود توجه بیشتری به این روز داشته باشند.

وی عنوان کرد: تنها خیابانی که در ایران به نام سهروردی نام‌گذاری شده در تهران قرار دارد، اما هیچ نمادی از این فیلسوف در آن دیده نمی‌شود. پیشنهاد ما نصب المان یا نشانه‌ای ویژه از سهروردی در این خیابان با همکاری شهرداری تهران است.

بیات با تأکید بر اینکه هدف از این فعالیت‌ها صرفاً بزرگداشت یک فرد نیست، افزود: بزرگداشت سهروردی بهانه‌ای است برای بازتعریف هویت فکری، فرهنگی و جهانی استان زنجان. امیدواریم با دستور استاندار، مصوبات لازم برای تداوم این مسیر فرهنگی اتخاذ شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha