مجتبی پورشفیع در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: شهر زواره از جمله شهرهای تاریخی و ارزشمند کشور است که بافت آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، اما متأسفانه شب گذشته اول مرداد حدود ۴۰ درصد از ساباط تاریخی این شهر، که در بافت ثبت ملی قرار دارد، دچار تخریب شد.
وی با بیان اینکه هنوز نمیتوان به طور قطعی علت این تخریب را مشخص کرد، افزود: نیازمند بررسیهای کارشناسی دقیقتری هستیم تا مشخص شود فرسودگی سازه یا عوامل دیگر از جمله فعالیتهای ساختمانی مجاور در این حادثه دخیل بودهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اردستان با اشاره به اینکه همواره یکی از احتمالات مطرحشده در تخریب بناهای تاریخی، ساختوسازهای جدید در جوار آنهاست، ادامه داد: در نزدیکی این ساباط، شهرداری زواره مجوز ساختوساز صادر کرده و مالک ملک مجاور نیز اقدام به خاکبرداری و اجرای فنداسیون کرده بود.
پورشفیع افزود: نمیتوان بهطور مطلق ساختوساز در نزدیکی بناهای تاریخی را ممنوع کرد، اما در این مورد خاص یکی از ساختمانهای همجوار برای نوسازی تخریب شده بود و مالک، بخشی از دیواره ساباط را تنها با تیرهای چوبی و سازهای موقت نگهداری میکرد.
وی تصریح کرد: با توجه به شواهد موجود، این احتمال وجود دارد که قصور مالک مجاور در وقوع این حادثه نقش داشته باشد، اما نتیجهگیری نهایی نیازمند بررسی کارشناسی دقیق است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اردستان تأکید کرد: هیچ برنامهای برای حذف این بنای تاریخی وجود ندارد و هفته آینده مرمت اضطراری ساباط آغاز میشود. همچنین بلافاصله پس از آن، بازسازی بخش تخریبشده در دستور کار قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات