• شنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۴ / ۱۷:۲۴
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404082415199
  • خبرنگار : 50975

استاندار: سند توسعه متعادل چهارمحال و بختیاری مسیر پیشرفت متوازن را مشخص می‌کند

استاندار: سند توسعه متعادل چهارمحال و بختیاری مسیر پیشرفت متوازن را مشخص می‌کند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: سند توسعه متعادل استان با بهره‌گیری از داده‌های رسمی، نقطه نظرات کارشناسان و مدیران، تصویری دقیق از وضعیت شهرستان‌ها ارائه می‌دهد و چراغ راه توسعه متوازن و عدالت‌محور استان خواهد بود.

جعفر مردانی شنبه ۲۴ آبان‌ در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، اظهار کرد: با توجه به گزارش ارائه‌شده در بخش سند توسعه متعادل و بررسی‌های انجام شده، لازم است دستگاه‌های اجرایی به منظور شفاف شدن فرآیند، نقطه نظرات و پیشنهادات خود را ظرف یکی دو هفته آینده به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ارسال کنند تا این سند با مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران نهایی و عملیاتی شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان صرفاً یک جلسه اداری نیست، بلکه سنگ‌بنای حکمرانی توسعه، اتاق فکر پیشرفت و نقطه اتصال مردم و دولت است. استان چهارمحال و بختیاری با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کم‌نظیر خود، در کنار مشکلات و چالش‌های انباشته‌شده، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، شجاعانه و مبتنی بر اسناد علمی است. در چنین شرایطی، نقشه توسعه استان بیش از هر زمان دیگری تعیین‌کننده و چراغ راه آینده است.

سند توسعه و سند سرزمین، ستون فقرات تصمیم‌گیری

وی افزود: سیاست و رویکرد دولت، به ویژه برنامه هفتم توسعه و اسناد بالادستی کشور، نیازمند تدوین یک سند علمی و متوازن برای استان است تا بتوانیم به توسعه متوازن و عدالت‌محور دست یابیم. امروز گزارش سند توسعه متعادل استان ارائه شد. این سند با تلفیق داده‌های رسمی، شاخص‌ها و نقطه نظرات کارشناسان و مدیران استانی و شهرستانی تدوین شده است.

مردانی درباره ساختار سند توضیح داد: وضعیت شهرستان‌ها در سند متعادل استان بر اساس سه لایه فرصت، قابلیت و دستاورد و بیش از ۱۱۵ شاخص کمی تحلیل شده است. این اطلاعات تصویری دقیق از شکاف‌های توسعه و ثبات نسبی شهرستان‌ها ارائه می‌دهد و می‌تواند مبنای سیاست‌ها، پروژه‌ها، اولویت‌بندی‌ها و تخصیص منابع در نظام بودجه‌ریزی استان باشد.

وی با اشاره به اهمیت سند آمایش سرزمین گفت: این سند به عنوان ستون فقرات توسعه استان، اصلی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری است و هیچ دستگاهی نباید خارج از چارچوب آن عمل کند. مزیت‌های نسبی استان در حوزه‌هایی مانند کشاورزی، دانش‌بنیان، پرورش صنعتی، گیاهان دارویی، منابع طبیعی، گردشگری، انرژی‌های تجدیدپذیر و نیروی انسانی متخصص باید مبنای همه پروژه‌ها و تخصیص‌ها باشد. هر طرحی که با روحیه سند آمایش سرزمین همسو نباشد، ما را از مسیر توسعه واقعی دور کرده و منابع را هدر می‌دهد و تخریب محیط زیست به دنبال خواهد داشت.

اولویت پروژه‌ها و جذب سرمایه‌گذار برای توسعه

وی درباره اصلاح بودجه‌ریزی گفت: باید تمرکز بر پروژه‌های اولویت‌دار باشد. طبق سیاست‌های سرمایه‌گذاری کشور و تأکید مقام معظم رهبری، پروژه‌ها باید به سمت تولید هدایت شوند. پروژه‌های پراکنده و نیمه‌تمام باید پیوسته، کارشناسی و با تمرکز بر نیاز واقعی مردم دنبال شوند. هر مدیری موظف است جمع‌بندی دقیقی از وضعیت پروژه‌های خود، مسیر بهره‌برداری و شفافیت تخصیص منابع ارائه دهد.

استاندار چهارمحال و بختیاری به توسعه سرمایه‌گذاری و فضای کسب‌وکار پرداخت و بیان کرد: رشد تولید و اشتغال بدون جذب سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر نیست. سرمایه‌گذار زمانی وارد استان می‌شود که شرایط پیش‌بینی‌پذیر، کم‌هزینه و حمایت‌شده باشد. هنوز فرهنگ سرمایه‌گذاری در استان به طور کامل شکل نگرفته و باید همه مدیران و مردم با همکاری هم، فرش قرمز برای سرمایه‌گذاران پهن کنند تا صنایع تبدیلی، شهرک‌های تخصصی و زنجیره‌های ارزش مانند بادام، لبنیات، گیاهان دارویی و ماهیان سرداری به صورت عملیاتی توسعه یابند.

وی افزود: امروز فرصت فراهم شده است تا دستگاه‌های اجرایی از اوراق مرابحه برای پروژه‌ها استفاده کنند، لازم است پروژه‌ها آماده باشند تا در سفر احتمالی رئیس‌جمهوری که البته زمان آن مشخص نشده، پروژه‌های اولویت‌دار و پیشران با اشتغال واقعی ارائه شود. تمام پروژه‌ها باید منطبق با نیاز واقعی مردم و اولویت‌های استان باشند.

مردانی تأکید کرد: در شش ماهه دوم سال، اکثر ردیف‌های اعتباری از سوی وزارتخانه‌ها ابلاغ می‌شود و دستگاه‌های اجرایی استان باید اقدامات جدی و مستمر در حوزه عمرانی انجام دهند. مدیران باید سهم دستگاه را از وزارتخانه مربوطه بگیرند.

رئیس امور فرهنگ، ورزش و گردشگری سازمان برنامه و بودجه نیز با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری استان اهل فرهنگ است، بیان کرد: در استان‌هایی که به دو موضوع ورزش و ادبیات بهای بیشتری داده می‌شود امنیت بیشتری را داراست که این موارد در این استان دیده می‌شود.

عبدالرحیم سعیدی‌راد به مسئولان حاضر در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان پیشنهاد کرد که اگر بتوان پارک هنرمندان در استان ایجاد و هر درختی را به نام یک هنرمند، شاعر، داستان‌نویس، نقاش و مشاهیر نامگذاری کرد می‌توان نام هر کدام را با یک پلاک به آن‌ها نصب کرد که این‌گونه نام هنرمندان ماندگار خواهد شد که کار بسیار ارزشمندی است.

وی گفت: لازم است با برنامه‌هایی به مسائل نشاط اجتماعی، تاب‌آوری مردم و امید به آینده پرداخته شود تا مردم در آرامش باشند و پای نظام جمهوری اسلامی ایران برای انتخابات آینده آماده شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha