• دوشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد مطلب: 1405022816529

پدر پیوند کبد ایران مطرح کرد

تبدیل مجموعه درمانی ابوعلی سینا شیراز به دانشگاه/ چرا خلیج فارس به این نام نامگذاری شد؟

تبدیل مجموعه درمانی ابوعلی سینا شیراز به دانشگاه/ چرا خلیج فارس به این نام نامگذاری شد؟

ایسنا/فارس پدر پیوند کبد ایران و رئیس هیئت امنای بیمارستان پیوند اعضای ابوعلی سینا با اعلام ارتقای این مرکز به «دانشگاه ابوعلی سینا» و پیش‌بینی ایجاد ۳۰۰۰ تخت بیمارستانی، بر ضرورت صیانت از زبان فارسی و رقابت با دانشگاه‌های بزرگ دنیا تأکید کرد.

سیدعلی ملک‌حسینی امروز دوشنبه ۲۸ اردیبهشت در نشست خبری با خبرنگاران در شهر صدرا، اهدای عضو را فراتر از یک اقدام مادی دانست و اظهار کرد: بهتر است به‌جای اهدای عضو بگوییم «اهدای جان»؛ چراکه این عمل به بیماران جان دوباره می‌بخشد. این اقدام یکی از بزرگترین کارهای خیر و در میان کارهای نیک بی‌نظیر است؛ به‌ویژه در سال جاری که در یک جنگ نابرابر در مقابل فرعونیان زمان قرار گرفته‌ایم.

وی با اشاره به آموزه‌های دینی و شرایط جنگ تحمیلی سوم افزود: داستان‌های قرآن اسطوره نیستند، بلکه واقعیت‌هایی برای عبرت بشرند. ما امروز به عینه شاهد تکرار تاریخ هستیم؛ فرعون، نمرود و قوم لوط که همان «اپستین‌ها» هستند، در جهان امروز بازتولید شده‌اند. در این شرایط، هر کسی به هر نحوی که به مردم و کشورش خدمت کند، ارزشمند است.

ضرورت بازگشت منشور کورش به وطن

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر قداست خاک ایران به‌عنوان مهد تمدن دنیا، به جایگاه شخصیت‌های تاریخی اشاره کرد و گفت: حکمرانان ما در گذشته خوی پیامبری داشتند؛ مانند کورش کبیر که همان ذوالقرنین است. متأسفانه ما تا حدودی این شخصیت بزرگ و حکیم را فراموش کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: منشور کورش ثروت این مملکت است که غربی‌ها آن را دزدیده‌اند؛ این منشور باید به ایران بازگردد و در جای اصلی خود یعنی تخت جمشید قرار گیرد. ایرانی‌ها همواره نشان داده‌اند که هیچ بیگانه‌ای نمی‌تواند کشورشان را تصاحب کند.

پیشرفت ۷۰ درصدی بیمارستان بزرگ سرطان شیراز

بنیانگذار بیمارستان پیوند اعضای ابوعلی سینا در خصوص تداوم فعالیت‌های درمانی در شرایط دشوار گفت: در همین زمان جنگ نیز اعمال جراحی خود را با قدرت انجام دادیم و آمار پیوندها نه‌تنها کم نشده، بلکه حتی یک ساعت هم از خدمت‌رسانی غافل نبوده‌ایم.

ملک‌حسینی از پروژه‌های درمانی در دست احداث خبر داد و افزود: بیمارستان ۱۵۰۰ تختخوابی درمان سرطان با پیشرفت فیزیکی ۶۰ تا ۷۰ درصدی در حال ساخت است. همچنین مجتمع درمانگاهی بسیار مجهزی به نام مرحوم انصاری، از خیران بزرگ استان فارس، با ظرفیت ۱۸۰ تخت سرپایی در حال احداث است. خوشبختانه در این مدت سرعت ساخت‌وسازهای ما بیشتر شده و خللی در توسعه ایجاد نشده است.

فارس؛ از ایالت قدیم تا نام خلیج فارس

وی با تمجید از فرهنگ غنی مردم اظهار کرد: مردم ما در حوزه فرهنگ‌سازی از مسئولان جلوتر هستند و رسانه‌ها نیز می‌توانند با ترویج فرهنگ اهدای عضو، در این کار خیر شریک شوند. منظور من از «فارس»، ایالت بزرگ و قدیم فارس است که شامل استان‌های فعلی فارس، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، بوشهر و بخش‌هایی از خوزستان و کرمان می‌شد.

ملک‌حسینی در ادامه بیان کرد: فارس اولین ایالت ایران بوده و نام «خلیج فارس» نیز به دلیل هم‌جواری با این ایالت بزرگ بر آن نهاده شده است؛ این نام‌گذاری‌ها توسط گذشتگان ما بر اساس فلسفه و منطق بوده است. در قدیم والی فارس نفر دوم کشور محسوب می‌شد، چراکه این منطقه مهد تمدن بشر و عدالت‌محوری بوده است. بنیانگذاران این کشور هیچ‌گاه زیر بار زور نمی‌رفتند و با اینکه پهنه کشورشان از مرکزیت فارس تا شمال آفریقا و دیوار چین می‌رسید، اما هرگز ظلم نمی‌کردند.

عقب‌ماندگی علمی و ضرورت بازگشت به دوران طلایی

پدر پیوند کبد ایران با ابراز امیدواری برای برقراری صلح و توسعه علم در کشور گفت: ما متأسفانه چند قرنی است که با علم بیگانه شده‌ایم. پس از دوران طلایی دانشمندانی چون ابوعلی سینا، فارابی و ابوریحان بیرونی در ۷ قرن اول اسلامی، دچار عقب‌ماندگی شدیم که این روند تا همین چند دهه اخیر هم ادامه داشت؛ به‌طوری که کشف و اختراع جدی نداشتیم.

وی تأکید کرد: هر آنچه امروز غرب بر سر ما می‌آورد، ریشه در همین عقب‌ماندگی علمی دارد. امیدواریم با کمک خدا و تلاش جوانان، دوباره به مسیر عمران، آبادی و توسعه علمی بازگردیم و اقتدار تمدنی خود را بازیابیم.

زبان فارسی؛ ریشه هویت و فرهنگ ایران

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه سخنان خود با تأکید بر جایگاه والای زبان ملی اظهار کرد: زبانی به قشنگی و غنای زبان فارسی نیست، اما این زبان امروز به یغما رفته است. ما باید مراقب تک‌تک کلمات باشیم؛ چرا که هر کدام از واژگان خارجی معادل فارسی دارند و اگر ندارند، باید برای آن‌ها واژه‌گزینی کنیم؛ زیرا به واسطه تغییر زبان، فرهنگ نیز تغییر می‌کند.

وی، خراسان بزرگ را خاستگاه زبان فارسی دانست که فردوسی آن را حفظ کرد و افزود: ایرانی‌ها وقتی مسلمان شدند، نه‌تنها زبان خود را حفظ کردند، بلکه به زبان عربی نیز غنا بخشیدند؛ دانشمندان ایرانی توانستند صرف و نحو عربی را بنویسند که نمونه بارز آن «سیبویه» است. نباید زبان فارسی را دست‌کم بگیریم؛ اگر همه دنیا زبان فارسی را بلد بودند و شعر حافظ و سعدی می‌خواندند، متوجه می‌شدند که چرا به ایران مهد تمدن دنیا می‌گویند.

تأسیس بزرگترین مرکز درمانی خیرساز دنیا در شیراز

رئیس هیات امنای بیمارستان ابوعلی سینا با اشاره به احداث دانشگاه در این مجموعه درمانی گفت: نا مرکز ابوعلی سینا به «دانشگاه ابوعلی سینا» تغییر خواهد یافت. این مرکز تا سه الی چهار سال آینده بیش از ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تخت فاخر خواهد داشت و به بزرگترین مرکز درمانی خیرساز در دنیا تبدیل خواهد شد. ما در حال تأسیس دانشگاه ابوعلی سینا هستیم تا مکانی برای تحصیل همگان باشد. ایران از نظر مکان و آب و هوا بهشت است، به‌ویژه ایالت فارس که ایرانِ کوچک محسوب می‌شود.

وی با اشاره به پیوند هنر و خیرخواهی در این مجموعه تصریح کرد: در کار خیر هیچ‌کس به اندازه سعدی شعر نگفته است، لذا قصاید این شاعر بزرگ را در اماکن مختلف مجموعه نصب می‌کنیم.

ملک‌حسینی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ تخت دیالیز در این مرکز داریم، گفت: اینجا تنها جایی است که پزشکان و مهندسان با هم به جلو می‌روند. همچنین مرکز همراه بیمار نیز احداث شده که بیش از یک سال است در حال استفاده است.

پیشگامی در پیوند اعضا و پروژه‌های آموزشی

ملک‌حسینی تمامی هزینه‌های این مرکز را تأمین شده توسط خیران اعلام کرد و افزود: علاوه بر حوزه‌های درمانی، در حال احداث مجتمع آموزشی از مهدکودک تا پیش‌دانشگاهی در شهر صدرا هستیم و اخیراً مجتمع دیگری به نام «شجره طیبه» را به یاد مدرسه میناب احداث کرده‌ایم.

وی بیان کرد: این مرکز بزرگترین مرکز پیوند اعضای ایران است و ۹۸ درصد پیوندهای کلیه ما از بیماران مرگ مغزی انجام می‌شود. انجمن پیوند اعضای دنیا، این مرکز را به عنوان بزرگترین مرکز پیوند عضو جهان می‌شناسند. ما بهترین‌های تمام رشته‌های جراحی را در این بیمارستان عمومی داریم و تلاش کرده‌ایم در تمامی تخصص‌ها سرآمد باشیم.

نقد نظام آموزشی و پدیده مهاجرت پزشکان

پدر پیوند کبد ایران در ادامه به موضوع مهاجرت و ساختار آموزشی کشور پرداخت و گفت: مهاجرت پزشکان یک مرضی است که بیشتر جنبه رقابتی دارد. به نظام آموزشی انتقاد وجود دارد اصلا فلسفه وجود مدرسه تیزهوشان چیست؟ ژن همه انسان‌ها یکی است، اما چیدمان آن به‌گونه‌ای است که یکی معلم و دیگری نجار خوبی می‌شود و کسی بر دیگری برتری ندارد.

وی با تأکید بر اینکه مجموعه درمانی ابوعلی سینا از بهترین جاهای دنیا الگو گرفته‌ است، گفت: غرب با ما در جنگ است اما چیزهای خوبی مثل دانشگاه‌ها را ساخته است که باید تاریخ دانشگاه‌هایی مثل آکسفورد را مطالعه کنیم. رفتن به غرب برای ادامه تحصیل هیچ اشکالی ندارد، اما اینکه مهاجرت کرده و نوکری غرب را کنیم، نوعی «بردگی مدرن» است. متأسفانه بسیاری از کسانی که ادعا دارند، فرزندان خود را به آنجا می‌فرستند که نباید چنین باشد.

رقابت دانشگاه ابوعلی سینا با نوبل‌بگیران جهان

ملک‌حسینی تأکید کرد: دانشگاه ابوعلی سینا را طوری خواهیم ساخت که با دانشگاه‌های برتر دنیا رقابت کند و سالانه چند جایزه نوبل از دل آن بیرون بیاید. کارهایی که اینجا انجام می‌دهیم بر اساس سال‌ها فکر و مشاهده الگوهای مختلف بین‌المللی است.

پدر پیوند کبد ایران با تصریح اینکه هیچ‌کس باور نمی‌کرد ایران این‌قدر پیشرفت کند، این نکته را یادآور شد که ما در زمان جنگ پیوند اعضا را شروع کردیم.

وی ادامه داد: ایران ظرفیت دارد که جزو بهترین کشورها باشد، اما باید «دانشگاه» بسازیم، نه اینکه دو سوله را به نام دانشگاه معرفی کنیم. کیفیت بسیار مهم است و نباید وقت جوانان هدر برود. زمانی که ساخت‌وساز را اینجا شروع کردیم، حتی جاده هم خاکی بود، اما اکنون به قطب پیوند عضو تبدیل شده‌ایم.

ورود به حوزه سلول‌های بنیادی و درمان پارکینسون

این چهره ماندگار پزشکی کشور، ارتقای علوم پایه را کلید موفقیت دانشگاه‌ها دانست و گفت: دانشگاه زمانی خوب خواهد شد که علوم پایه در آن تقویت شود. متأسفانه علوم پایه در دانشگاه‌های جامع ما ضعیف است؛ گرچه شیراز همیشه جزو بهترین‌ها بوده، اما هنوز در این حوزه عقب هستیم که باید جبران شود.

ملک‌حسینی با بیان اینکه هزاران پروژه می‌توان تعریف کرد که بر اساس تحقیق و آموزش همزمان پیش بروند، به مجموعه رویان این مرکز اشاره کرد و گفت: دکتر حسین بهاروند از دانشمندان برجسته ماست که در کشور مانده و خدمت می‌کند و بخش «رویان» مجموعه درمانی ابوعلی سینا نیز اقدامات بزرگی در حوزه ژن‌درمانی و درمان ناباروری انجام داده است.

ملک‌حسینی در پایان اعلام کرد: مرکز ما از نظر امکانات در بهترین سطح است و اکنون با استفاده از سلول‌های بنیادی، روی درمان بیماری پارکینسون کار می‌کنیم.

انتهای پیام