• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404050502298
  • خبرنگار : 50294

افزایش تولید گندم در کردستان/ مشکل پرداخت مطالبات کشاورزان ادامه دارد

افزایش تولید گندم در کردستان/ مشکل پرداخت مطالبات کشاورزان ادامه دارد

ایسنا/کردستان با آغاز فصل برداشت گندم در استان کردستان، پیش‌بینی‌ها حاکی از کسب رتبه دوم کشوری در تولید این محصول استراتژیک برای سومین سال متوالی است، این در حالی است که موضوعاتی نظیر تاخیر در پرداخت مطالبات گندم‌کاران و دغدغه‌های مربوط به تامین به موقع بذر اصلاح شده و کود شیمیایی همچنان ادامه دارد.

کشاورزی به مثابه ستون فقرات اقتصاد هر کشوری، همواره نیازمند توجه و حمایت ویژه است که در این میان کشت گندم به عنوان قوت غالب مردم از اهمیتی دوچندانی برخوردار است.

استان کردستان با ظرفیت‌های اقلیمی مناسب، سال‌هاست که نقش پررنگی در تامین امنیت غذایی کشور ایفا می‌کند، اما آیا این تلاش‌ها و دسترنج کشاورزان،آن گونه که باید مورد حمایت قرار می‌گیرد؟

تداوم چالش‌هایی نظیر عدم پرداخت به موقع بهای محصول کشاورزان نه تنها انگیزه‌ تولید را کاهش می‌دهد، بلکه می‌تواند منجر به بروز بحران‌های اقتصادی و اجتماعی در مناطق کشاورزی شود. 

 پیش‌بینی برداشت ۸۵۰ هزار تن گندم

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به افزایش سطح زیر کشت گندم در استان به ۶۶۶ هزار هکتار در سال زراعی جاری، از پیش‌بینی برداشت قریب به ۸۵۰ هزار تن محصول گندم خبر داد.

احمد احمدی در گفت‌وگو با ایسنا به مشکلات پیش رو در تامین بذر و کود شیمیایی و همچنین تاخیر در پرداخت مطالبات گندم‌کاران اشاره کرد و با بیان اینکه ۶۲۵ هزار هکتار از اراضی زیر کشت گندم استان دیم و مابقی آبی است، افزود: با وجود کاهش ۲۹ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته و ۲۳ درصدی نسبت به بلندمدت و همچنین افزایش یک درجه‌ای دما و تنش سرمایی در ابتدای سال زراعی، اما به دلیل مدیریت مطلوب و همکاری کشاورزان در استفاده از بذور اصلاح شده، مبارزه با آفات نظیر حلزون و سن مادر و پوره (در ۴۹۲ هزار هکتار) و تغذیه متعادل شامل استفاده از کودهای شیمیایی و محلول‌پاشی در ۱۷۸ هزار هکتار، وضعیت مزارع استان در وضعیت نسبتاً خوبی قرار دارد.

احمدی بیان کرد: تاکنون قریب به ۵۷۲ هزار تن گندم مازاد نیاز کشاورزان توسط بخش خصوصی و مراکز خرید دولتی به ارزش بیش از ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان خریداری شده است.

تاخیر در پرداخت مطالبات گندم‌کاران؛ نگرانی اصلی کشاورزان

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کردستان، تاخیر ۳۵ روزه در پرداخت بهای گندم خریداری شده را یکی از مهمترین نگرانی‌های کشاورزان برشمرد.

احمدی با تاکید بر اینکه برداشت و خرید گندم از ابتدای تیرماه آغاز شده و تا اواخر مرداد و اوایل شهریور ادامه خواهد داشت، گفت: رایزنی‌های لازم توسط ریاست سازمان، استاندار و نمایندگان مجلس با مرکز و وزارتخانه انجام شده تا هرچه سریع‌تر پول کشاورزان پرداخت شود.

وی تصریح کرد: پرداخت بهای گندم کشاورزان یک موضوع ملی است و از طریق سازمان هدفمندی یارانه‌ها و سازمان مدیریت در قالب سامانه مرکزی انجام می‌شود.

احمدی با اشاره به قول‌های سال گذشته مبنی بر عدم تاخیر در پرداخت مطالبات گندم‌کاران، ابراز امیدواری کرد که با پیگیری‌های صورت گرفته، این مشکل برطرف شود.

وی همچنین از مکاتبه استانداری با معاون رئیس جمهور برای تسریع در پرداخت بهای گندم خبر داد.

تامین بذر و کود شیمیایی؛ دغدغه‌های پیش رو کشاورزان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه به بحث تامین بذر اصلاح شده و کودهای شیمیایی اشاره کرد و گفت: امسال برنامه استان برای تامین بذر گندم ۵۰ هزار تن بود که خوشبختانه تاکنون این میزان تامین شده است.

وی با اطمینان خاطر به کشاورزان اعلام کرد که با وجود مشکل تامین بذر در برخی استان‌ها، کردستان هیچ مشکلی در تامین بذر اصلاح شده و گواهی شده نخواهد داشت.

احمدی در خصوص قیمت بذر اصلاح شده گفت: هزینه و برآورد قیمت بذر از طریق وزارتخانه انجام شده و به زودی اعلام خواهد شد.

وی افزود: در جلسه‌ای که روز گذشته ۴ مرداد با حضور وزیر برگزار شد، درخواست تسریع در تعیین و اعلام قیمت بذر مصرفی کشاورزان مطرح شده است.

احمدی در خصوص تامین کودهای شیمیایی، اظهار کرد: پیگیری‌های لازم برای تامین به موقع کودهای شیمیایی، به ویژه در فصل پاییز و مبارزه با عوامل زیان‌رسان انجام شده و ان‌شاءالله از چند روز آینده توزیع کود شیمیایی سال زراعی آغاز خواهد شد.

وی تاکید کرد: استفاده از بذور اصلاح شده، تغذیه متعادل و مبارزه با آفات در پایداری تولید نقش بسزایی دارد.

بیجار و قروه در صدر تولید و خرید گندم

احمدی در پاسخ به سوالی درباره بیشترین سطح زیر کشت گندم در استان، شهرستان بیجار را با بیشترین سطح زیر کشت و بیشترین میزان خرید(۱۴۸ هزار تن) معرفی کرد.

وی افزود: شهرستان قروه با ۱۰۵ هزار تن در رتبه دوم خرید گندم قرار دارد، همچنین کمترین میزان خرید گندم نیز به شهرستان‌های سروآباد و مریوان به ترتیب با ۸۰۰ تن و ۳۷۰۰ تن اختصاص دارد.

هدفگذاری رتبه اول کشوری در سال‌های آینده

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به پیش‌بینی کسب رتبه دوم کشوری در خرید گندم برای سومین سال متوالی، بر پیگیری‌ها برای دستیابی به رتبه اول کشوری در سال‌های آینده تاکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha