• چهارشنبه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1404052213600
  • خبرنگار : 71951

معان وزیر صمت خبر داد

توسعه شهرک صنعتی شنزار پاکدشت با حمایت بخش خصوصی و دولت

توسعه شهرک صنعتی شنزار پاکدشت با حمایت بخش خصوصی و دولت

ایسنا/تهران امروز ۲۲ مرداد همزمان با هفته ملی حمایت از صنایع کوچک، رضا انصاری معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی به همراه طهمورث لاهوتی، معاون صنایع کوچک و جمعی از معاونان و مدیران از شهرک صنعتی شنزار در شهرستان پاکدشت بازدید کردند.

معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در این بازدید گفت: شهرک صنعتی شنزار پاکدشت نمونه موفق بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه صنعتی و اشتغال‌زایی است و با اقدامات دولت و تسهیل زیرساخت‌ها، زمینه افزایش بهره‌وری و تولید فراهم شده است.

رضا انصاری افزود: نگاه ما توسعه شهرک‌های صنعتی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است. در سال گذشته در دولت دکتر پزشکیان، ۲۷ مجوز برای ایجاد و توسعه شهرک‌های صنعتی خصوصی صادر شد و در حال حاضر، از ۱۱۱ شهرک صنعتی غیردولتی کشور، ۷۳ شهرک به بهره‌برداری رسیده و حدود ۱۲ شهرک در استان تهران فعال هستند.

وی افزود: مطالعات نشان می‌دهد شهرک‌های صنعتی خصوصی بهره‌وری بالاتری نسبت به شهرک‌های دولتی دارند. بیش از ۸۰۰ شهرک صنعتی دولتی در کشور فعالیت می‌کنند، اما شهرک‌های خصوصی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و مدیریت بهینه، الگوی موفقی برای توسعه صنعتی محسوب می‌شوند.

معاون وزیر صمت با اشاره به اهمیت تامین انرژی پایدار گفت: برای تامین بخشی از نیازهای انرژی واحدهای صنعتی، بیش از ۵۰۰ مجوز ایجاد نیروگاه یا نصب پنل خورشیدی در داخل یا مجاورت شهرک‌های صنعتی صادر شده است و ظرفیت آن حدود ۵۰۰ مگاوات است. هدف ما ارتقای این ظرفیت و تامین انرژی پایدار برای تولیدکنندگان است.

انصاری همچنین به اقدامات تسهیلی برای حضور سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی اشاره کرد و افزود: برای اولین بار قراردادهای اجاره زمین در هیات مدیره مصوب شد تا صنعتگران بتوانند بدون هزینه اولیه سنگین، نیروگاه خورشیدی ایجاد کنند. در مناطق محروم و کم‌تقاضا، مشوق‌ها تا ۸۰ درصد قابل افزایش است.

وی تاکید کرد: شهرک صنعتی شنزار یک نمونه موفق از همکاری بخش خصوصی و دولت است که می‌تواند الگویی برای سایر نقاط کشور باشد و با این مسیر، افزایش تولید، اشتغال و بهره‌وری در کشور تحقق می‌یابد.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در پایان گفت: بیش از ۵۰ هزار واحد صنعتی در شهرک‌های دولتی و حدود ۱۵ هزار واحد صنعتی در شهرک‌های خصوصی فعالیت می‌کنند که بالغ بر ۱.۲ میلیون نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده و روزی حدود پنج تا شش میلیون نفر در کشور از طریق فعالیت این شهرک‌ها تامین می‌شود.

شهرک صنعتی شنزار برای هفتمین سال متوالی به‌عنوان نمونه کشور انتخاب شد

مدیرعامل شهرک صنعتی شنزار هم در حاشیه این بازدید با اشاره به موفقیت این شهرک خصوصی، گفت:عمده چالش‌های این مجموعه کمبود انرژی و نیاز به حمایت‌های شفاف دولتی است.

نیما مقدم اظهار کرد: شهرک صنعتی شنزار برای هفتمین سال متوالی به عنوان شهرک صنعتی نمونه کشور انتخاب شده که این موضوع افتخاری برای مجموعه ماست.

توسعه شهرک صنعتی شنزار پاکدشت با حمایت بخش خصوصی و دولت

وی درباره چالش‌های شهرک‌های صنعتی خصوصی افزود: طبق قانون، این شهرک‌ها باید از تمام حقوق و مزایای شهرک‌های دولتی برخوردار باشند، اما در عمل، برخورد با این واحدها در سطح شهرستان و استان با مشکلاتی مواجه است. قوانین باید شفاف‌تر و آسان‌تر اجرا شوند تا انگیزه سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی افزایش یابد.

مقدم به تجربه عملی خود اشاره کرد و گفت: برای اثبات حقوق قانونی شهرک مجبور شدیم به دیوان عدالت اداری مراجعه کنیم، در حالی که رسیدگی به مسائل شهرک‌های دولتی بسیار ساده‌تر است.

وی درباره تامین انرژی شهرک توضیح داد: برای برق‌رسانی، خط و پست اختصاصی ۲۵ کیلومتری از ایوانکی ایجاد کردیم، اما همچنان هفته‌ای دو روز شهرک بدون برق است. کمبود انرژی ناشی از وابستگی کشور به منابع تجدیدناپذیر همچنان یک چالش جدی است، اما ما تلاش می‌کنیم فعالیت واحدها بدون وقفه ادامه یابد.

مدیرعامل شهرک صنعتی شنزار پاکدشت درباره برنامه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر افزود: یکی از ایده‌های ما استفاده از سقف واحدهای صنعتی به عنوان بستر نصب پنل‌های خورشیدی است تا بخشی از نیاز انرژی شهرک از منابع تجدیدپذیر تامین شود. درخواست نصب ۱۰ مگاوات برق خورشیدی را داده‌ایم و امیدواریم این پروژه با مدیریت شهرک شنزار اجرایی شود.

مقدم همچنین با اشاره به مشخصات شهرک تشریح کرد: مساحت کل شهرک صنعتی شنزار ۱۳۹۰ هکتار است که ۲۶۰ هکتار آن برای واحدهای صنعتی قابل واگذاری است. تاکنون ۱۶۸ واحد صنعتی بزرگ و ۲۵۰ واحد کارگاهی در این شهرک مستقر شده‌اند که حدود ۹ هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند و شرکت شنزار نیز ۷۰۰ پرسنل دارد. پیش‌بینی می‌شود با تکمیل ظرفیت واحدها، اشتغال‌زایی در این شهرک به ۶ تا ۷ هزار نفر برسد.

توسعه شهرک صنعتی شنزار پاکدشت با حمایت بخش خصوصی و دولت

توسعه شهرک صنعتی شنزار پاکدشت با حمایت بخش خصوصی و دولت

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha