به گزارش ایسنا، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، از اعلام روز جمعه فرانسه مبنی بر قصدش برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد و این گام را «به طور مؤثر در ایجاد صلح بر اساس راه حل دو دولتی مطابق با مشروعیت بینالمللی و قوانین بینالمللی» دانست.
عباس تأکید کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط فرانسه، با توجه به بنبست سیاسی و تضعیف فرصتهای صلح عادلانه و پایدار در منطقه توسط اشغالگران اسرائیلی، یک تحول سیاسی مهم است.
وی خاطرنشان کرد که چنین ابتکاراتی از سوی کشورهای اروپایی، نشاندهنده تغییر فزاینده در مواضع بینالمللی به سمت حمایت از حقوق مشروع مردم فلسطین است که مهمترین آنها تأسیس یک کشور مستقل در مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی است.
«حسین الشیخ» معاون رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در این خصوص گفت این رویکرد بیانگر پایبندی فرانسه به قوانین بینالمللی و حمایت آن از حقوق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل خود است.
همچنین جنبش حماس اعلام کرد تصمیم «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه گام مثبتی در جهت صحیح به سوی ایجاد عدالت درباره ملت مظلوم فلسطین و تحول سیاسی به شمار میرود که بازتاب رشد باور بینالمللی به عدالت مسئله فلسطین است.
جنبش حماس از سایر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی خواست دنباله روی فرانسه در این زمینه باشند.
این جنبش همچنین چنین اقدامات بینالمللی را بیانگر فشار سیاسی و اخلاقی بر اشغالگر دانست.
جمهوری عربی مصر از اعلام امانوئل ماکرون مبنی بر قصد کشورش برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد.
جمهوری عربی مصر مراتب قدردانی عمیق خود را از این گام برجسته و تاریخی که از تلاشهای بینالمللی با هدف ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷، به پایتختی اورشلیم شرقی، حمایت میکند، ابراز میدارد.
جمهوری عربی مصر از همه کشورهایی که هنوز این تصمیم را نگرفتهاند، میخواهد که کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند. این امر تعهد جامعه بینالمللی را برای دستیابی به یک راهحل عادلانه و پایدار برای مسئله فلسطین تأیید، به تحکیم اصول صلح و عدالت کمک میکند و از حقوق مشروع مردم فلسطین، بهویژه حق تعیین سرنوشت آنها، حمایت میکند.
جمهوری عربی مصر بر اهمیت تلاشهای هماهنگ منطقهای و بینالمللی برای پایان دادن به رنجهای انسانی مردم فلسطین تأکید میکند. این امر بر مسؤولیت اخلاقی و قانونی همه اعضای جامعه بینالمللی و شورای امنیت برای مداخله جهت متوقف کردن اقدامات، جنایات و سیاستهای گرسنگیزایی که توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین انجام میشود، تأکید و بدین ترتیب به حفظ صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی کمک میکند.
در همین زمینه، عربستان از این گام استقبال کرد و آن را تصمیم تاریخی دانست که بر حق ملت فلسطین در تشکیل کشور مستقل خود صحه میگذارد.
وزارت خارجه عربستان با انتشار پستی در صفحه ایکس مجددا از سایر کشورهایی که هنوز کشور فلسطین به رسمیت نشناختهاند، خواست چنین اقدامات مثبت و دیدگاههای جدی در حمایت از صلح و حقوق ملت برادر فلسطینی اتخاذ کنند.
بنابر گزارش الجزیره، عربستان و فرانسه ریاست کنفرانس بینالمللی درباره آینده کشور فلسطین را که قرار است در ۲۸ و ۲۹ ژوئیه در مقر سازمان ملل در نیویورک در سطح وزرا برگزار شود، بر عهده دارند.
قطر نیز از اعلام رئیس جمهور امانوئل ماکرون مبنی بر قصد کشورش برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد.
وزارت امور خارجه قطر روز جمعه در بیانیهای تاکید کرد که این اقدام نشاندهنده حمایت قابل توجه از حقوق مشروع مردم برادر فلسطین است و اجماع جامعه بینالمللی را در مورد لزوم پایان دادن به اشغال اسرائیل و توانمندسازی مردم فلسطین برای اعمال حق تعیین سرنوشت و تأسیس کشور مستقل خود در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی نشان میدهد.
این وزارتخانه این اعلامیه را تحولی مثبت مطابق با مشروعیت بینالمللی و قطعنامههای مربوطه شورای امنیت دانست و آن را در افزایش شانس دستیابی به صلح عادلانه و جامع در منطقه مؤثر دانست.
وزارت امور خارجه قطر بار دیگر از همه کشورهایی که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناختهاند، درخواست کرد تا گامهای مشابهی بردارند که نشان دهنده تعهد به قوانین بینالمللی و حمایت از حقوق تاریخی و غیرقابل انکار ملت برادر فلسطین در سرزمینشان باشد.
در همین راستا، وزارت خارجه اردن با استقبال از اعلامیه ماکرون در بیانیهای گفت اردن تصمیم رئیس جمهور فرانسه را به عنوان گامی مهم برای مقابله با تلاشها جهت نادیده گرفتن حق مسلم ملت فلسطین در تعیین سرنوشت و تعیین کشور مستقل و دارای حاکمیت در خاک میهن خود تمجید میکند.
در این بیانیه تاکید شده است که تصمیم ماکرون اقدامی در جهت صحیح است که منجر به ایجاد راه حل دو کشوری و پایان اشغالگری میشود.
همزمان «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی تصمیم فرانسه را محکوم و آن را «همسویی با تروریسم و تهدید موجودیتی برای اسرائیل» دانست. نتانیاهو گفت فلسطینیها به دنبال تشکیل کشوری در کنار اسرائیل نیستند بلکه خواهان کشوری به جای اسرائیل هستند.
همچنین «یاریو لوین» نماینده وی این تصمیم را مورد انتقاد قرار داد و آن را «نقطه سیاهی در تاریخ فرانسه و حمایت مستقیم از تروریست» دانست و گفت زمان آن رسیده است که حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری که اسرائیل از سال ۱۹۶۷ آن را اشغال کرده اعمال شود.
همزمان« یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تصمیم ماکرون را «تسلیم شدن در برابر تروریست و پاداشی برای حماس» دانست و گفت ما اجازه تشکیل موجودیت فلسطینی که امنیت و موجودیت ما را تهدید میکند نخواهیم داد.
«بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی اسرائیل نیز در توییتی در شبکه ایکس، در مورد تصمیم رئیس جمهور فرانسه، مبنی بر به رسمیت شناختن کشور فلسطین اظهار نظر کرد.
او گفت: «از رئیس جمهور ماکرون به خاطر تصمیمش تشکر میکنم، تصمیمی که به ما توجیهی برای اعمال نهایی حاکمیت میدهد و ایده ایجاد یک کشور تروریستی عرب در قلب سرزمین اسرائیل را به زبالهدان تاریخ میسپارد. این پاسخ صهیونیستی مناسب ما به تلاشهای قهری یکجانبه ماکرون و شرکایش خواهد بود.»
«یائیر لاپید»، رهبر اپوزیسیون اسرائیل هم اعلام ماکرون مبنی بر قصدش برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین را یک اشتباه اخلاقی و آسیب سیاسی توصیف کرد.
در همین راستا، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا گفت ایالات متحده آمریکا به شدت مخالف طرح فرانسه برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین است.
روبیو در پلتفرم X گفت: «ایالات متحده به شدت با طرح ماکرون برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین در سازمان ملل مخالف است.»
او گفت: «این تصمیم بیملاحظه فقط در خدمت تبلیغات حماس است و مانع صلح میشود. این سیلی محکمی به صورت قربانیان هفتم اکتبر است!»
بنابراین گزارش، رئیس جمهور فرانسه روز پنجشنبه در بیانیهای گفت کشورش تصمیم گرفته است در سپتامبر آینده در برابر مجمع عمومی سازمان ملل کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد و این در راستای پایبندی به تعهد تاریخی خود برای تحقق صلح عادلانه و همیشگی در خاورمیانه است.
ماکرون تاکید کرد: امروز نیاز مبرمی برای پایان دادن به جنگ غزه و نجات جان غیرنظامیان وجود دارد.
رئیس جمهور فرانسه با ارسال نامهای به «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد: پاریس با اتخاذ گام به رسمیت شناختن، به دنبال مشارکت قاطعانه برای صلح در خاورمیانه است و همه شرکای بینالمللی خود که مایل به مشارکت باشند را بسیج خواهد کرد.

همچنین«پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا از ملحق شدن فرانسه به اسپانیا و کشورهای اروپایی دیگر در به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد و خواستار تلاش برای حفاظت از آنچه نتانیاهو به دنبال نابودی آن است شد و تاکید کرد راه حل دو کشوری تنها گزینه است.
انتهای پیام
نظرات