• چهارشنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۵:۱۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد مطلب: 1405020201164

استاندار: تفویض اختیارات به استان‌ها گره‌گشای مسائل اقتصادی است

استاندار: تفویض اختیارات به استان‌ها گره‌گشای مسائل اقتصادی است

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه فرآیندهای بروکراتیک باید اصلاح شود، گفت: تفویض اختیارات به استان‌ها گره‌گشای مسائل اقتصادی است.

بهرام سرمست روز چهارشنبه دوم اردیبهشت در یکصد و بیست و دومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان، با اشاره به قدمت اتاق بازرگانی تبریز به عنوان یکی از قدیمی‌ترین اتاق‌های بازرگانی کشور، بر وجود فضای همدلی در استان تأکید کرد و افزود: ما از مسئولان کشوری دعوت می‌کنیم تا در جلسات ما در استان حضور یافته و شخصاً شاهد فضای حاکم باشند.

وی با بیان اینکه اتاق تبریز بارها توانسته گره‌گشای مشکلات بزرگی در استان و حتی کشور باشد، خاطرنشان کرد: اگر پیشنهادی نیز مطرح می‌شود، باید در راستای تقویت ارتباط بخش خصوصی با دولت باشد.

وی همچنین تأکید کرد: هرگونه فعالیتی که رنگ و بوی تبلیغات انتخاباتی از سوی برخی مسئولان داشته باشد، با قاطعیت برخورد خواهد شد.

استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه تصمیم‌ سازی در استان بر اساس کارشناسی و هم‌فکری انجام می‌شود، گفت: روال و منطق ما در حکمرانی و سیاست‌گذاری این است که تصمیم‌سازی می‌کنیم نه تصمیم‌گیری از بالا. تصمیمات ما متکی بر بنیه کارشناسی دستگاه‌های اجرایی، صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی است.

‌وی با اشاره به حمایت قوای حاکم در استان از جمله نمایندگان مجلس و دستگاه‌های قضایی و نظارتی، اظهار داشت: وجود نهادهای غیردولتی و فعالان اقتصادی باعث شده که در استان فضای همدلی و همگرایی ایجاد شود و در شرایط بحرانی، بتوانیم با تعامل و همکاری مشکلات را مدیریت کنیم.

‌استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به جایگاه تاریخی و ظرفیت‌های استان، گفت: با وجود اینکه تبریز همواره شهر اولین‌ها بوده و دارای ظرفیت‌های بی‌شمار اقتصادی است، احساس محرومیت تاریخی در استان وجود دارد که بخش خصوصی با مطالبه‌گری خود، به دنبال احیای این جایگاه تاریخی است و این هدف با همکاری تمامی ارکان اجرایی و بخش خصوصی دنبال می‌شود.

موسی خلیل‌الهی، رییس کل دادگستری آذربایجان‌شرقی نیز در این جلسه، هدف اول و نهایی در بخش اقتصاد را حمایت از بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: بخش خصوصی و فعالان اقتصادی انتظار کاملا درستی از دولت و بانک ها برای حمایت دارند.

وی از تبعیض حاکمیت میان استان های کشور در واریز منابع بانکی انتقاد کرد و گفت: چرا حساب های مس سونگون به استان برنمی‌گردد؟ چرا باید این معدن خسارت های زیادی به طبیعت و محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی وارد کند و منابع آن به استان واریز نشود؟ ، چرا باید حساب های بانکی مس سونگون آذربایجان در کرمان باشد؟ مگه حساب های مس کرمان در تبریز است؟

وی بر لزوم حل مشکل اینترنتی و فضای مجازی فعالان اقتصادی تاکید کرد و افزود: ما می‌توانیم برای واحد های تجاری و اقتصادی بستر اینترنت و فضای مجازی ایجاد کنیم.

خواهان سهم استان از ۸۰ همت تسهیلات بانک مرکزی هستیم 


صابر پرنیان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه اظهار کرد: بسته‌ای که دولت آقای پزشکیان تصویب کرده است، تأثیر قابل توجهی بر صنایع فولادی، پتروشیمی و صنایع غذایی استان خواهد داشت.

وی افزود: بانک مرکزی مبلغ ۸۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است. ما به عنوان استان آذربایجان شرقی، خواهان مشخص شدن سهم استان خود از این تسهیلات هستیم.

نقی زهی، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان نیز در این جلسه به تشریح اطلاعات آماری سیستم بانکی استان و مقایسه با کل کشور پرداخت و گفت: مانده تسهیلات جاری و غیر جاری استان ۲۵.۵ درصد و مانده سپرده های استان ۲۵.۵ درصد کمتر از متوسط کشوری می‌باشد و همچنین آذربایجان‌شرقی در شاخص مانده تسهیلات و مانده سپرده‌ها پس از استان های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس،خوزستان و مازندران رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: رتبه ٢٢ استان در شاخص نسبت تسهیلات به سپرده‌ها در مقایسه با هفتم استان در شاخص های مانده تسهیلات و سپرده ها منطقی نبوده و همت بیشتر سیستم بانکی علی الخصوص بانکهای خصوصی استان را می‌طلبد.

وی مواردی از آسیب های وارده به بانک های استان را عنوان کرد و گفت: بانک سپه شعبه آذرشهر با تخریب ۴۰ درصدی، بانک سپه شعب عاشورا تبریز، شهید شکاری مراغه، پدافند هوایی سردرود، بانک ملی شعب معلم تبریز، آذرشهر، رسالت، راه‌آهن، بانک تجارت و آذرشهر شعبه آذرشهر از جمله شعب بانکی آسیب‌دیده در استان هستند.

زهی، پیشنهادات بانکی برای افزایش تاب‌آوری بانک ها ارائه کرد و گفت: تعویق اقساط تسهیلات از طریق انتقال اقساط ماه های اسفند، فروردین و اردیبهشت به بعد از آخرین سررسید تسهیلات در راستای حمایت از اقشار مختلف جامعه، تمدید تسهیلات مشارکتی سررسید شده واحدهای تولیدی و خدماتی در بازه زمانی اضطرار با احتساب شرایط هر یک از واحدهای مذکور و فریز کردن اصل تسهیلات واحدهای آسیب دیده مستقیم وبالای ٧٥ درصد به تشخیص شورای تأمین استان بدون محاسبه سود و جرایم متعلقه از پیشنهادات بانکی است.

انتهای پیام