• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404050502415
  • خبرنگار : 50214

معاون وزیر ارشاد در معارفه مدیر کل جدید یزد:

مردمی‌سازی و عدالت فرهنگی از مهمترین سیاست‌های وزارت ارشاد است

مردمی‌سازی و عدالت فرهنگی از مهمترین سیاست‌های وزارت ارشاد است

ایسنا/یزد معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ۱۱ کلان‌ برنامه احکام صادره از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از مهمترین این سیاست‌ها را مردمی سازی و تحقق عدالت فرهنگی ذکر کرد.

مهدی محمدی امروز یکشنبه پنجم مرداد ۱۴۰۴ در مراسم تکریم و معارفه مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد که در تالار مرکزی شهر برگزار شد، گفت: در این دوره سیاست‌های خاصی در امور استانها اتخاذ و سعی شده تمام مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها از داخل مجموعه وزارت انتخاب شوند.

وی با تاکید بر این که سیاست مذکور تاکنون در طول تاریخ وزارت ارشاد اتفاق نیفتاده بود، افزود: علت این تصمیم‌گیری تسلط مدیران استانها بر امور وزارت و دردآشنا بودنشان با مشکلات اصحاب هنر، فرهنگ و رسانه بوده است.

معاون وزیر با بیان این که به پیوست احکام مدیران استانها در این دوره ۱۱ کلان برنامه درج و مورد تاکید است، گفت: مدیران استان‌ها باید نظر به اقلیم فرهنگی استان خود، اقداماتی را در جهت تحقق این سیاست‌ها مورد توجه قرار دهند.

وی یکی از مهمترین این کلان برنامه‌ها را مردمی سازی و عدالت فرهنگی اعلام و تصریح کرد: باید به بخش خصوصی در این حوزه اعتماد شود و بخشی از امور را به موسسات فرهنگی و هنری بخش خصوصی واسپاری کنیم.

وی کاربست فناوری و استفاده از فناوری نوین در حوزه فرهنگی را یکی دیگر از کلان برنامه‌های وزارت ارشاد خواند و گفت: در این حوزه حتی مطالبه ایجاد معاونت فضای مجازی را فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال و پیگیری می‌کنیم.

محمدی با تاکید بر سیاست اهتمام به رونق اقتصاد فرهنگ و صادرات محصولات فرهنگی در کشورمان، عنوان کرد: مدیران استانها باید هنرمندان غیرمشهور و گمنام مستعد سرمایه گذاری را در استان خود شناسایی و در این راستا مورد حمایت قرار دهند.

وی پاسداشت هویت و اصالت ایرانی اسلامی را از دیگر تاکیدات وزارت ارشاد برشمرد و افزود: با توجه به این که ۱۵ دستگاه در حوزه‌های فرهنگی استانها مشارکت و فعالیت دارند، مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها به عنوان مدیر ارشد این حوزه در استانها محسوب می‌شوند.

وی تاکید کرد: باید شورای دستگاه‌های خانواده ارشاد از جمله اوقاف و امور خیریه، نهاد کتابخانه‌ها، حج و زیارت، کانون مساجد و نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی در استان‌ها نیز به همت مدیران استانها تقویت شود.

معاون وزیر ارشاد در ادامه دغدغه‌مندی احسان عابدی مدیر کل سابق ارشاد یزد را نکو داشت و ضمن تکریم خدمات او در چند سال تصدی مسئولیتش در فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، گفت: حجت الاسلام عباس دانشی نیز از مدیران توانمند و باسابقه مدیریت در استان‌های قم، مرکزی و سیستان و بلوچستان هستند که امیدواریم ضمن استفاده از مشورت‌های مدیر کل قبلی در استان یزد نیز موفق عمل کند.

محمدی در بخشی از سخنانش نیز با اشاره به حساسیت‌های فرهنگی مدیریت استان یزد، گفت: یزد یک استان صنعتی ولی برخوردار از فرهنگی اصیل است ولی لازم است تهدیدهای فرهنگی اجتماعی ناشی از خرده فرهنگ‌های صنعتی شدن یزد در شورای فرهنگ عمومی استان مطرح و برای رفع آنها تصمیم‌گیری شود.

اسماعیل دهستانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز در این مراسم گفت: امروز در شرایطی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را برگزار می‌کنیم که رهبری حکیم، فرزانه و فرهنگ‌دوست بر کشورمان حکمرانی دارد و دولتی بر سر کار آمده که رئیس جمهورش شخصیتی دانشگاهی و فرهیخته و معاون اولش چهره‌ای علمی و فرهنگی و افتخار استان یزد است.

وی به شعار وفاق ملی دولت چهاردهم اشاره و عنوان کرد: این دولت حرمت هنر و هنرمند را حفظ خواهد کرد و اهالی رسانه را نه یک چالش بلکه فرصتی برای تحقق امر به معروف اجتماعی می‌داند چرا که معتقدیم فضای نقد و نقادی برای تکمیل یک جامعه فرهنگی و مدنی لازم و ضروری است.

معاون استاندار اضافه کرد: دولت کنونی معتقد است نه تنها باید مانع مهاجرت نخبگان فرهنگی و هنری باشد بلکه باید زمینه‌ی بازگشت هنرمندان خارج کشور را فراهم آورد.

وی گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که کشورمان بیش از هر زمان دیگر نیازمند تقویت و حفظ سرمایه‌های اجتماعی و یزد هم بیش از هر زمانی نیازمند نشاط اجتماعی است.

وی با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه کشورمان، نیاز امروز کشور را مقابله با ایران هراسی ذکر کرد و گفت: امروز جامعه ایران نیازمند تقویت ریشه ملی و مذهبی خود است.

دهستانی، یزد را مفتخر به عناوین دارالعباده، حسینیه ایران و شهر میراث جهانی به طور همزمان خواند و گفت: یزد افتخار زیست مسالمت‌آمیز ادیان را به خود اختصاص داده است.

وی مدیر کل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را به گفت‌وگو با نسل جدید و ایجاد تولیداتی به زبان خودشان با بهره گیری از خلاقیت و ابتکار سفارش کرد و گفت: یزد زادگاه نخبگان زیادی در حوزه فرهنگ و هنر است و در یزد با دریای عظیمی از نخبگان مواجه خواهید بود.

معاون استاندار گفت: باید اهل فرهنگ و هنر را جدی گرفت و نقش پدری نسبت به این فرهیختگان داشت و استان نیز قطعاً حمایت همه جانبه از عرصه فرهنگ و هنر استان خواهد داشت.

وی ضمن درخواست از وزارت ارشاد برای جدیت در مورد معیشت اصحاب فرهنگ و هنر، گفت: متاسفانه به رغم شعارهای فرهنگی زیاد، کمترین سرانه اعتبار را در حوزه فرهنگ هزینه می‌کنیم.

دهستانی در این باره تاکید کرد: سرانه بودجه فرهنگ و هنر در کشورمان در حالی ۱۶ دلار است که این میزان در کشور آمریکا ۱۸۴ دلار، در کره جنوبی بیش از ۳۷۰ دلار و متاسفانه در رژیم غاصب صهیونیستی ۷۲۶ دلار است لذا باید در تخصیص بودجه‌های فرهنگی تجدید نظر داشته باشیم.

وی همچنین تاکید کرد: سهم بودجه فرهنگی در باشگاه‌های فرهنگی ورزشی نیز جدی‌تر مورد توجه قرار گیرد و این مهم از مطالبات استانداری است.

دهستانی در پایان نیز خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگ و هنر استان یا مجوزی صادر نمی‌شود یا اگر صادر شد، مدیریت استان از این مجوز حفظ و حراست خواهد کرد.

حجت الاسلام عباس دانشی مدیر کل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز طی سخنانی با اشاره به سوابق اجرایی خود، گفت: از حضور خود در استان عالم پرور و فرهنگی یزد خرسندم و امیدوارم در حد توان و با همکاری فعالان فرهنگی و هنری استان بتوانیم در جهت تقویت جایگاه فرهنگی این استان همت گماریم.

در این آیین، علاوه بر ارائه گزارش عملکرد از سوی احسان عابدی مدیر کل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، در این مراسم حجت الاسلام حمیدرضا مطهریان به نمایندگی از  فعالان قرانی، کاظم شامو به نمایندگی اصحاب رسانه، علیرضا احرامیان‌پور نماینده شاعران و مولفان استان و احمد ندافی نیز به نمایندگی از هنرمندان یزد ایراد سخن کردند.

به گزارش ایسنا، در این نشست ضمن تکریم خدمات احسان عابدی مدیر کل سابق و حسین دشتی سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان طی ماه‌های اخیر، حجت الاسلام عباس دانشی به عنوان مدیر کل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد معرفی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha