• جمعه / ۱۸ مهر ۱۴۰۴ / ۲۰:۵۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404071811698
  • خبرنگار : 50037

حیدره قاضی‌خان میزبان چهارمین جشنواره آلو، گردو و غذاهای محلی

حیدره قاضی‌خان میزبان چهارمین جشنواره آلو، گردو و غذاهای محلی

ایسنا/همدان چهارمین جشنواره آلو، گردو و غذاهای محلی با هدف معرفی آداب و رسوم و تولیدات روستای حیدره قاضی‌خانی با حضور گردشگران، میهمانان، جمع کثیری از مردم استان همدان و استان‌های همجوار در روستای حیدره قاضی‌خان شهرستان بهار برگزار شد.

معاون میراث فرهنگی و گردشگری استان جمعه ۱۸ مهر در این جشنواره با بیان اینکه از ۳۸ جشنواره استان همدان تعداد ۲۴ جشنواره و رویداد در تقویم گردشگری ثبت شده است، اظهار کرد: برگزاری اینگونه از  جشنواره ‌ها یکی از موثرترین روش‌های تبلیغات بوده واین رویدادها جنبه‌های مقصد مورد نظر را معرفی و به توسعه اقتصاد پایدار کمک شایانی دارد.

علی خاکسار ادامه داد:تبلیغ رویدادها در سطح استانی و ملی موجب حضور تورها و آژانس‌های گردشگری در منطقه شده و شور و نشاط اجتماعی را به همراه خواهد داشت و چرخه اقتصادی مستقیم را از طریق گردشگر برای تولید کنندگان و باغداران به وجود می‌آورد و ایجاد می‌کند و در این بین دلالان و واسطه‌ها و هزینه های حمل و نقل حذف می‌شود.

وی‌ بیان کرد: در حال آماده‌سازی پرونده یکی از سه روستای مستعد گردشگری استان برای ارسال به سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۶ هستیم که روستای گردشگری حیدره‌قاضی‌خانی نیز در میان این سه روستاست و بعنوان برند گردشگری روستای استان می‌تواند در جذب گردشگر تأثیرگذار باشد ضمن اینکه روستای ملحمدره اسدآباد و  روستای ورکانه از شهرستان همدان نیز به‌عنوان کاندیدای ثبت جهانی معرفی شده‌اند.

خاکسار در ادامه  هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی گردشگران و مردم با آداب و رسوم روستا، ایجاد ارتباط مستقیم بین مصرف‌کننده و تولیدکننده و معرفی محصولات و صنایع دستی منطقه دانست و تصریح کرد: از مسئولان و مردم درخواست داریم اگر قابلیت و ظرفیتی را در شهرستان خود می‌شناسند این ظرفیت‌ها را به میراث فرهنگی معرفی و یا در سامانه ملی رویدادها ثبت کنند تا این موارد برای اجرای جشنواره بررسی شود.

به گزارش ایسنا، علاوه بر برگزاری  برنامه‌های شاد و مفرح و موسیقی محلی در این جشنواره، در حاشیه این جشنواره  نمایشگاه و بازارچه‌ای شامل ۳۰ غرفه از محصولات کشاورزی و صنایع دستی  برپا بود.

روستای حیدره قاضی‌خانی واقع در ۳۰ کیلومتری شهرستان بهار به‌دلیل دارا بودن بافت ویژه معماری، طبیعت بکر، آثار تاریخی با قدمت چند هزار ساله، قنات‌های قدیمی، رودهای جاری و تولیدات مرغوب کشاورزی، از روستاهای شاخص و گردشگری شهرستان بهار،یکی از قطب‌های مهم تولید آلو و گردو در در این شهرستان  بوده که غذاهای «سرنانی» و «آش آلو»  این روستا در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شده و  خورشت آلو، فسنجان، آش ترش، آش دوغ و آش اوماج را  نیز می‌توان از دیگر غذاهای محلی این منطقه برشمرد.

فرش دستباف، گلیم‌بافی، مرواربافی و میناکاری  از جمله صنایع دستی این روستا به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha