مهدی جمالینژاد در اولین نشست شورای فضای مجازی استان اصفهان با تأکید بر لزوم اقتدار فرهنگی در بستر دیجیتال، از مصرفمحوری به تولید اثرگذار اظهار کرد: در این زمینه میتوان از ایجاد «مرکز حمایت از تولید محتوای بومی و تمدنی» در حوزههای قرآن، معماری، هنر، و زیارت و فعالسازی شبکه مساجد و هیئات بهعنوان مراکز تولید محتوای هویتمحور استفاده کرد.
وی با اشاره به ضرورت توسعه سواد دیجیتال خانوادهمحور از آموزش رسمی تا توانمندسازی مردمی افزود: اجرای طرح جامع "رویش دیجیتال خانواده اصفهانی" در مدارس، مساجد و رسانهها و نیز راهاندازی «خانههای رسانه و سواد مجازی» در محلات با محوریت بسیج و سمنها ضروری است.
استاندار اصفهان امنیت سایبری را نیاز فوری دستگاههای حیاتی استان در شرایط بحران دانست و بیان کرد: به منظور ایجاد این امنیت لازم است سند امنیت سایبری برای دستگاههای خدماتی مثل آب، برق، سلامت و حملونقل تدوین و نفوذ و تابآوری سایبری بهصورت سالانه در کلیه زیرساختهای حیاتی استان بررسی شود.
جمالینژاد با بیان اینکه اصفهان کانون اقتصاد دیجیتال و کسبوکارهای بومی فضای مجازی است، گفت: برای تقویت این حوزه، تأسیس «پارک اقتصاد دیجیتال استان» با حمایت از استارتاپهای توریسم، آموزش، کشاورزی و صنایعدستی و میز تسهیل حقوقی و مجوزی کسبوکارهای دیجیتال در مرکز خدمات استانداری در دستورکار قرار دارد.
وی با تأکید بر قرار گرفتن فضای مجازی در خدمت آموزش و عدالت منطقهای، تصریح کرد: توسعه زیرساخت آموزش مجازی باید با تمرکز بر روستاها، مناطق کمبرخوردار و هنرستانهای جوار صنعت انجام شود و لازم است پلتفرمهای بومی آموزشی با محتوای استانی و حمایت از معلمان تولیدکننده محتوا نیز ایجاد شود.
استاندار اصفهان رصد، تحلیل و تصمیمسازی دادهمحور در فضای مجازی استان را ضروری دانست و بیان کرد: در این راستا لازم است «مرکز داده و رصد فضای مجازی استان» برای پایش روندها، آسیبها و فرصتها ایجاد و با دانشگاهها در تحلیل دادههای شبکههای اجتماعی و افکار عمومی محلی همکاری شود.
جمالینژاد با تأکید بر ساماندهی تبلیغات، محتوای اقتصادی و پلتفرمهای پرمخاطب در استان اضافه کرد: صفحات تجاری، آموزشی و شبهخبری نیازمند ساماندهی با رویکرد هدایتمحور نه صرفاً فیلترینگ است و در ادامه باید از رشد پلتفرمهای بومی خدمات شهری، بانوان و دانشبنیانها حمایت شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از ادارهکل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان در روز چهارشنبه یکم مرداد، وی بر نقشآفرینی فعال نخبگان، حوزههای علمیه و جوانان مؤمن در حکمرانی دیجیتال تأکید کرد و گفت: در این راستا میتوان پویشهای فرهنگی - جهادی در پاسخ به عملیات روانی و بحرانهای رسانهای طراحی کرد و نیروهای تراز انقلاب در عرصه تولید محتوا، تحلیل رسانه و کنشگری مجازی تربیت کرد.
استاندار اصفهان با اشاره به مسئله توزیع ناعادلانه بار ترافیک و هزینه انتقال داده در سیاستگذاری مراکز IX اظهار کرد: با توجه به سیاستگذاری انجامشده در خصوص راهاندازی مراکز تبادل داده، تولیدکنندگان محتوا برای انتشار محتوای خود در سطح ملی و بهویژه دسترسی به بازار مصرف اصلی کشور یعنی تهران، ناگزیر به ارسال داده به پایتخت هستند.
جمالینژاد افزود: در نتیجه، با توجه به هزینههای انتقال داده بینمنطقهای که همچنان برقرار است، عملاً انگیزهای برای استقرار مراکز ذخیرهسازی، پردازش و توزیع محتوا در سایر مناطق کشور باقی نمیماند.
وی ادامه داد: برای رفع این نقیصه پیشنهاد میشود هزینه انتقال بین مراکز تبادل داده IX برای اصفهان کاهش یابد یا صفر شود.
استاندار اصفهان تصریح کرد: با وجود آنکه در این شورا اعتبار خاصی وجود ندارد، اما دارای پژوهشگاهی است که دانشگاهها میتواند از اعتبارات آن استفاده کنند؛ در این زمینه میتوان در قالب یک تفاهمنامه از طرحهای پژوهشی اصفهان حمایت کرد.
جمالینژاد با اشاره به تأثیر سیاستهای محدودیت اینترنت بر کسبوکارهای دیجیتال بیان کرد: در بحرانهایی مثل جنگ ۱۲ روزه به یکباره تصمیم گرفته میشود که اینترنت قطع یا ملی شود که در پی آن، بسیاری از کسب و کارهای مجوزدار که نشانی آنها در لیست سفید وزارت ارتباطات است قطع شده و به میزان زیادی ضرر میکنند.
وی ادامه داد: به دلیل تراکم بالای این شرکتها در اصفهان، ضرر قابل توجهی در این عرصه متوجه استان میشود؛ بنابراین ضرورت دارد که این نقیصه جبران شود.
انتهای پیام
نظرات