• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404050602930
  • خبرنگار : 50980

یک متخصص زنان و زایمان مطرح کرد:

علائم سندرم پیش‌ از قاعدگی و راهکارهای کاهش آن

علائم سندرم پیش‌ از قاعدگی و راهکارهای کاهش آن

ایسنا/همدان یک متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه سندرم پیش از قاعدگی (PMS) طبیعی اما نیازمند مدیریت است، گفت: تحریک‌پذیری، پرخاش، افسردگی، یا گریه‌های بی‌دلیل در هفته آخر قبل از قاعدگی از علائم رایج سندرم پیش‌ از قاعدگی هستند.

دکتر مریم احمدی در گفت‌وگو با ایسنا به تشریح نقش هورمون‌های زنانه در چرخه قاعدگی و اختلالات شایع پیش از آن پرداخت و با بیان اینکه دو هورمون اصلی زنانه، یعنی استروژن و پروژسترون، نقش کلیدی در تنظیم چرخه قاعدگی و حالات روحی و جسمی زنان ایفا می‌کنند، تصریح کرد: در روزهای ابتدایی قاعدگی، سطح هر دو هورمون پایین است، اما به‌تدریج سطح استروژن افزایش می‌یابد و با نزدیک شدن به زمان تخمک‌گذاری، به اوج می‌رسد، این افزایش، علاوه‌ بر تحریک رشد تخمک، باعث افزایش نشاط، میل جنسی، و حتی میل به ورزش در خانم‌ها می‌شود.

متخصص زنان و زایمان فلوشیپ لاپاراسکوپی با بیان اینکه پس از تخمک‌گذاری، هورمون پروژسترون ترشح می‌شود و در نیمه دوم سیکل قاعدگی غالب می‌شود، خاطرنشان کرد: افزایش این هورمون با علائمی مانند پرخاشگری، افزایش اشتها، نفخ شکم، کاهش حرکات روده و تغییرات خلقی همراه است.

 وی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد زنان درجاتی از سندرم پیش از قاعدگی (PMS) را تجربه می‌کنند، گفت: این یک وضعیت شایع و طبیعی است، اما آگاهی از آن بسیار مهم است، تحریک‌پذیری، پرخاش، افسردگی، یا گریه‌های بی‌دلیل در هفته آخر قبل از قاعدگی از علائم رایج هستند که اگر خانم‌ها و اطرافیان آگاه باشند، می‌توانند بهتر مدیریت شوند.

درمان‌های مؤثر برای کاهش علائم

متخصص زنان و زایمان فلوشیپ لاپاراسکوپی در ادامه توصیه‌هایی برای کاهش علائم این سندرم ارائه کرد و گفت: ورزش‌های هوازی (ایروبیک) یکی از موثرترین راهکارها هستند، همچنین مصرف مکمل‌هایی نظیر کلسیم، ویتامین D و روی در برخی مطالعات موثر گزارش شده‌اند.

احمدی تأکید کرد: در موارد شدید، ممکن است نیاز به داروهای خاص برای کنترل سطح سروتونین باشد که حتماً باید با مشورت روان‌پزشک یا متخصص زنان تجویز شود.

قرص‌های ضدبارداری و علائم شدید PMS

و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تایید اثربخشی قرص‌های ضدبارداری در موارد شدید، افزود: در برخی از زنان که علائم PMS شدید دارند و اختلال عملکردی در محیط کار یا خانواده پیدا می‌کنند، مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری، به‌عنوان یک درمان مؤثر تجویز می‌شود؛ چرا که با مهار تخمک‌گذاری، نوسانات شدید هورمونی کاهش می‌یابد.

تفاوت PMS و PMDD

متخصص زنان و زایمان فلوشیپ لاپاراسکوپی با اشاره به تفاوت میان PMS و نوع شدیدتر آن یعنی اختلال خلقی پیش از قاعدگی (PMDD)، گفت: PMDD شدت بسیار بیشتری دارد و می‌تواند باعث افکار منفی شدید، از جمله تهدید به خودکشی شود. این اختلال باید جدی گرفته شده و حتماً به روان‌پزشک مراجعه شود.

 احمدی تاکید کرد: مهم‌ترین نکته، آگاهی خانم‌ها و خانواده‌ها از تغییرات طبیعی در این دوره است، پنهان‌کاری درباره این مسائل مفید نیست، ورزش، مکمل‌های مفید و مراجعه به متخصص در صورت نیاز، راهکارهای اصلی مدیریت این دوران هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha