• پنجشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۰۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1404050905522
  • خبرنگار : 50136

جشنواره «طعم امید»؛ ترکیب عطر غذا، رنگ فرهنگ و طعم انگیزه در ارومیه

جشنواره «طعم امید»؛ ترکیب عطر غذا، رنگ فرهنگ و طعم انگیزه در ارومیه

ایسنا/آذربایجان غربی ارومیه امروز میزبان مرحله استانی جشنواره منطقه‌ای «طعم امید ۴» شد؛ رویدادی فرهنگی، اجتماعی و انگیزشی که به‌طور ویژه برای افراد دارای معلولیت طراحی شده و جلوه‌ای از توانمندی، امید و هویت ایرانی را به نمایش گذاشت.

در این جشنواره که با حضور پرشور شرکت‌کنندگان از اقشار مختلف افراد دارای معلولیت برگزار شد، هنر آشپزی سنتی بهانه‌ای شد برای زنده نگه داشتن آداب، رسوم و فرهنگ‌های بومی؛ غذاهایی که فقط مزه نداشتند؛ بلکه بوی خاطره می‌دادند و رنگ هویت.

یکی از شرکت کنندگان در این رویداد با ابراز خرسندی از برگزاری چنین جشنواره ای گفت:این جشنواره از آن دست رویدادهایی است که نه‌تنها امید را در دل ما زنده می‌کند، بلکه با طبخ غذاهای سنتی، سهم مهمی در معرفی فرهنگ، آداب و رسوم ایفا می‌کند. 

وی با بیان اینکه افراد معلول برخلاف تصور جامعه دارای توانمندی های بسیاری هستند، گفت: ذات این رویداد به سبب توجه به قشر دارای محدودیت‌های خاص ارزشمند است، همچنین با برگزاری چنین رویدادی، به نوعی در راستای حفظ هویت تاریخی و فرهنگی منطقه گام برداشته شده است. 

در حاشیه این رویداد، مرتضی صفری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی نیز با تأکید بر ظرفیت‌های فرهنگی نهفته در چنین رویدادهایی، جشنواره‌هایی از این دست را فراتر از یک برنامه نمایشی یا رقابتی دانست و افزود: توانخواهان نماد حضور فعال و مؤثر افرادی‌اند که باوجود محدودیت‌های جسمی، در ساختن تصویر فرهنگی جامعه سهم بزرگی دارند. 

وی ادامه داد: این برنامه‌ها، علاوه بر توانمندسازی اجتماعی، زمینه‌ساز تقویت انسجام فرهنگی و معرفی گنجینه‌های ناملموس فرهنگ بومی هر منطقه‌اند؛ به‌ویژه زمانی که محور آن غذا، آداب سنتی و سبک زندگی ایرانی اسلامی باشد.

صفری با اشاره به اهمیت استمرار چنین فعالیت‌هایی افزود:وظیفه ما به عنوان متولیان حوزه فرهنگ، حمایت و گسترش این‌گونه رویدادهاست تا همه اقشار جامعه، به‌ویژه افراد دارای معلولیت، سهم عادلانه‌ای در تولید و انتقال میراث فرهنگی داشته باشند.

رسول بابایان، مدیرکل بهزیستی استان نیز با تأکید بر تغییر نگرش افراد دارای معلولیت نسبت به زندگی، این جشنواره را فرصتی بی‌نظیر برای نشان دادن توانمندی‌های آنها معرفی کرد.

وی با بیان اینکه امروزه توانخواهان سبک زندگی خود را تغییر داده‌اند، گفت: این افراد نه تنها محدودیت‌های جسمی خود را به چالش کشیده‌اند، بلکه با روحیه و اراده قوی، راه‌های جدیدی برای حضور فعال و مؤثر در جامعه یافته‌اند.

بابایان تاکید کرد: معلولیت نباید به معنای محدودیت باشد؛ بلکه بالعکس، می‌تواند بستری برای شکوفایی استعدادها و توانمندی‌های نهفته باشد و در واقع این نگاه نوین و مثبت به توانخواهان، هم زمینه‌ساز ارتقاء جایگاه اجتماعی آن‌هاست و هم موجب می‌شود که جامعه با پذیرش و حمایت بیشتر، فرصت‌های برابر را برای همه اعضایش فراهم آورد.

مدیرکل بهزیستی استان خاطر نشان کرد: جشنواره‌هایی مانند «طعم امید» به عنوان نمونه‌های بارزی از تحول فرهنگی، به توانخواهان این امکان را می‌دهند که نه فقط توانایی‌های خود را به نمایش بگذارند، بلکه حس خودباوری و مشارکت اجتماعی را در خود و دیگران تقویت کنند.

به گزارش ایسنا،در پایان این جشنواره از نفرات برتر تجلیل و به مرحله منطقه ای راه یافتند، مرحله منطقه‌ای این جشنواره با رویکرد طبخ غذاهای سنتی استانهای منطقه شمالغرب کشور (آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و قزوین) به‌زودی در تبریز برگزار خواهد شد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha