• سه‌شنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404050703643
  • خبرنگار : 50225

رعایت چه نکات بهداشتی در موکب‌ها و کاروان‌های زیارتی ضروری‌است؟

رعایت چه نکات بهداشتی در موکب‌ها و کاروان‌های زیارتی ضروری‌است؟

ایسنا/خوزستان با آغاز سفرهای اربعین و با توجه به مسیر طولانی این سفر و قرار گرفتن این ایام در فصل گرم، رعایت نکات بهداشتی از سوی موکب‌داران، کاروان‌های زیارتی و زائران برای حفظ سلامت ضروری است.

اسلام نظری رئیس گروه سلامت کار و محیط مرکز بهداشت غرب اهواز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ضرورت رعایت بهداشت در موکب‌ها و کاروان‌ها برای حفظ سلامت زائران اربعین حسینی (ع) اظهار کرد: رعایت دستورهای بهداشتی از جمله شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون یا استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده الکلی، پرهیز از تماس دست‌ها با چشم، بینی و دهان قبل از شست‌وشو، توصیه می‌شود. همچنین در صورت بروز علائم بیماری، به مراکز خدمات جامع سلامت و درمانگاه‌های ایرانی در عراق مراجعه کنند.

وی با اشاره به تاثیر منفی مصرف دخانیات بر سیستم ایمنی بدن، افزود: از زائران می‌خواهیم که از استعمال دخانیات خودداری کنند و از مصرف سالاد و سبزی‌های خام بدون سالم‌سازی، لبنیات غیر پاستوریزه و مواد غذایی کنسرو شده بدون جوشاندن قبلی خودداری کنند. 

نظری بر لزوم نگهداری مواد غذایی پخته‌ شده در شرایط بهداشتی و مصرف آب بسته‌بندی‌ شده تاکید کرد و گفت: زائران اربعین حسینی باید از مصرف یخ‌های غیربهداشتی، آب چشمه و رودخانه و آب‌های نگهداری‌ شده در بطری‌های در معرض نور خورشید خودداری کنند.

وی بیان کرد: نوشیدن آب کافی برای جلوگیری از کم‌ آبی، استفاده از لیوان شخصی یا یک‌بار مصرف، همراه داشتن کیسه زباله و دفع پسماندها در محل‌های تعیین‌ شده، محدود کردن زمان مواجهه با نور خورشید و استفاده از وسایل حفاظتی مانند کلاه، عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب و پوشیدن لباس‌های آستین بلند و شلوار بلند برای جلوگیری از نیش پشه آئدس توصیه می‌شود.

توصیه‌های ویژه موکب‌داران و کاروان‌های زیارتی

رئیس گروه سلامت کار و محیط مرکز بهداشت غرب اهواز ادامه داد: در این ایام بر استفاده از افراد دارای کارت بهداشت معتبر و رعایت بهداشت فردی، جلوگیری از ازدحام جمعیت و استقرار تجهیزات شست‌وشو و ضدعفونی دستها، پرهیز از توزیع مواد غذایی و نوشیدنی به شکل فله و غیر بسته‌بندی، استفاده از مواد اولیه سالم و بهداشتی و رعایت شرایط بهداشتی در پخت و پز تاکید می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین دفع بهداشتی پسماندها و فاضلاب تولیدی و تهویه مناسب محل اسکان زائران و ممنوعیت استعمال دخانیات در محل‌های مسقف باید رعایت شود. 

توصیه‌های بهداشتی برای موکب‌های درمانی و پزشکی

نظری گفت: تهیه و استفاده از تجهیزات و اقلام مورد نیاز برای جمع‌آوری و دفع ایمن پسماندهای پزشکی، تعیین مسئول بهداشت برای نظارت بر جمع‌آوری و دفع ایمن پسماندهای پزشکی و تفکیک مناسب پسماندهای پزشکی و تحویل آن‌ها به مراکز بهداشتی و درمانی باید توسط موکب‌های درمانی و پزشکی رعایت شود.

وی بیان کرد: از زائران هم می‌خواهیم با رعایت این دستورهای بهداشتی، به حفظ سلامت خود و دیگر زائران کمک کنند تا سفری ایمن و معنوی را تجربه کنند. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha