• سه‌شنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404071509733
  • خبرنگار : 50161

حیوان‌گزیدگی را جدی بگیرید

حیوان‌گزیدگی را جدی بگیرید
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان سرپرست واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت زنجان با هشدار درباره بیماری مرگبار هاری، بر لزوم مراجعه فوری و بدون تأخیر افراد دچار حیوان‌گزیدگی به مرکز درمانی ویژه هاری در بیمارستان آیت‌الله موسوی تأکید کرد و گفت: کوچک‌ترین تأخیر در دریافت خدمات پیشگیری می‌تواند به قیمت جان انسان تمام شود.

کبری جعفری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه هاری یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و حیوان است، اظهار کرد: این بیماری سیستم اعصاب مرکزی انسان و حیوانات خونگرم را درگیر کرده و در صورت بروز علائم، ۱۰۰ درصد کشنده است.

او مخزن اصلی این بیماری را گوشت‌خواران اهلی و وحشی مانند سگ، گربه، روباه، شغال و گرگ عنوان کرد و افزود: حتی حیوانات علف‌خواری مانند گاو و گوسفند نیز می‌توانند ناقل باشند و هرگونه گزش یا تماس مشکوک باید جدی گرفته شود.

وی با اشاره به راه‌های انتقال بیماری هاری هشدار داد و گفت: تنها راه انتقال، گازگرفتگی عمیق نیست. پنجه ‌کشیدن گربه‌هایی که پنجه‌شان آغشته به بزاق آلوده است یا لیسیدن زخم، چشم و بینی افراد به ویژه کودکان نیز می‌تواند باعث سرایت این ویروس کشنده شود.

سرپرست واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت زنجان، درمان پیشگیری را تنها راه نجات افراد در معرض خطر دانست و تصریح کرد: فرد باید بلافاصله و در همان دقایق اولیه پس از گزش، محل زخم را به مدت ۱۵ دقیقه با آب و صابون بشوید و سپس بدون هیچ تأخیری به مرکز درمان پیشگیری هاری مراجعه کند. خدمات در این مراکز کاملاً رایگان و به صورت شبانه‌روزی ارائه می‌شود.

جعفری در پاسخ به این سوال که آیا حیوانات خانگی واکسینه نیز می‌توانند خطرناک باشند، تأکید کرد: به هیچ‌وجه نباید به واکسینه بودن حیوان اطمینان کرد. هرگونه گزش، چه توسط حیوان ولگرد و چه توسط حیوان صاحب‌دار با سابقه واکسیناسیون، باید توسط مرکز هاری پیگیری و درمان شود.

وی با اعلام اینکه مرکز درمان پیشگیری هاری استان زنجان در بیمارستان آیت‌الله موسوی واقع شده است، از همه شهروندان زنجانی خواست در صورت مواجهه با هر مورد حیوان‌گزیدگی، بلافاصله با واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت زنجان بگیرند.

سرپرست واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت زنجان با اشاره به ارائه خدمات سیار برای روستاییان و افرادی که دسترسی دشواری دارند، خاطرنشان کرد: پس از اطلاع‌رسانی مردم به پایگاه‌های سلامت، تیم‌های ما پیگیری را آغاز کرده و واکسن و سرم را تا محل سکونت فرد می‌برند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha