• شنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد مطلب: 1405021910927

مدیرعامل هلال‌احمر استان خبر داد:

مشارکت بیش از ۳۹ هزار نفر در آموزش‌های هلال‌احمر استان مرکزی

مشارکت بیش از ۳۹ هزار نفر در آموزش‌های هلال‌احمر استان مرکزی

ایسنا/مرکزی مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی با اشاره به اجرای گسترده برنامه‌های آموزشی و امدادی در سال گذشته و ایام «جنگ رمضان» اعلام کرد: تنها در سال ۱۴۰۴، بیش از ۸۵۹ دوره کمک‌های اولیه با حضور ۳۹ هزار و ۷۷۲ نفر در استان برگزار شده است.

قاسم مهرآبادی، شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در نشستی با خبرنگاران با تشریح تاریخچه شکل‌گیری نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر، این نهاد را یک مجموعه بشردوستانه و داوطلبانه دانست و گفت: این حرکت پس از جنگ ۱۸۵۹ میان فرانسه و اتریش و با هدف ساماندهی کمک به مجروحان جنگی توسط هانری دونان پایه‌گذاری شد و امروز به یک شبکه جهانی امدادرسانی تبدیل شده است.

وی با اشاره به شعارهای هفته هلال‌احمر هم‌زمان با روز جهانی صلیب سرخ و هلال‌احمر افزود: شعارهایی همچون «سلامت محور زندگی و توانبخشی برای فردای بهتر»، «سرخپوشان جان‌فدا در خط مقدم»، «خدمات داوطلبانه»، «نوجوانان هلالی امید ایرانی»، «اقتصاد مقاومتی و اشتغال‌آفرینی»، «دیپلماسی بشردوستانه» و «هلال‌احمر یاری‌رسان بی‌ادعا» برای روزهای مختلف این هفته تعیین شده است.

مهرآبادی با ارائه گزارشی از عملکرد آموزشی این جمعیت اظهار کرد: در سال گذشته، ۸۵۹ دوره کمک‌های اولیه برگزار شده که ۳۹ هزار و ۷۷۲ نفر در آن‌ها شرکت کرده‌اند. همچنین ۱۴۴ دوره تخصصی با حضور ۳ هزار و ۳۱۳ نفر و ۱۵ دوره ضمن خدمت برای کارکنان اجرا شده است. در حوزه تربیت مربی نیز ۲۰ دوره تخصصی در سطح استان برگزار شده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های این نهاد در «جنگ رمضان» تصریح کرد: در بازه ۴۰ روزه از ایام این جنگ، ۱۸۹ دوره آموزشی کمک‌های اولیه در شرایط اضطراری برگزار شد. همچنین ۲۱۶ دوره در مساجد، ۴۵ دوره در خانه‌های هلال و ۴۰ دوره در پایگاه‌های بسیج اجرا شده که در مجموع بیش از ۱۰ هزار و ۴۴۲ نفر در این آموزش‌ها شرکت کردند. در این مدت ۵۱۱ مورد تولید محتوای آموزشی انجام و ۴ برنامه زنده تلویزیونی نیز از شبکه آفتاب پخش شده است.

مهرآبادی با تأکید بر اینکه هلال‌احمر یک نهاد کاملاً داوطلبانه و خیریه است، گفت: تمام خدمات این جمعیت از جمله در حوزه آموزش، امداد و نجات، دارو و درمان و توانبخشی با رویکرد حمایتی و کمترین هزینه ممکن برای مردم ارائه می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های آموزشی سال جاری با گستردگی بیشتری ادامه خواهد یافت تا مردم در مواجهه با حوادث طبیعی و غیرطبیعی توانایی ارائه کمک‌های اولیه را داشته باشند؛ چرا که هر آموزش می‌تواند نجات‌بخش جان یک انسان باشد.

امدادرسانی به ۵۰۰ حادثه در استان مرکزی / انتقال ۲۹۴ مصدوم به مراکز درمانی در یک سال گذشته

معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی نیز گفت: حدود ۲۰ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای، کوهستانی و واکنش سریع در سطح استان به‌صورت ۲۴ ساعته فعال هستند و خدمات امدادی به هموطنان ارائه می‌دهند.

علی امیری افزود: در سال گذشته مجموعاً ۵۰۰ مورد حادثه در استان به ثبت رسیده که در جریان آن‌ها ۱۴۲۵ نفر دچار حادثه شدند. این آمار نسبت به سال قبل کاهش ۵۶ درصدی را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در این حوادث، ۲۹۴ نفر توسط نیروهای امدادی به مراکز درمانی منتقل شدند که ۹۲ نفر به‌صورت سرپایی درمان شدند. همچنین ۱۱۱ مورد عملیات رهاسازی انجام شد که شامل افراد فوت‌شده یا گرفتار در صحنه حادثه بوده است. این بخش نسبت به سال قبل ۱۰۵ درصد افزایش داشته است. در اثر بارندگی‌ها و شرایط جوی نیز، ۱۰۳ نفر در استان تحت پوشش امدادی قرار گرفتند و ۳۵ نفر نیز در پایگاه‌های امداد و نجات اسکان داده شدند.

معاون امداد و نجات هلال‌احمر استان مرکزی با بیان آمار حوادث جاده‌ای افزود: پایگاه رنگرز شهرستان ساوه با ۶۷ مورد، اتوبان تهران–ساوه در زرندیه با ۴۷ مورد و پایگاه واکنش سریع مرکز استان با ۴۱ مورد، بیشترین مأموریت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

امیری همچنین به طرح امداد و نجات نوروزی اشاره کرد و گفت: در بازه زمانی ۲۵ اسفند تا ۱۶ فروردین، ۷۷ حادثه ثبت شد که در جریان آن‌ها ۱۸۲ نفر حادثه‌دیده وجود داشت. از این تعداد، ۳۵ نفر به مراکز درمانی منتقل و ۷ نفر نیز عملیات رهاسازی برای آنان انجام شد. بیشترین حوادث نوروزی مربوط به تصادفات ترافیکی با ۴۸ مورد بوده است.

وی درباره عملکرد جنگ رمضان نیز اظهار کرد: در این بازه زمانی، ۵۴۳ نیروی عملیاتی در مأموریت‌ها حضور داشتند و ۸۸ دستگاه آمبولانس، ۸ خودروی نجات و ۵۸ خودروی کمک‌دار در عملیات‌ها به‌کارگیری شد. شهرستان خمین با ۴۵ تیم عملیاتی، خنداب با ۱۹ تیم و اراک با ۸ تیم بیشترین میزان اعزام نیرو را در این بازه زمانی داشته‌اند.

وی با تأکید بر آمادگی کامل نیروهای امدادی گفت: پایگاه‌های امداد و نجات استان به‌صورت شبانه‌روزی فعال هستند و در تمامی حوادث جاده‌ای، طبیعی و غیرمترقبه در کنار مردم قرار دارند.

جذب بیش از ۱۹ هزار عضو جدید در جوانان هلال‌احمر استان مرکزی

معاون امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی نیز با تشریح عملکرد این معاونت اظهار کرد: سازمان جوانان هلال‌احمر که از سال ۱۳۲۶ تأسیس شده، امروز با گستره سنی ۵ تا ۳۵ سال فعالیت دارد و علاقه‌مندان از طریق عضویت در سامانه «هلال من» به این مجموعه می‌پیوندند.

آرش اشتری با اشاره به برنامه‌های اجرایی یک سال گذشته افزود: در این مدت ۲۰ اردوی برون‌استانی، درون‌استانی و شهرستانی با حضور ۶۰۰ نفر از اعضای داوطلب برگزار شده است. همچنین اعزام ۷۰ نفر به عتبات عالیات و اجرای دوره‌های تخصصی امداد و نجات و توان‌افزایی برای تیم‌های تخصصی از جمله یاس و سحر با حضور ۵۵۰ نفر از اعضا انجام شده است.

وی ادامه داد: در همین بازه زمانی ۵۰۰ نفر در قالب برنامه‌های مناسبتی مورد تجلیل قرار گرفتند و بیش از ۱۹ هزار نفر نیز به عنوان عضو جدید جذب مجموعه جوانان هلال‌احمر شدند. طرح‌هایی نظیر پویش فضای سبز، کاشت نهال و برنامه‌های مرتبط با ازدواج جوانان و فعالیت‌های فرهنگی نیز برای حدود ۵ هزار نفر از اعضا اجرا شده است.

معاون امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی با بیان اقدامات حوزه دانش‌آموزی گفت: در این بخش آموزش‌های امدادی در ۱۵۰ مدرسه برای حدود ۳۰ هزار دانش‌آموز برگزار شده و همچنین مانورهای پناه‌گیری و تخلیه اضطراری در ۱۴۰ مدرسه اجرا شده است.

وی افزود: در مسابقات دانش‌آموزی نیز موفق به کسب دو مقام کشوری شده‌ایم و علاوه بر آن فعالیت‌های فرهنگی، مذهبی و اجتماعی برای حدود ۲ هزار دانش‌آموز در بستر فضای مجازی اجرا شده است.

اشتری با اشاره به اقدامات انجام‌شده در ایام «جنگ رمضان» بیان کرد: تیم‌های سحر، سحاب و دادرس پیشرفته با رویکرد حمایت‌های روانی از کودکان و خانواده‌ها در ۱۳ شهرستان و با مشارکت ۱۵ تیم فعال بوده‌اند و تاکنون حدود ۲۵ هزار نفر از خدمات این تیم‌ها بهره‌مند شده‌اند. در این مدت ۸۵۰ محتوای آموزشی و فرهنگی نیز برای فضای مجازی تولید و منتشر شده است.

معاون امور جوانان هلال‌احمر استان مرکزی همچنین درباره برنامه‌های هفته هلال‌احمر گفت: حضور تیم‌های سحر در پست‌های دوستدار کودک، ارائه خدمات سلامت از جمله تست فشار خون و قند خون، عضوگیری، حضور در نماز جمعه، تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا، گلباران مزار شهدا به‌ویژه شهدای دانش‌آموز و دانشجو و برگزاری مسابقات فرهنگی و امدادی از جمله برنامه‌های این هفته است.

وی تأکید کرد: توسعه فعالیت‌های فرهنگی، امدادی و آموزشی جوانان هلال‌احمر با هدف ارتقای آمادگی اجتماعی و افزایش مشارکت داوطلبانه همچنان در دستور کار قرار دارد.

فعالیت ۸۳ خانه هلال در استان مرکزی

احمد ملک حسینی، معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان مرکزی از جذب بیش از ۱۳ هزار نفر عضو داوطلب در سال گذشته خبر داد و افزود: در حوزه کمک به نیازمندان و آسیب آسیب دیدگان ۲۳۰۲ پرونده حمایتی تشکیل دادیم شد و حدود ۱۰ میلیارد تومان کمک جهت هزینه های درمانی و دارویی پرداخت شد که افزایش دو برابری نسبت به سال ۱۴۰۳ داشته است.

وی از تدارک بیش از ۱۵۰۰ سبد معیشتی به ارزش ریالی سه میلیارد تومان، راه اندازی ۹ کاروان سلامت با خدمات رایگان در سطح محلات کم برخوردار و ارائه خدمت به ۲۶۹۷ نفر، اهدای ۲۰۶ واحد خون توسط داوطلبان سطح استان، چهل قلم کالای پزشکی توسط خیرین به بانک امانات استان مرکزی و در اختیار قرار دادن بیش از ۱۲۰۰ قلم تجهیزات پزشکی جهت ۱۳۰۰ بیمار نیازمند به صورت کاملا رایگان در سال گذشته خبر داد.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان مرکزی با اشاره به فعالیت ۸۳ خانه هلال در سطح استان مرکزی گفت: خانه هلال به عنوان یک جمعیت هلال احمر کوچک در هر منطقه فعال است.

وی درخصوص اقدامات انجام شده در جنگ رمضان، به اجرای پویش «جبهه مردمی ایران» توسط این سازمان اشاره کرد و افزود: ۴۳۲۲ داوطلب هلال احمر عضو این پویش شدند و ۲۰۰ ایستگاه جبهه مردمی ایران در استان برپا شد. در قالب فعالیت این ایستگاه ها، حدود هفت میلیارد ریال وجه نقد و پنج میلیارد ریال کمک های غیر نقدی از جمله طلا و مسکوکات جمع آوری شده که پس از جمع بندی و صورت جلسه تحویل جمعیت کشور خواهد شد.

فعلا از برگزاری آزمون استخدامی خبری نیست

سعید ویسمه معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر استان نیز در این جلسه در خصوص نحوه همکاری خیرین با این سازمان اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم هر کسی می‌تواند در اموری همچون تامین هزینه‌های انرژی، هزینه‌های تعمیرات، خرید وسایل و لوازم و ... می‌تواند به این سازمان کمک کند و این اقدامات بر اساس این ماده قانونی مشمول معافیت از مالیات مستقیم می‌شود.

وی با اشاره به انجام سه پروژه عمرانی در سال گذشته اظهار کرد: ساخت مجتمع امدادی در شازند با پیشرفت ۳۰ درصد یکی از این پروژه هاست که در صورت تامین اعتبار تا ۱۰ میلیارد تومان، در سال جاری به پیشرفت ۶۰ درصدی خواهد رسید. پروژه ساخت جمعیت هلال احمر شهرستان اراک نیز در انتهای خیابان هپکو در زمینی به مساحت سه هزار مترمربع و با زیربنای حدود ۱۲۰۰ مترمربع آغاز شده و برای تکمیل آن نیازمند حمایت خیرین و اهالی صنعت شهرستان اراک هستیم. سومین پروژه نیز، پروژه توسعه مرکز فرماندهی عملیات و دیسپچ است که ۳.۵ میلیارد تومان از اعتبارات تملکی در سال جاری در آن هزینه خواهد شد.

ویسمه همچنین از بازسازی یک استخر فرسوده  در ساوه با اعتبار ۱۲ میلیارد تومان خبر داد و گفت: در جنگ رمضان ساختمان هلال احمر شهرستان خمین بر اثر انفجار پرتابه دشمن حدود ۱.۵ میلیارد تومان خسارت دید که در حال پیگیری و اخذ خسارت از بیمه ایران هستیم. یک دستگاه آمبولانس ما نیز در این شهرستان در جریان اعتراضات سال گذشته دچار حریق شد که ۸۰۰ میلیون تومان خسارت دید و در مرحله اخذ خسارت است.

وی افزود: در سال گذشته ۵ دستگاه آمبولانس از بهترین و به روزترین آمبولانس‌های وارداتی و ۱۰ دستگاه دنا پلاس اتومات به ناوگان خودرویی جمعیت در استان اضافه و بلافاصله در سطح شعب توزیع شد و ناوگان خودرویی جمعیت جوان‌تر شد .

ویسمه در خصوص آزمون استخدامی ۶۰۰۰ نفری که قرار بود در خردادماه برگزار شود نیز گفت: متاسفانه به خاطر شرایط جنگی، برگزاری این آزمون فعلا مسکوت مانده است و اگر خبری در این خصوص در فضای مجازی باز نشر می‌شود کاملا شایعه است و فعلا چیزی در خصوص تاریخ آزمون یا منابع آزمون یا تعداد سهمیه استان‌ها ابلاغ نشده است.

انتهای پیام