مظفر یوسفیپور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه باغداران استان در زمینه تولید انگور و کشمش زحمات زیادی متحمل میشوند، اظهار کرد: خوشبختانه زنجان در این بخش جزء استانهای پیشرو در کشور است.
وی با بیان اینکه سطح زیرکشت انگور در استان بیش از ۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار است، افزود: سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن انگور در استان تولید میشود که از این میزان، بیش از ۳۵ تا ۴۰ هزار تن به کشمش تبدیل میشود.
یوسفیپور ادامه داد: در حال حاضر ۱۳ واحد فرآوری انگور و کشمش در استان فعالیت دارند که با ظرفیت بیش از ۴۵ هزار تن مشغول به کار هستند. این واحدها توان جذب بخش بزرگی از تولیدات استان را دارند و همین موضوع جایگاه زنجان را در حوزه فرآوری محصولات انگور تقویت کرده است.
وی با تأکید بر لزوم ایجاد ارزش افزوده در این بخش، تشریح کرد: آنچه میتواند به نفع باغداران، کارخانهداران و صادرکنندگان باشد، راهاندازی زنجیره ارزش انگور و کشمش در استان است. سازمان جهاد کشاورزی بهطور جدی پیگیر ایجاد این زنجیره است تا حلقههای اصلی آن شامل باغداران، کارخانههای فرآوری و صادرکنندگان به هم متصل شوند.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: هدف ما این است که تولید قراردادی این محصول راهبردی در استان شکل بگیرد و نهایتاً با صادرات آن، سود بیشتری عاید همه فعالان این حوزه شود. خوشبختانه بیشتر کارخانههای استان در بحث صادرات نیز فعال هستند و بخش عمدهای از کشمش تولیدی زنجان به خارج از کشور صادر میشود.
انتهای پیام
نظرات