• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404050502538
  • خبرنگار : 71588

وزارت بهداشت غزه: آتش‌بسی که فرصتی واقعی برای نجات جان انسان‌ها فراهم نکند، بی‌معناست

وزارت بهداشت غزه: آتش‌بسی که فرصتی واقعی برای نجات جان انسان‌ها فراهم نکند، بی‌معناست

مدیرکل وزارت بهداشت غزه اعلام کرد آتش‌بس بشردوستانه اگر به فرصتی واقعی برای نجات جان انسان‌ها تبدیل نشود، بی‌معناست.

به گزارش ایسنا، «منیر البرش»، مدیرکل وزارت بهداشت غزه خاطرنشان کرد در سایه آتش‌بس موقت که با تردید و سکوت بین‌المللی همراه است، زمان سکوت نیست، بلکه زمان نجات جان بازماندگان است.

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، وی از جامعه بین‌المللی خواست تا برای نجات جان زخمی‌ها و تأمین نیازهای اساسی مردم غزه اقدامات فوری اتخاذ کنند.

منیر البرش همچنین گفت، زخمی‌ها فریاد کمک سر می‌دهند، کودکان از گرسنگی جان خود را از دست می‌دهند و مادران بر ویرانه‌های باقی‌مانده در حال فروپاشی هستند.

در همین رابطه، مدیرکل وزارت بهداشت غزه خواستار تخلیه فوری مجروحان با وضعیت بحرانی، آسیب‌دیدگان مغزی و ستون فقرات شد.

وی همچنین خواستار تخلیه فوری مجروحانی که به عمل‌های پیچیده نیاز دارند و نیز بیمارانی شد که در صورت عدم انتقال فوری برای درمان، با خطر مرگ مواجه هستند.

منیر البرش در ادامه گفت: ما خواهان ورود شیر درمانی و مکمل‌های غذایی دارای پروتئین بالا برای کودکان و نوزادان هستیم. ما همچنین درخواست ارسال مواد غذایی آماده، آنتی بیوتیک‌های وریدی، محلول‌های گلوکز غلیظ (۲۰ و  ۵۰درصد) و منابع پروتئینی از جمله گوشت، تخم‌مرغ، لبنیات و شکر را داریم.

وی همچنین تأکید کرد: «این آتش‌بس تنها زمانی معنی خواهد داشت که به فرصتی واقعی برای نجات جان‌ها تبدیل شود.»

مدیرکل وزارت بهداشت غزه هشدار داد: «هرگونه تأخیر با یک تشییع جنازه جدید روبه‌رو می‌شود و هرگونه سکوت به معنای مرگ کودک دیگری در آغوش مادرش بدون دارو و شیر است.»

از سوی دیگر، خلیل الدقران، سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی گفت: ما روزانه به ۱۰۰۰ کامیون حامل کمک برای ورود به نوار غزه نیاز داریم.

سازمان‌های جامعه مدنی در نوار غزه خواستار بازگشایی فوری و کامل همه گذرگاه‌ها و پایان دادن به سیاست «قطره چکانی» اشغالگران اسرائیلی برای ورود کمک‌ها شده‌اند.

آن‌ها هشدار دادند که ادامه این سیاست امنیت غذایی را محقق نمی‌کند، بلکه باعث هرج و مرج می‌شود، زیرا صدها هزار گرسنه در اطراف معدود مسیرهای کامیون‌ها تجمع می‌کنند.

این سازمان‌ها روز یکشنبه در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کردند که قحطی در غزه به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده است و این امر مستلزم اقدام قاطع اعراب و بین‌المللی برای شکستن محاصره و جابجایی همزمان هزاران کامیون گیر افتاده در گذرگاه‌ها، طبق تصمیمی است که تابع ملاحظات سیاسی یا امنیتی اشغالگران نیست.

