مهدی بهبود ۴ مرداد در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت، با اشاره به تغییر شرایط و نیاز بازار کار، بر ضرورت توجه به مقوله فرهنگسازی در بحث مهارتآموزی تاکید کرد.
وی با اشاره به اهمیت آموزشهای مهارتی تشریح کرد: در عصری زندگی میکنیم که فناوری و سبک زندگی و در نتیجه شغلها به سرعت در حال تغییر است و دیگر نمیتوانیم بر پایه آموزشهای سنتی و گرفتن مدرک تحصیلی به دنبال شغل باشیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اردبیل افزود: از همین رو آموزشها بر پایه استانداردهای بین المللی و برای بازه زمانی کوتاه مدت و میان مدت برنامهریزی شده است تا شخص پس از آموزشهای لازم بتواند دنبال شغل برود، البته در این میان مدرک تحصیلی دانشگاهی هم واجب است اما برای اشتغال کافی نیست و باید در کنار آن مهارتآموزی هم وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ درصد هنرجویان را دانشآموختگان دانشگاهی تشکیل میدهند، عنوان کرد: با توجه به ماموریتی که برای سازمان فنی و حرفهای تعریف شده است، حدود ۳۰ درصد آموزشهایی که ارایه میشود به صورت نظری و ۷۰ درصد به صورت عملی است.
بهبود، فعالیت ۲۶ مرکز دولتی و بیش از ۲۵۰ آموزشگاه بخش خصوصی در استان اردبیل را در خوشههای صنعت، کشاورزی، هنر و خدمات مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: یک علت بالا بودن آمار بیکاری با وجود تلاشها این است که دچار فقر فرهنگ مهارتی هستیم و خانوادهها انگیزهای برای فرستادن فرزندان به دورههای مهارتآموزی ندارند.
وی همچنین از صدور ۱۴ هزار فقره گواهی مهارتی در استان اردبیل در سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: بین بانوان رشتههایی مانند خدمات مراقب و زیبایی، صنایع دستی و خیاطی و در بین آقایان رشتههای تعمیر لوازم خانگی، برق، تاسیسات، جوشکاری و تعمیر آسانسور طرفدار بیشتری دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اردبیل افزود: ایجاد یک کنسرسیوم مهارتی در قالب کارگروه توسعه مهارت استان در راستای برطرف کردن مسائل موجود در دستور کار قرار گرفت و بر اساس آن دیگر منتظر درخواستها نمیمانیم و خودمان به تولیدکنندگان مراجعه میکنیم تا ضمن ترویج فرهنگ مهارتآموزی، نیازهای آموزشی آنها را احصا کنیم.
بهبود از آمادگی برای ایجاد قطبهای آموزشی در بخشهای کشاورزی و گردشگری با توجه به ظرفیت استان اردبیل خبر داد و بیان کرد: در حوزه گردشگری در زمینه هتلداری مقدمههای کار فراهم شده و تا پایان امسال نهایی میشود و برای کشاورزی نیز در شمال استان در تلاش هستیم تا با گرفتن سند برای زمینی ۲۷ هکتاری، در قالب ماده ۲۷ با کمک سرمایهگذاران بخش خصوصی نسبت به ایجاد قطب آموزش مهارتهای کشاورزی اقدام کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اردبیل توضیح داد: آماده واگذاری مجموعههای آموزشی تابعه به سرمایهگذاران با هدف آموزش و تولید هستیم و در همین راستا تاکنون کارگاه آموزش نصب و راهاندازی صفحههای خورشیدی در شهرستان گرمی راهاندازی شده است و تلاش داریم تا مجموعه مشابهی در سایر شهرستانها هم ایجاد شود.
انتهای پیام
نظرات