• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404050603330
  • خبرنگار : 71415

کامبوج و تایلند بر سر آتش‌بس فوری توافق کردند

کامبوج و تایلند بر سر آتش‌بس فوری توافق کردند

نخست وزیر مالزی که کشورش امروز دوشنبه میزبان مذاکرات کامبوج و تایلند بود اعلام کرد دو کشور بر سر برقراری آتش‌بسی فوری و بی‌ قید و شرط با هدف پایان دادن به درگیری‌های مرزی خود به توافق دست یافتند.

به گزارش ایسنا، «انور ابراهیم»، نخست وزیر تایلند در خاتمه مذاکرات تایلند و کامبوج تحت نظارت نخست وزیرهای دو کشور در محل اقامت رسمی او اعلام کرد طرفین بر سر برقراری آتش‌بس فوری و بی قید و شرط توافق کرده و بر سر اتخاذ گام‌هایی برای بازگشت به وضعیت عادی به تفاهم دست یافتند.

انور ابراهیم در ضمن قرائت بیانیه مشترک حاصل از مذاکرات امروز گفت «هون مانت»، نخست وزیر کامبوج و «فومتام وچایاچای»، نخست وزیر موقت تایلند «توافق کردند تا آتش‌بسی بی‌قید و شرط و فوری از نیمه شب ۲۸ ژوئیه اجرایی شود.»

درگیری‌ها بین کامبوج و تایلند روز پنجشنبه و پس از آن آغاز شد که انفجار مین در مرز به زخمی شدن پنج سرباز تایلندی منجر شد.

هر دو طرف یکدیگر را مقصر آغاز درگیری می‌دانند که در آن، ۳۵ نفر کشته و بیش از ۲۶۰ هزار نفر دیگر نیز بی‌خانمان شده‌اند.

دو کشور سفرای خود را فراخواندند و تایلند نیز گذرگاه‌های مرزی با کامبوج را بست.

به نوشته خبرگزاری رویترز این مذاکرات بعد از آن برگزار شد که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده در پی بالا گرفتن این درگیری به رهبران تایلند و کامبوج هشدار داده بود که تداوم خصومت‌ها باعث کاهش پیدا کردن شانس‌شان برای دستیابی به توافق تجاری با ایالات متحده خواهد شد.

نخست وزیران کامبوج و تایلند در اظهاراتی بعد از اعلام توافق در یک کنفرانس مطبوعاتی از «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا و دولت چین تشکر کردند.

نخست وزیر مالزی روز پنجشنبه پیشنهاد میانجی‌گری خود را برای پایان دادن به درگیری کامبوج و تایلند مطرح ساخت و بر اساس گزارش‌ها تایلند در پی تهدید ترامپ از بابت امکان منتفی شدن مذاکرات و توافق تجاری سرانجام این پیشنهاد را پذیرفت.

چین که هم با تایلند و هم با کامبوج روابط راهبردی دارد نمایندگان خود را به منظور کمک به برقرار شدن صلح بین دو کشور فرستاد.

هون مانت، نخست وزیر کامبوج گفت «نشست بسیار خوبی برگزار شد» و اظهار امیدواری کرد که درگیری «فورا» متوقف شود.

او از انور ابراهیم، دونالد ترامپ و دولت چین تشکر کرده و گفت که از همتای تایلندی خود، وچایاچای، نیز به خاطر تعامل «سازنده» در مذاکرات تشکر می‌کند.

انور ابراهیم گفت که صبح بعد از اجرایی شدن آتش بس قرار است فرماندهان ارتش‌های تایلند و کامبوج «نشستی غیررسمی» داشته باشند و در روز چهارم اوت وابسته‌های دفاعی تحت رهبری ریاست سازمان آ.سه.آن نشست خواهند داشت.

هون مانت تصریح کرد اطمینان دارد نتایج مذاکرات «فرصت‌های فراوانی برای بازگشت وضعیت عادی برای صدها هزار نفر از مردم هر دو طرف به وجود خواهد آورد.»

او گفت: «زمان ایجاد دوباره اعتماد و اطمینان بین کامبوج و تایلند فرا رسیده است.»

نخست وزیر موقت تایلند نیز گفت کشورش «با حسن نیت» در مذاکرات بر سر آتش‌بس توافق کرده و متعهد به صلح است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha