• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404050502514
  • خبرنگار : 71610

ریاض منصور: انتظار داریم کنفرانس راهکار دو دولتی عمر اشغالگری را کوتاه کند

ریاض منصور: انتظار داریم کنفرانس راهکار دو دولتی عمر اشغالگری را کوتاه کند

نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل متحد، در گفت‌وگویی تفصیلی درباره کنفرانس بین‌المللی «راهکار دو دولتی» که با مشارکت فرانسه و عربستان سعودی در ۲ سطح وزرای خارجه و سران کشورها برگزار خواهد شد، سخن گفت.

به گزارش ایسنا، «ریاض منصور» نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل به تشریح جزئیات کنفرانس بین‌المللی مربوط به راهکار دو دولتی پرداخت؛ کنفرانسی که در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه در سطح وزرای خارجه با ریاست مشترک فرانسه و عربستان سعودی برگزار می‌شود و بخش دوم آن نیز قرار است در سطح سران کشورها در خلال نشست‌های سطح بالای مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، یا احتمالا در پاریس، در هفته پایانی سپتامبر آینده برگزار شود؛ امری که یک دیپلمات فرانسوی نیز آن را تأیید کرده است.

برگزاری این کنفرانس در دو بخش، به‌دلیل تأخیر ناشی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران که در بازه زمانی ۱۳ تا ۲۴ ژوئن گذشته رخ داد، صورت می‌گیرد. در اصل قرار بود این کنفرانس بین ۱۷ تا ۲۰ ژوئن برگزار شود.

سفیر فلسطین در مصاحبه‌ای اختصاصی با روزنامه «العربی الجدید» در نیویورک به انتظارات فلسطینی‌ها از این نشست و چگونگی شکل‌گیری سازوکارهایی برای پایان اشغالگری و همچنین به برخی اظهارات دیپلمات‌های فرانسوی درباره مسائل مربوط به خلع سلاح حماس، انتخابات و شرایط دیگر پاسخ داد.

منصور در پاسخ به این پرسش که «انتظارات شما از این کنفرانس چیست و چه اقداماتی را از کشورهای شرکت‌کننده انتظار دارید تا به تحقق راه‌حل دو دولتی کمک کنند؟»، گفت: آنچه ما انتظار داریم، آن است که کشورها تعهداتی روشن و با گام‌های عملی مشخص ارائه دهند که به کوتاه‌کردن عمر این اشغالگری غیرقانونی کمک کند و در نهایت به پایان آن بینجامد؛ به‌گونه‌ای که ملت فلسطین بتواند به آزادی و استقلال خود در خاک دولت مستقل فلسطین با پایتختی قدس شرقی دست یابد. بی‌تردید این کنفرانس نقطه‌ای مهم خواهد بود که مسیر گام‌های عملی بعدی را خواهد گشود. این مسیر می‌تواند با تشکیل هیأتی از شماری از کشورها، از جمله کشورهای ریاست‌کننده (فرانسه و عربستان سعودی) و کشورهای برگزارکننده کارگاه‌ها، آغاز شود.

وی درباره گام‌های عملی مد نظر خود نیز گفت: منظور ما گام‌هایی از نوع آن چیزی است که پیشتر در چارچوب گروه مادرید تصویب شد؛ که شامل ائتلافی متشکل از شماری از کشورهای اروپایی و عربی حامی مسئله فلسطین به ریاست اسپانیا بود. همچنین از نوع اقدامات گروه لاهه؛ ائتلافی متشکل از ۹ کشور حامی فلسطین که نشست فوق‌العاده‌ای در روزهای ۱۵ و ۱۶ ژوئیه جاری در کلمبیا برگزار کرد و من ریاست هیأت فلسطینی در آن را برعهده داشتم. این نشست بیانیه‌ای صادر کرد که در آن از جمله به مواردی چون توقف فوری ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی و ممنوعیت عبور کشتی‌های حامل سلاح به اسرائیل از طریق بنادر کشورهای عضو اشاره شد.

ریاض منصور ادامه داد: در همین چارچوب، به بیانیه اخیر رئیس‌جمهور فرانسه نیز اشاره می‌کنم؛ جایی که او در نامه‌ای خطاب به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان اعلام کرد که کشورش فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت و این تصمیم را به‌صورت رسمی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در ماه سپتامبر اعلام خواهد کرد. این اقدام زمینه را برای آن دسته از کشورهایی که تاکنون فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند، فراهم خواهد کرد تا گام مشابهی بردارند. اینها نمونه‌هایی از گام‌های عملی هستند. ولی در رأس همه آنها، خواسته ما توقف تجاوز علیه مردم‌مان در غزه و ارائه کمک‌های بشردوستانه فوری به آنهاست.

وی در ادامه با تأکید بر این‌که کنفرانس پیش‌رو می‌تواند به نقطه عطفی در مسیر پایان اشغالگری تبدیل شود، گفت: آنچه اکنون در جریان است، می‌تواند به نقطه‌ای مهم منتهی شود که طی آن گام‌های عملی برای پایان اشغالگری برداشته شود و راهکار دو دولتی اجرایی شود. این روند به مرحله‌ای می‌رسد که کشورهای بیشتری به آن می‌پیوندند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که آیا امیدی هست که کشورهای اروپایی بزرگ نیز گام‌هایی مانند عدم تسلیح رژیم صهیونیستی یا تحریم تجاری بردارند، اظهار کرد: تجربه تاریخی به ما نشان داده است که در مواردی شبیه به وضعیت ما، مانند مبارزه آفریقای جنوبی علیه نظام آپارتاید، اقدامات عملی ابتدا از سوی شماری از کشورهایی آغاز شد که شجاعت سیاسی داشتند و بعداً کشورهای دیگر نیز با فشار افکار عمومی و تحولات سیاسی به آنها پیوستند. این روند در نهایت به موجی عظیم از اقدامات عملی علیه آن رژیم منجر شد. ما اکنون در آغاز این مرحله فزاینده قرار داریم و آنچه اکنون انجام می‌شود، در کنفرانس پیش‌رو به نقطه عطفی تبدیل خواهد شد که کشورهای بیشتری را با خود همراه خواهد کرد.

این مقام فلسطینی درباره اظهارات یک دیپلمات فرانسوی که در نشست خبری با خبرنگاران سازمان ملل، درباره محورهای چهارگانه پیشنهادی پاریس صحبت کرده بود، اظهار کرد: در روند تلاش برای الزام کشورها به اتخاذ گام‌های عملی مؤثر علیه رژیم اشغالگر، برخی نکات و شروط نیز از سوی طرف‌های دیگر مطرح می‌شود که بر اساس خواسته‌ها و دیدگاه‌های خود آنها است. این منطق مذاکرات چندجانبه است. ما و متحدان‌مان، در رأس آن‌ها عربستان سعودی به‌عنوان رئیس دوم کنفرانس، تلاش می‌کنیم گام‌هایی را که بیشترین فایده را برای ما دارند، پیش ببریم. طرف‌های دیگر نیز تلاش می‌کنند برای جلب اسرائیل یا آمریکا، مشوق‌هایی پیشنهاد دهند. این ماهیت کار دیپلماتیک چندجانبه است.

وی تاکید کرد: ما بر اصول و حقوق ملی ملت فلسطین؛ از جمله پایان اشغالگری، توقف تجاوز به غزه، حق تعیین سرنوشت، بازگشت آوارگان و استقلال کامل دولت فلسطین پافشاری می‌کنیم. این مطالبات برای ما غریبه نیستند. تمامی دیپلمات‌هایی که در سازمان ملل کار کرده‌اند، این حقوق را می‌شناسند. در نهایت، نتیجه مذاکرات اغلب طوری تنظیم می‌شود که هر طرف بتواند نکات مثبت آن را مطابق با دیدگاه خود برجسته کند. این ماهیت جامعه بین‌الملل و روند اتخاذ مواضع جهانی است. در ادامه مسیر، با افزایش مقاومت ملت فلسطین، گسترش فاجعه انسانی و پیوستن کشورهای بیشتری به صف اقدام، فشارها بر اشغالگران افزایش می‌یابد و این به پایان اشغالگری، بازسازی غزه و تحقق راهکار دو دولتی می‌انجامد.

نماینده فلسطین در پاسخ به پرسشی درباره گفت‌وگوهای داخلی فلسطینی و امکان وحدت مواضع در برابر شرایط مطرح‌شده توسط فرانسه و دیگران گفت: گفت‌وگوهای داخلی فلسطینی ادامه دارد، اما مهم‌ترین خواسته در این مرحله، دستیابی به موضعی یکپارچه و قدرتمند برای توقف تجاوز علیه غزه است. تنها زمانی که تجاوزات متوقف شوند و شرایط انسانی تأمین شود، فضای مناسبی برای گفت‌وگوی داخلی فراهم خواهد شد. وظیفه من به‌عنوان دیپلمات فلسطینی در سازمان ملل، تمرکز بر نهادهای بین‌المللی است. ما از طریق دبیرکل سازمان ملل، شورای امنیت، مجمع عمومی، شورای حقوق بشر و اکنون از طریق این کنفرانس تاریخی، تلاش می‌کنیم بیشترین حمایت ممکن را برای مردم فلسطین جلب کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha