حکیمه انتظاری، دوشنبه، ششم مرداد در جلسه هم اندیشی حوزه بانوان استان با تأکید بر اهمیت جایگاه بانوان در توسعه اجتماعی و اقتصادی افزود: باید مطالبهگری را در سطح ادارات تقویت کنیم و مشخص شود دستگاههای استان برای بانوان چه اقداماتی انجام دادهاند.
وی با تأکید بر ترغیب جوانان مجرد به ازدواج و ایجاد امید به زندگی گفت: در هر اداره باید برنامههایی برای تشویق جوانان به ازدواج تدوین شود.
وی اظهار کرد: متأسفانه ما به دلایل مختلف اعم از ویژگیهای قومی و فرهنگی، برخی مطالبات را بیان نمیکنیم، در حالی که در شهرهای دیگر، بانوان همراه مردان مطالبهگر هستند، امیدواریم این مطالبهگری در ادارات ما نیز نهادینه شود.
انتظاری ادامه داد: ما بانوان ایرانی به رشد و بلوغ اجتماعی رسیدهایم و باید به رشد و ارتقای یکدیگر کمک کنیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت سلامت بانوان، پیشنهاد داد: در راستای ترویج سبک زندگی سالم، پیادهروی ۴۵ دقیقهای ویژه بانوان برگزار شود.
وی تأکید کرد: نباید به زنان سرپرست خانوار برچسب بی سرپرست یا بد سرپرست زده شود، بلکه باید از آنان به عنوان زنان توانمند و کارآفرین یاد کرد.
وی با اشاره به روز کارآفرینی گفت: سالهاست که بانوان در حوزه مشاغل خانگی فعالیت دارند و از دولت انتظار داریم حمایتهای لازم را از آنها انجام دهند تا این بانوان در آینده کارفرما شده و اشتغالزایی کنند اما متأسفانه در برخی موارد شاهد درجا زدن هستیم.
وی با اشاره به رتبه اقتصادی ایران در سطح جهانی بیان کرد: از بانوان میخواهیم که مشاغل خانگی را با تلاش و پیگیری به سطح کارگاهی ارتقا دهند و زمینه اشتغال چند نفر را فراهم سازند. اگر ما در استان نتوانیم در این زمینه جذب سرمایه و حمایت کنیم، قطعاً استانهای همجوار پیشقدم خواهند شد.
وی در خصوص تسهیلات ازدواج و فرزندآوری گفت: با وجود کندی در روند پرداخت، این تسهیلات در نهایت پرداخت میشود. در شورای مسکن نیز همواره خواستار تسریع در واگذاری زمین بودهایم.
وی خاطرنشان کرد: در استان ما پنج مدیرکل زن منصوب شدهاند که نشان از توانمندی بانوان دارد.
انتظاری افزود: در زمان جنگها، بسیاری از بانوان و آقایان مهارتهای ابتدایی مانند بخیه زدن و فشارگیری را بلد نیستند اداره هلال احمر آمادگی دارد برای آموزش این مهارتها در دستگاههای مختلف نیرو اختصاص دهد.
وی با اشاره به اهمیت ارتقای سلامت زنان بهویژه در مناطق روستایی و کمبرخوردار گفت: متأسفانه روز به روز آمار سرطان پستان در حال افزایش است که علاوه بر پیامدهای جسمی، بار روانی و مالی زیادی برای خانوادهها به همراه دارد. دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاههای شهرستانها غربالگری را شروع کردهاند و اگر بتوانیم اقدامات پیشگیرانه را در مراحل ابتدایی آغاز کنیم، هزینههای درمانی بهمراتب کمتر خواهد شد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی افزود: کودکان نماز را از مادران یاد میگیرند، بنابراین نقش خانواده در آموزش مسائل دینی باید پررنگتر شود. تحکیم بنیان خانواده نیازمند مشارکت همهجانبه بانوان است.
وی با تأکید بر تکریم ارباب رجوع گفت: ارباب رجوع ولینعمت ماست و ما همواره آماده خدمترسانی با خوشحالی و همدلی هستیم این اتحاد و همدلی آسان به دست نمیآید و باید قدردان آن باشیم.
وی از افزایش مصرف سیگار در بین جوانان ابراز نگرانی کرد و گفت: دستگاههای متولی از جمله دانشگاهها و آموزشوپرورش، دورههای روانشناسی و آموزشی درباره آسیبهای اجتماعی بهویژه مصرف سیگار برگزار کنند.
انتهای پیام
نظرات