سیدمیکائیل موسوی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: جشنواره آش و نمایشگاه صنایعدستی ملی از ۲۴ تا ۲۸ شهریورماه در زنجان برگزار میشود. تلاش شده از ظرفیت پایان تعطیلات تابستانی استفاده شود تا گردشگران بتوانند این رویدادها را در برنامه سفر خود قرار دهند. این جشنوارهها علاوه بر معرفی استان، موجب توجه رسانهها و افزایش بازدید گردشگران میشود.
وی با بیان اینکه زنجان جزو پنج استان برتر کشور در حوزه صنایعدستی است، ادامه داد: ۵۵ رشته از مجموع ۲۹۹ رشته صنایعدستی کشور در این استان فعال است. هنرمندان زنجان در رشتههایی مانند نقرهکاری، مسگری، چاقوسازی، چاروقدوزی، گیوهبافی، سفال و سایر هنرهای سنتی فعالیت دارند. این جشنوارهها فرصت فروش، عقد قرارداد و ایجاد همکاریهای جدید را برای این هنرمندان فراهم میکند.
موسوی با اشاره به نقش گردشگری در اقتصاد افزود: گردشگری، صنعتی است که موجب تقسیم درآمد بین فعالان اقتصادی یک شهر میشود. ورود گردشگر باعث رونق بخشهایی چون حملونقل، اقامت، غذا، سوغات و فروش محصولات محلی میشود و این چرخه به سود جامعه میزبان است.
مدیرکل میراثفرهنگی استان زنجان درباره نوآوریهای دوره جدید جشنواره آش نیز گفت: امسال علاوه بر حضور آشپزها و ارائه غذاهای منتخب استانهای مختلف کشور، غذاها و آشهای برخی کشورهای خارجی نیز عرضه خواهد شد. با همکاری دانشگاههای استان، از دانشجویان خارجی و خانوادههایشان برای شرکت در این رویداد دعوت شده است تا مردم زنجان با خوراکیهای سایر کشورها نیز آشنا شوند.
وی در خصوص چالشهای برگزاری جشنواره، توضیح داد: سالهای گذشته این جشنواره در فضای باز مجموعه گاوارَنگ برگزار میشد که جذابیت خاصی داشت، اما در سه سال اخیر محل برگزاری به نمایشگاه بینالمللی کاسپین منتقل شده که از نظر امکانات شرایط بهتری دارد. با این حال، مطالبه مردمی برای برگزاری در فضای باز همچنان وجود دارد و تلاش میکنیم امسال نیز بخشی از برنامههای آیینی و پختوپز در محیط باز برگزار شود تا فضای خانوادگی و صمیمی جشنواره حفظ شود.
موسوی ایجاد نشاط اجتماعی را یکی دیگر از اهداف این رویداد دانست و گفت: جشنوارهها علاوه بر معرفی ظرفیتهای استان و کمک به فروش صنایعدستی، فضایی شاد و پرانرژی برای شهروندان و گردشگران ایجاد میکنند. جامعه ما به نشاط اجتماعی نیاز دارد و ما سعی داریم با برگزاری چنین رویدادهایی به این نیاز پاسخ دهیم.
انتهای پیام
نظرات