مسعود اکبری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد بذرغلات مورد نیاز استان در ایستگاههای تولید بذر وابسته به تعاون روستایی استان تولید و توزیع میشود.
وی ایستگاههای تولید و توزیع بذرغلات وابسته به تعاون روستایی استان همدان را شامل دو ایستگاه برشمرد و تصریح کرد: مجتمع بزرگ تولید بذر در شهرستان همدان واقع در کیلومتر ۱۰ جاده تهران و مجتمع تولید و توزیع بذر غلات کبودراهنگ دو ایستگاه وابسته به تعاون روستایی استان بوده که این دو ایستگاه بذرغلات گندم و جو آبی و دیم را تولید دارند.
اکبری ظرفیت تقریبی بذر غلات تولید و فرآوری شده توسط این دو ایستگاه وابسته به تعاون روستایی استان را سالیانه ۱۵ هزار تن به ارزش تقریبی ۳۰۰ میلیارد تومان برشمرد و گفت: این دو ایستگاه وابسته به تعاون روستایی استان از سال قبل به صورت زراعی با کشاورزان شاخص و کشاورزانی که همراه هستند قرارداد لازم را منعقد کرده و تحت شرایط کنترل شده بذر مادری را به آنان تحویل میدهد ضمن اینکه در طول سال زراعی هم بر عملیات داشت، کاشت و برداشت این کشاورزان توسط کارشناسان نظارت میشود.
وی با اشاره به اینکه هماکنون این دو مجتمع تولید بذر در حال تحویل محصول تولیدی خود هستند، گفت: با فرآوری بذر تولید شده توسط این دو ایستگاه، زیر نظر مرکز تحقیقات و بذر نهال گواهیهای لازم صادر و آماده در اختیار قرار دادن برای کشاورزان استان و خارج از استان میشود.
به گزارش ایسنا، مجتمع تولید بذر شهرستان همدان یکی از ایستگاههای تولید بذر اتحادیه تعاونی روستایی استان همدان در مساحتی حدود ۴۵هزار مترمربع دارای زیرساختهای لازم از قبیل سولههای مسقف و انبار روباز فنی مجهز به چادرهای ضدآب است. در سولههای این مجتمع دستگاههای خط کامل فرآوری بذر شامل پیش بوجار، بوجار، گراویتی، سمزن و باسکول دیجیتال و نیز بستهبندی فعالیت دارد.
انتهای پیام
نظرات