• یکشنبه / ۲۰ مهر ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404072012832
  • خبرنگار : 50455

اختتامیه دومین همایش «مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت» در قم برگزار می‌شود

اختتامیه دومین همایش «مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت» در قم برگزار می‌شود

ایسنا/قم رئیس قطب تعمیق ایمان و باورهای دینی دفتر تبلیغات از برگزاری اختتامیه همایش بین‌المللی «مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت» در روز پنجشنبه ۲۴ مهر در سالن شیخ طوسی ساختمان ستادی دفتر تبلیغات خبر داد.

حجت‌الاسلام‌و المسلمین محمدتقی سبحانی در نشست خبری همایش بین‌المللی «مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت» که امروز یکشنبه ۲۰ مهر برگزار شد، با اشاره به اهمیت همایش بین‌المللی اخلاق در اسلام و مسیحیت گفت: بشریت در دوران معاصر با فروپاشی عظیم اخلاقی مواجه است. نظام‌های حقوقی و امنیتی کارایی خود را از دست داده‌اند و قادر به حفاظت از انسان در بحران‌های بزرگ اجتماعی نیستند. جنگ، کشتار، نسل‌کشی، فروپاشی خانواده، بحران حقوق زنان و کودکان، مسائل محیط زیستی و آسیب‌های اجتماعی، انسان امروز را به شدت تهدید می‌کند.

رئیس قطب تعمیق ایمان و باورهای دینی دفتر تبلیغات افزود: هرچه بشر در حوزه فناوری و قدرت اقتصادی پیشرفت می‌کند، بحران‌های انسانی نیز تشدید می‌شود؛ به اعتراف بزرگان و مکاتب مختلف، اخلاق مهمترین راهکار برای کنترل این چالش‌هاست و نقش ادیان الهی به‌ویژه اسلام و مسیحیت در این نهضت اخلاقی انکارناپذیر است.

وی با بیان ویژگی‌های ممتاز این همایش تأکید کرد: این همایش با پرهیز از مباحث انتزاعی، به مسائل عینی و کاربردی بشریت می‌پردازد؛ از تشریفات گرایی اجتناب شده و بر مشارکت فعال همه صاحب‌نظران تأکید داریم به گونه‌ای که بسیاری از شخصیت‌های بین‌المللی به‌صورت داوطلبانه در این همایش شرکت کرده‌اند.

سبحانی به تولیدات علمی همایش اشاره کرد و گفت: حدود ۲۵ اثر در این همایش تولید شده که ۱۸ اثر نهایی شده است؛ این آثار با همکاری ناشران بین‌المللی منتشر و در پلتفرم‌های جهانی مانند آمازون عرضه می‌شوند. برخی از این کتاب‌ها به چاپ دوم رسیده‌اند که نشان‌دهنده استقبال جهانی است.

وی از رسانه‌ها درخواست کرد: این همایش را نه فقط یک رویداد علمی، بلکه یک ضرورت انسانی بدانند. در واقع فرصتی برای اشاعه ارزش‌های اخلاقی است. این همایش همزمان با روز جهانی اخلاق برگزار می‌شود تا از این فرصت بین‌المللی برای ترویج ارزش‌های اخلاقی استفاده کنیم.

در ادامه، حجت‌الاسلام محمد صحاف کاشانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با اشاره به نزدیک شدن به مراحل پایانی دومین دوره «مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت» اظهار کرد: در این دوره موفق شدیم مشارکت نزدیک به ۱۰۰ استاد از ۲۵ کشور جهان را جذب کنیم.

وی افزود:قبل از برگزاری همایش اصلی، نزدیک به ۳۰ پیش‌نشست و کمیسیون تخصصی برگزار شده است که تمامی آن‌ها به صورت مشترک با همکاری روحانیان مسیحی برگزار شده است.

دبیر علمی این همایش از تولید آثار علمی خبر داد و گفت: ثمره این همکاری‌های علمی، انتشار و رونمایی از ۱۸ اثر مشترک است که با مشارکت نویسندگان مسلمان و مسیحی از ۲۵ کشور جهان تألیف شده است. در برخی از این آثار، مشارکت نویسندگان هندو و بودایی نیز مشاهده می‌شود.

صحاف کاشانی اضافه کرد: در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۲۲ و ۲۳ مهر، چهار کمیسیون تخصصی زیست‌اخلاقی، اخلاق پزشکی، تعامل با دیگری دینی و اخلاق خانواده با حضور اساتیدی از ایران و دیگر کشورها برگزار می‌شود.

وی گفت: یکی از اتفاقات ویژه این همایش، تولید کتابی با مشارکت ۸ اندیشمند زن از چهار کشور با موضوع «اخلاق خانواده در اسلام و مسیحیت» است که چهار تن از آنان مسیحی و چهار تن دیگر مسلمان از کشورهای ایران، روسیه، صربستان و آمریکا هستند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: یکی از پنل‌های ما به موضوع خانواده اختصاص دارد که به زبان انگلیسی برگزار می‌شود و با حضور میهمانانی از صربستان و روسیه به صورت حضوری خواهیم بود.

وی یادآور شد: برخلاف دوره‌های گذشته که تمام برنامه‌ها در یک روز به صورت فشرده برگزار می‌شد، در این همایش پنل‌های تخصصی دو تا سه روز قبل از جلسه اصلی با فرصت کافی تشکیل می‌شود و در روز همایش، تنها نتایج این گفت‌وگوها ارائه می‌شود که برای متخصصان بسیار مفیدتر است.

صحاف کاشانی در ادامه با اشاره به گستره همکاری‌های بین‌المللی افزود: در این دوره، ۱۳ مرکز علمی خارجی و در مجموع ۴۰ نهاد علمی غیر ایرانی با ما همکاری داشته‌اند. یکی از ویژگی‌های متمایز، بین‌المللی بودن آثار منتشر شده است؛ به گونه‌ای که هیچ یک از این آثار تنها یک نویسنده ایرانی ندارد و همه به صورت مشترک با نویسندگان مسلمان و غیرمسلمان و با آرم مشترک نهادهای علمی داخلی و خارجی منتشر می‌شوند.

دبیر علمی همایش با تأکید بر عینی بودن گفت‌وگوهای انجام شده تصریح کرد: این همایش از سطح تعارفات دیپلماتیک فراتر رفته و گفت‌وگویی واقعی بین مکاتب فکری مختلف شامل شیعه، سنی، پروتستان، کاتولیک و ارتدوکس ایجاد کرده است. آثار منتشر شده نیز به‌صورت مشترک توسط ناشران معتبر بین‌المللی مانند هاروارد و آکسفورد توزیع شده و با استقبال گسترده‌ای مواجه شده‌اند.

وی گفت: این همایش پنجشنبه ۲۴ مهر در سالن شیخ طوسی ساختمان ستادی دفتر تبلیغات برگزار خواهد شد و میزبان شخصیت‌های برجسته‌ای از جمله حجت‌الاسلام احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی، رئیس دانشگاه الهیات ارتدوکس روسیه، حجت‌الاسلام نجف لکزایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگی اسلامی، معاون مرکز گفتگوی ادیان دوحه و نماینده شورای خلیفه‌گری ارامنه خواهیم بود. در پایان نیز از آثار مشترک رونمایی به عمل خواهد آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha