به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت که یک مقام ارشد دولت ایالات متحده تصریح کرد: «کاخ سفید هماهنگی نزدیکی با اسرائیل و نفوذ قابل توجهی بر نتانیاهو دارد چون این نخست وزیر اسرائیل میداند که ایالات متحده عملا تنها دلیل موجودیت اسرائیل است.»
به نوشته وال استریت ژورنال این مقام خاطرنشان کرد «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به هنگام بروز پیدا کردن مشکلات مستقیما با «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل گفتگو میکند و اخیرا بعد از حملات نیروهای این رژیم به کلیسای کاتولیک نوار غزه، رئیس جمهور آمریکا با نتانیاهو گفتگو کرده و از او خواسته با انتشار بیانیهای درباره آنچه که اتفاق افتاده توضیح دهد.
روزنامه آمریکایی در ادامه این گزارش نوشت اما برخی تجاوزگریهای اخیر این رژیم نظیر حملاتش به کلیساها واکنش منفی متحد شماره یکش را برانگیخته و دولت ترامپ را به صرافت انداخته تا در جهت مهار اقدامات این رژیم مداخله کند.
وال استریت ژورنال نوشت: «در روزهای اخیر دولت ترامپ نسبت به اقدامات اسرائیل در سوریه و غزه اظهار ناراحتی کرده است. از سوی دیگر طرفداران دونالد ترامپ در جنبش ماگا (آمریکا را دوباره با عظمت کنیم) مشخصا انتقاداتشان از حمایتهای این رئیس جمهور آمریکا از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را تشدید کرده و نگران هستند که او باعث کشیده شدن عمیقتر از قبل ایالات متحده به جنگهای منطقهای شود.
اسرائیل ماه جاری میلادی دست به بمباران مقر ارتش و کاخ ریاست جمهوری سوریه در دمشق زده و گفت که از اقلیت دروزی در برابر خشونتهای فرقهای دفاع کرده است. مارکو روبیو، وزیر دفاع آمریکا بعد از آنکه درگیریهای بین اسرائیل و سوریه را یک سوءتفاهم توصیف کرد گفت ایالات متحده به انعقاد توافقی به منظور کاستن از تنشها در وضعیت کمک کرده و ایالات متحده از تلاشهای احمد الشرع، رئیس جمهور موقت سوریه برای متحد ساختن کشور حمایت کرده است.»
به نوشته این روزنامه آمریکایی اما رژیم صهیونیستی با حمله به کلیسای کاتولیک نوار غزه که در جریان آن سه نفر کشته شدند، محکومیتهای گسترده علیه خود از جمله از سوی دولت ترامپ را برانگیخت. این رژیم ادعا کرد که این حمله «تصادفی» رخ داده است.
کاخ سفید هفته گذشته اعلام کرد ترامپ از بابت بمبارانهای رژیم صهیونیستی علیه سوریه و کلیسای کاتولیک غزه «غافلگیر شده است.»
وال استریت ژورنال از طرفی تحلیل میکند که دولت ترامپ در حالی از برخی تجاوزگریهای رژیم صهیونیستی ناراحت شده که خود این دولت با حمایتهای سابقش از این رژیم مقصر جسورتر شدن آن است.
این روزنامه آمریکایی نوشت: «جسورتر شدن اسرائیل در روزهای اخیر تا حدی در نتیجه تشویقات دولت ترامپ است. تصمیم ترامپ برای پیوستن به حملات اسرائیل علیه ایران در ماه ژوئن برای نخستین بار موجب شد ۲ طرف در یک جنگ کنار هم قرار بگیرند و این باعث شد اسرائیل به این دیدگاه برسد که آمریکا از اهداف آن در خاور میانه حمایت کرده و با آن همراستا است.
در این میان مقامهای دولت ترامپ گفتهاند خواستار آن هستند که کشتار در غزه متوقف شده و اسرائیل و حماس یک توافق آتشبس امضا کنند اما توافق بر سر متوقف کردن درگیری دور از دسترس نشان داده است. روز پنجشنبه استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ایالات متحده تیم مذاکرهکننده آمریکایی را از دوحه قطر فراخوانده و گفت حماس تمایلی به رسیدن به توافق نشان نمیدهد.»
در این میان اسرائیل حملاتش را در ماههای اخیر علیه غزه تشدید کرده و این متقابلا موجب تشدید محکومیت بینالمللی علیه این رژیم به دلیل افزایش کشتار غیرنظامیان فلسطینی شده است.
«دن شاپیرو»، سفیر سابق آمریکا در رژیم صهیونیستی در دوران دولت «باراک اوباما» گفت: «تنشها بر سر بمبارانهای اخیر در سوریه و غزه تا حدی نشات گرفته از ارسال پیامهای مختلف از سوی ایالات متحده و سوءتفاهم اسرائیلیها است.»
روزنامه آمریکایی گزارش میدهد: «دولت ترامپ سابق بر این به اقدامات اسرائیل علیه غزه و لبنان چراغ سبز نشان داده بود و وقتی که نتانیاهو ماه گذشته به ایران حمله کرد سد راه او نشد. اما در ارتباط با سوریه بعد از آنکه این دولت در ابتدای امر نگرانیهای اسرائیل درباره روابط احمد الشرع با افراطگران را بازتاب داد، چراغ قرمز را به اسرائیل نشان داد.»
شاپیرو تصریح کرد: «وقتی شما شاهد چنین تمایزاتی هستید لازم است که در ارتباطات شفافیت بالایی به منظور اجتناب از ارسال سیگنالهای مرکب وجود داشته باشد. به نظر میرسد ما در این زمینه شکافهایی داشتهایم که باعث بروز سوءتفاهمات و سپس اختلاف بین ۲ دولت شده است.»
ارتش رژیم صهیونیستی روز سهشنبه گذشته ادعا کرد که در حمله این رژیم به کلیسای کاتولیک در غزه «یک خمپاره به صورت تصادفی و به دلیل انحراف غیرعمدی مسیر مهمات به این کلیسا اصابت کرده است.»
از طرفی «مایک هاکبی»، سفیر آمریکا در اسرائیل که از حامیان شهرکسازیهای این رژیم در کرانه باختری اشغالی است حملات شهرک نشینان صهیونیست به روستای مسیحی فلسطینی «طیبه» را محکوم کرد.

او در یک انتقاد بیسابقه از این رژیم عنوان کرد: «ما مطمئنا تاکید خواهیم کرد عوامل اجرای این اقدامات تروریستی و خشونت در طیبه یا هر جای دیگر، پیدا شده و تحت پیگرد قرار بگیرند. آنها نباید فقط توبیخ بشوند چون این کافی نیست.»
این اقدامات رژیم صهیونیستی خشم طرفداران ترامپ در جنبش «ماگا» (آمریکا را دوباره باعظمت کنیم) را هم برانگیخته است. ترامپ در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری وعده دور کردن آمریکاییها از منطقه و پایان دادن به مداخلات آمریکا در جنگهای خارجی با هدف کنار گذاشتن منابع به منظور بازداشتن چین را داده بود. به نوشته وال استریت ژورنال «اما این طرفداران تاکنون فقط مشاهده کردهاند که نتانیاهو ترامپ را به سمت اقدام بر خلاف غرایزش برده است.»
کرت میلز، مدیر اجرایی مجله محافظهکار «آمریکن کانزرواتیو» که از حامیان رویکرد ترامپ مشهور به «اول آمریکا» است گفت: «او دارد اسرائیل را در مسیر جنگهای بیشتری قرار میدهد و آمریکا را هم به جنگهای بیشتری میکشاند. وقتی نتانیاهو تصمیماتش را اخذ میکند جسارت و یا حتی بهتر است بگوییم گستاخی به خرج داده و از ایالات متحده میخواهد که از او حمایت کند. این باعث یک وضعیت شدیدا بیثبات میشود.»
در این میان برخی تحلیلگران و مقامات سابق آمریکایی میگویند ترامپ در مقایسه با جو بایدن از اهرم و نفوذ بیشتری بر نتانیاهو برخوردار است و اهرم بایدن بر او به خاطر مخالفتهای دموکراتها با رویکرد نظامی اسرائیل در غزه تضعیف شده بود.
انتهای پیام
نظرات