مسعود اسدیپور امروز ۱۸ مرداد در جمع خبرنگاران با اشاره به نزدیک شدن فصل برداشت خرما، نسبت به خطر بروز بیماری متابولیکی اسیدوز در دامها هشدار داد و افزود: اسیدوز در نشخوارکنندگان به دنبال مصرف مقادیر بالای مواد کربوهیدراتی با قابلیت تخمیر بالا ایجاد میشود.
وی بیان کرد: مهمترین عامل ابتلا به این بیماری، تغییر ناگهانی رژیم غذایی و افزایش ناگهانی کربوهیدرات در جیره غذایی دام است. همچنین دامهایی که به انبار غله دسترسی پیدا کرده و مقادیر زیادی غلات و دانهها را مصرف میکنند یا دامهایی که از مراتع فقیر به مراتع سرسبز و بکر منتقل میشوند و یا در باغات خرما قرار میگیرند و بیش از حد از خرما تغذیه میکنند، در معرض خطر ابتلا به اسیدوز قرار دارند.
اسدیپور اظهار کرد: خرما به دلیل داشتن مواد قندی بالا، زمینه را برای رشد و تکثیر باکتریها فراهم کرده و منجر به تولید اسید لاکتیک میشود. این اسید علاوه بر آسیب رساندن به دستگاه گوارش دام، بر جذب خون تأثیر گذاشته و باعث افسردگی دام میشود. همچنین، مخاط دستگاه گوارش که در اثر اسید آسیب دیده، مستعد عفونت میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم گفت: از جمله علائم بیماری اسیدوز میتوان به بیحالی، اسهال، کمآبی بدن و در نهایت مرگ دام اشاره کرد.
وی تاکید کرد که در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک در دام، دامداران باید فوراً به کلینیکهای دامپزشکی مراجعه کنند تا از تلف شدن احتمالی دام جلوگیری شود.
انتهای پیام
نظرات