سهم توليد علم ايران در شان نام كشور نيست و بايد اين فاكتور در كشور رشد يابد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدرضا عارف، معاون اول رييسجمهور، در باز ديدن موسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي و موسسه تحقيقاتي واكسن و سرمسازي رازي، در جمع پيشكسوتان محقق با بيان اين مطلب، افزود: بايد اعتبارات تحقيقاتي كشور افزايش يابد، تا توليد علم در كشور افزايش پيدا كند.
او با بيان اينكه توسعه انساني زمينه اصلي توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي است، گفت: در برنامه سوم توسعه توجه ويژهاي به توسعه علمي و نيروهاي متخصص شده است، كه اميد است در برنامه چهارم توسعه با شتاب بيشتري دنبال شود.
دكتر عارف با اشاره به تحقق نيافتن بودجه بخش تحقيقات كه در برنامه سوم توسعه لحاظ شده بود، تصريح كرد: سهم بخش تحقيقات از درآمد ناخالص ملي در پايان برنامه سوم 5/1 درصد بود كه هنوز محقق نشده، اما در سال 81 بودجه بخش تحقيقات رشد قابل توجهي داشته و به رقم چهار هزار و 732 ميليارد ريال رسيده است.
معاون اول رييس جمهور، با اشاره به قدمت 80 ساله موسسه رازي، گفت: اين موسسه در حال حاضر با توليد 7/3 ميليارد دز واكسن و فرآوردههاي بيولوژيك خود جزو افتخارات كشور است و توانسته ايران را در اين زمينه به خودكفايي برساند. همچنين به زودي طرح توسعه، بازسازي و نوسازي اين موسسه آغاز خواهد شد.
وي فعاليتهاي موسسه بيوتكنولوژي كشاورزي را در مدت زمان كوتاه پس از تشكيل مثبت ارزيابي كرد و افزود:
بيوتكنولوژي يكي از بخشهاي راهبردي در نظام است و سهم عمدهاي در امنيت ملي دارد كه جزء اولويتهاي برنامه چهارم توسعه است.
بر اساس اين گزارش، دكتر عارف امروز در بازديد از موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر كرج با فعاليت موسسههاي تحقيقاتي علوم دامي، اصلاح و تهيه بذر چغندر قند، آفات و بيماريهاي گياهي، شيلات و بيوتكنولوژي كشاورزي آشنا شد.
همچنين وي در بازديد از موسسه تحقيقات واكسن و سرمسازي رازي از فعاليتهاي بخشهاي جانوران سمي و تهيه سرم و سم، تهيه واكسن تب برفكي و بخش توليدات آنتيژنهاي توبوكولين (تشخيص بيماري سل) مطلع شد.
انتهاي پيام
نظرات