• شنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۸:۱۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد مطلب: 1405021911078

استاندار گیلان: روایت ایران در جنگ رمضان، روایت فتح و به دست آوردن است

استاندار گیلان: روایت ایران در جنگ رمضان، روایت فتح و به دست آوردن است

ایسنا/گیلان استاندار گیلان تاریخ ایران در قبل از انقلاب را روایت از دست دادن ها دانست و گفت: روایت ایران در جنگ رمضان، روایت فتح و به دست آوردن است.

هادی حق شناس عصر امروز شنبه ۱۹ اردیبهشت در جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و مقاومت استان گیلان، شهدا را سرمایه های معنوی جامعه دانست و اظهار کرد: شهدا با نهایت عشق و علاقه و ایمان به باورها و ارزش های دینی و ملی، به جبهه ها رفتند.

وی با بیان اینکه ملت ایران آماده جانفشانی در راه دین و وطن است، افزود: در طول ۷۰ روز گذشته از جنگ رمضان، ملت ایران شاهکار خلق کردند.

استاندار گیلان با اشاره به ایستادگی ملت پای میهن و نظام و پرچم، تاکید کرد: ریشه های ایرانی و اسلامی ملت ایران موجب شده که پیرو راه حق و حقیقت باشد.

حق شناس با تاکید بر لزوم جمع آوری اسناد مرتبط با ایثارگری ها و از خود گذشتگی ها و ایستادگی های ملت ایران، بیان کرد: این اسناد باید برای نسل های آینده باقی بماند.

وی خواستار روایت درست تاریخ ایران شد و اضافه کرد: قبل از انقلاب، تاریخ ایران، روایت از دست دادن ها بود، اما امروز، روایت فتح و به دست آوردن داریم، زیرا در طول ۴۷ سال گذشته، یک وجب از خاک کشور را به بیگانگان ندادیم.

استاندار گیلان جبهه جنگ رمضان را به مقیاس کشور ایران دانست و بیان کرد: همه دستگاه ها باید در جمع آوری اسناد مرتبط با جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان، همکاری کنند تا تاریخ پر افتخار ایران را ثبت کنیم.

حق شناس با بیان اینکه دشمن از تاریخ انقلاب اسلامی خبر ندارد، خاطرنشان کرد: مردم ایران در دوران دفاع مقدس با دست خالی در مقابل دشمنان ایستادند و پیروز شدند، اما امروز از سلاح و راهبرد خودمان در جنگ استفاده می کنیم و موشک ها و پهپادهای ما به کابوس دشمن تبدیل شده است.

از روایت فتح ایران در جنگ رمضان تا رونمایی از ۲ جلد دانشنامه دفاع مقدس گیلان

وی نرم افزار را مهمتر از سخت افزار دانست و تاکید کرد: ملت ایران نرم افزار نظام هستند و باید با تقویت سرمایه اجتماعی، در جنگ نرم نیز از کشور دفاع کنیم. ملت ایران در ۷۰ روز گذشته ثابت کردند که مقاومت راه پیروزی بر دشمنان است.

سرهنگ کامیار مهدی پور، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان نیز، با اشاره به فرارسیدن ایام الله سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر، تصریح کرد: حماسه سوم خرداد سرنوشت جنگ را عوض کرد و موجب بازگشت روحیه و اعتماد به نفس رزمندگان شد و ایران را در موضع قدرت قرار داد.

وی با بیان اینکه ملت ایران با خون خود از تمامیت ارضی کشور دفاع کرده است، گفت: خیلی شهید دادیم، اما یک وجب از خاک کشور را ندادیم و با دست خالی، پیام ایثار و شجاعت و مقاومت و شهادت را به جهانیان رساندیم.

مدیرکل حفظ آثار گیلان، تقوا را رمز فتح خرمشهر دانست و متذکر شد: به فرموده امام شهید، خرمشهرها در پیش است و باید در تمام عرصه های نظامی و علمی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی، خرمشهر را فتح کنیم.

وی از دستگاه های اجرایی خواست نسبت به بزرگداشت سوم خرداد اهتمام داشته باشند و افزود: استان گیلان رتبه دوم کشور در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را دارد.

مهدی پور دانشنامه دفاع مقدس را مجموعه ای مستند، مرجع و جامع پیرامون شهدا و اشخاص و نظامی و جغرافیا و فرهنگی و اجتماعی دانست و اظهار کرد: دانشنامه دفاع مقدس فرصت انتقال علوم و معارف دفاع مقدس به نسل های حال و آینده و جلوگیری از فراموشی و تحریف است.

وی دانشنامه دفاع مقدس را منبعی معتبر دانست که در دسترس اساتید و دانشجویان و پژوهشگران قرار خواهد گرفت و گفت: امروز دشمن به دنبال دروغ و شبهه و تحریف است و لذا باید دفاع مقدس را تبیین کنیم؛ ۸۰ درصد از جلد اول دانشنامه دفاع مقدس گیلان پیشرفت کار داشته و بخاطر جنگ تحمیلی سوم ۲۰ درصد از محتوای کتاب باقی مانده که در هفته دفاع مقدس امسال رونمایی می‌شود.

مدیرکل حفظ آثار گیلان از دستگاه ها خواست که اسناد مرتبط با فعالیت خود در دوران دفاع مقدس را جمع آوری و مستند کنند و گفت: آمادگی ثبت و جمع آوری تاریخ شفاهی کارکنان دستگاه ها به عنوان اسناد دفاع مقدس را داریم.

از روایت فتح ایران در جنگ رمضان تا رونمایی از ۲ جلد دانشنامه دفاع مقدس گیلان

مهدی پور گیلان را جزء استان های پیشرو در تدوین دانشنامه دانست و خاطرنشان کرد: دانشنامه دفاع مقدس گیلان یک اثر فاخر و ماندگار است. یک میلیون و ۶۰۰ هزار سند از دوران دفاع مقدس و ۵۰۰۰ سند مربوط به جنگ ۱۲ روزه، اغتشاشات ۱۸ دی و جنگ رمضان جمع آوری شده که این فرایند ادامه دارد.

وی همچنین خواستار نهایی شدن معراج شهدای گیلان شد و تاکید کرد: از ۶۵ شهید گیلانی جنگ رمضان، ۴۴ شهید در گیلان تشییع و تدفین شدند.

مدیرکل حفظ آثار گیلان از چاپ ۴۰۳ عنوان کتاب دفاع مقدس در استان خبر داد و اضافه کرد: سال گذشته ۶۵ عنوان کتاب را چاپ کردیم که ۵۴ عنوان توسط انتشارات بنیاد حفظ آثار و مابقی توسط سایر انتشارات چاپ شد.

محمدرضا داوطلب، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان نیز در ادامه، دیدار و تکریم خانواده های معظم شاهد و ایثارگر و تولید محصولات فرهنگی و برگزاری یادمان و بزرگداشت شهدای شاخص دستگاه ها را در دستور کار دانست و بیان کرد: شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان، تاکنون ۳۱۷ مصوبه داشته که عملیاتی شده است.

وی با اشاره به رتبه نخست گیلان در بزرگداشت شهدا، خاطرنشان کرد: مراسم بزرگداشت شهید آیت الله رئیسی، شهید جمهور و شهدای خدمت، ارتحال معمار کبیر انقلاب اسلامی، سالگرد آیت الله احسانبخش، نماینده فقید ولی فقیه در گیلان و شهید سید یونس حسینی رودباری در گیلان برگزار خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید گیلان حضور حدود ۷۰ شب مردم در خیابان دفاع از ایران و انقلاب و نیروهای مسلح را ستود و اضافه کرد: با ابتکار گیلان، موکب های خدمت و ایثار اجتماعی در حاشیه اجتماع شبانه مردم برپا شده است.

انتهای پیام