این سازمان‌ها نسبت به وخامت فاجعه در میان کودکان، به ویژه نوزادان، هشدار دادند و تایید کردند که در دو هفته گذشته به دلیل کمبود شیر خشک و سوءتغذیه شدید، در غیاب یک واکنش مؤثر بین‌المللی، میزان مرگ و میر «تکان‌دهنده‌ای» ثبت شده است.

آنها خاطرنشان کردند که بهبودی از اثرات قحطی مستلزم تحویل منظم و بدون وقفه کمک‌ها به مدت حداقل سه ماه است و ورود بدون مانع حداقل ۶۰۰ کامیون روزانه، پر از غذا، دارو و لوازم بهداشت عمومی، بدون هیچ مانع یا تأخیری را تضمین می‌کند.

سازمان‌های جامعه مدنی همچنین معتقد بودند که کشورهای عربی و اسلامی و جامعه بین‌المللی هنوز با یک آزمون اخلاقی واقعی روبه‌رو هستند و خواستار تبدیل وعده‌ها و اظهارات به گام‌های مشخص شدند، نه اینکه صرفاً از طریق ابتکارات جزئی که به اصل فاجعه نمی‌پردازند، واقعیت را «ماست‌زدایی» کنند.

این سازمان‌ها شرایط غم‌انگیزی را که ساکنان غزه از زمان بسته شدن کامل گذرگاه‌ها در اوایل ماه مارس تجربه کرده‌اند، برجسته کردند. منابع غذایی ضروری در بازارها تمام شده است و تهیه یک قرص نان به یک کار تقریباً غیرممکن تبدیل شده است. در همین حال، قیمت معدود کالاهای موجود در بازار سیاه به سطوح نجومی رسیده و آنها را از دسترس اکثریت قریب به اتفاق جمعیت خارج کرده است.

این فراخوان در حالی مطرح می‌شود که جنگ گرسنگی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه ادامه دارد. این رژیم همچنان از ورود کمک‌های غذایی و پزشکی از طریق زمین یا دریا به غزه جلوگیری می‌کند و گذرگاه‌ها بسته شده‌اند.

سازمان‌های بین‌المللی بارها نسبت به وخامت قحطی و مرگ هزاران فلسطینی هشدار داده‌اند. آنها و فعالان امدادی خواستار تحویل فوری کمک‌ها و مواد غذایی شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، رژیم صهیونیستی به طور سیستماتیک به مراکز توزیع کمک‌ها و مناطق مسکونی حمله و از ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه جلوگیری می‌کند. این حملات باعث تشدید بحران انسانی در غزه شده است.

غزه از ماه‌ها پیش با بحران شدید انسانی مواجه است و مردم این منطقه، به ویژه کودکان و زنان، در شرایط بسیار سختی زندگی می‌کنند. کمبود شدید غذا، آب و دارو، جان بسیاری از مردم را به خطر انداخته است.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، جنگ کشتار جمعی در غزه را آغاز کرده است که شامل قتل، گرسنگی، تخریب و آوارگی اجباری می‌شود. این رژیم همه فراخوان‌های بین‌المللی و دستورات دیوان بین‌المللی دادگستری برای توقف این جنایات را نادیده گرفته است.

رژیم یاغی از زمان فروپاشی آتش‌بس شکننده در ماه مارس، جنگ خود علیه غزه را از سر گرفته است. نیروهای ارتش به بسیاری از مناطق نوار غزه، به ویژه در جنوب، پیشروی کرده‌اند و خواستار تخلیه مناطق وسیعی در شمال شده‌اند. ارتش اشغالگر تهدید کرده است که در غزه می‌ماند و از مناطق جدیدی که از مارس تصرف کرده و محاصره‌ای خفقان‌آور بر کمک‌های غذایی و پزشکی اعمال کرده است، عقب‌نشینی نمی‌کند.

نهادهای داخلی و بین‌المللی و کمیته‌های حقوق بشر سازمان ملل متحد از جامعه بین‌المللی خواسته‌اند تا برای توقف جنگ کشتار جمعی در غزه رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha