• سه‌شنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404050704043
  • خبرنگار : 50990

اهمیت حفظ دمای مواد غذایی در زمان قطعی برق

اهمیت حفظ دمای مواد غذایی در زمان قطعی برق

ایسنا/خراسان رضوی یک متخصص تغذیه افزایش دما را از مهمترین علل مسمومیت‌های غذایی در فصل تابستان ذکر کرد و با بیان توصیه‌هایی در زمینه نگهداری مواد غذایی، بر حفظ دمای مناسب مواد غذایی در یخچال و فریزر هنگام قطع برق و خاموش شدن یخچال و فریزر تاکید کرد.

حانیه برقچی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: افزایش دما باعث می‌شود که باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا که در مواد غذایی وجود دارند، سریع‌تر رشد کنند. بسیاری از این میکروارگانیسم‌ها در دماهای پایین‌تر کمتر فعالیت می‌کنند، به همین دلیل مواد غذایی را در یخچال و فریزر نگهداری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه دلیل دیگر این مسمومیت‌ها در تابستان عدم رعایت زنجیره سرد است، افزود: نگهداری غذاها در دمای محیط، بیرون از یخچال و در معرض آفتاب به مدت طولانی می‌تواند عامل ایجاد مسمومیت باشد، همچنین، پخت‌وپز ناقص غذاها به ویژه گوشت‌ها، مرغ و تخم‌مرغ می‌تواند خطر آفرین باشد. در این فصل، مواد غذایی مانند ماهی که ذاتاً فاسدشدنی هستند نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

دکتر برقچی درخصوص اینکه در خرید مواد غذایی در تابستان به تاریخ انقضا دقت کنید، یادآور شد: اگر غذایی با تاریخ انقضای نزدیک خریداری کردید، آن را در دسترس‌تر قرار دهید تا زودتر مصرف شود و احتمال فساد آن کاهش یابد. 

هنگام خرید، ابتدا مواد غذایی غیر یخچالی را انتخاب کنید

وی افزود: اگر از قبل چند شیشه آب معدنی را در فریزر قرار داده و یخ زده‌اید، می‌توانید این شیشه‌های یخ زده را در طبقات یخچال قرار دهید، این کار کمک می‌کند تا دمای داخل یخچال به سرعت بالا نرود و مواد غذایی بهتر حفظ شوند، همچنین قرار دادن یخ‌های یخ‌زده در فریزر نیز می‌تواند در کاهش سرعت افزایش دما کمک‌کننده باشد.

این متخصص تغذیه درخصوص توصیه‌هایی برای خرید و نگهداری مواد غذایی به ویژه در فصل تابستان، گفت: هنگام خرید بهتر است ابتدا مواد غذایی غیر یخچالی را انتخاب کرده و در انتها لبنیات، گوشت و تخم‌مرغ که نیاز به نگهداری در یخچال دارند، خریداری کنیم. این کار کمک می‌کند که این محصولات کمتر در دمای محیط باقی بمانند. همچنین توصیه می‌شود که به اندازه نیاز خود خرید کنید؛ زیرا خرید بیش از حد ممکن است باعث کاهش کیفیت مواد غذایی در یخچال و افزایش احتمال فساد شود.

برقچی توضیح داد: اگر گوشت یا مواد پروتئینی خریداری کرده‌اید و قصد استفاده فوری از آن را ندارید، بهتر است آن‌ها را در پایین‌ترین طبقه یخچال قرار دهید تا مایعات آن‌ها با دیگر غذاها تماس پیدا نکند. غذاهای پخته شده، لبنیات و تخم‌مرغ نیز باید در طبقات بالاتر و در دماهای ثابت یخچال نگهداری شوند.

غذای فاسدشدنی نمی‌تواند بیش از ۲ساعت در دمای محیط باقی بماند

وی با بیان اینکه میوه و سبزیجات بهتر است در محل‌های جداگانه مثل کشوهای مخصوص یا سبدهای جداگانه قرار داده شوند، زیرا تماس این مواد غذایی یکدیگر را تحت تأثیر قرار داده و احتمال فساد را افزایش می‌دهد، عنوان کرد: دمای یخچال باید بر روی ۴ درجه سانتی‌گراد یا پایین‌تر به ویژه در تابستان تنظیم شود. مواد غذایی خشک نیز باید در ظروف دربسته و در محیطی خشک و خنک نگهداری شوند تا از ورود رطوبت به آن‌ها جلوگیری شود.

این متخصص تغذیه گفت: اگر به دنبال پخت مرغ یا سایر مواد فاسدشدنی هستید، فاصله زمان برداشتن از یخچال تا پخت باید کمتر از دو ساعت باشد. برای طعم‌دار کردن مواد غذایی بهتر است آن‌ها در محیط سرد مثل یخچال نگهداری شوند و حتماً پوششی بر روی آن‌ها گذاشته شود تا از آلودگی جلوگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha