طيف شيراز دفتر تحكيم وحدت: ـ اثري از توجه به دانشگاه و دانشجو در وعدهي كانديداها ديده نميشود ـ نخبگان برنامههاي كانديداها را به نقد بكشند
طيف شيراز دفتر تحكيم وحدت به مناسبت آغاز سال جديد بيانيهاي صادر كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين بيانيه امسال را به خاطر برگزاري نهمين انتخابات رياست جمهوري، سالس سرنوشت ساز خوانده و اعلام كرده است: تنها راهبرد ملي، در هر انتخاباتي توجه به مشاركت حداكثري مردم و حضور فعال تمامي اقشار جامعه در اين فرآيند است كه تحقق كامل اين امر از دو جنبه قابل بررسي است.
اولا ميبايست براي همهي انتخاب كنندگان و انتخاب شوندگان مسجل شود كه رعايت حقوق قانوني آنها در انتخابات توسط نهادهاي مسوول تضمين خواهد شد و اعتماد عمومي در اين زمينه ايجاد شود. در اين راستا ايجاد بستر مشاركت براي همهي گروههاي طرفدار قانون اساسي در معرفي كانديدا از يك سو و رعايت عدالت در وجه رقابت، استفاده از امكانات دولتي و ملي و رسانهها و همچنين در وجه نظارت و اجراي انتخابات از سوي ديگر كليهي نهادهاي تشكيلاتي و اجرايي از جمله شوراي نگهبان و همچنين رسانههاي ملي نقش به سزايي خواهد داشت، كه يادآوري سوابق اين امر در تجارب انتخابات گذشته از جمله انتخابات هفتمين دورهي مجلس شوراي اسلامي ضروري مينمايد. بيشك ايجاد همبستگي ملي و افزايش مشاركت عمومي تنها با تحقق خواستههاي ملت و توجه جدي به آرمانهاي مغفول انقلاب اسلامي ممكن است.
ثانيا يكي از عوامل كاهش مشاركت طرح شعارهاي غير قابل اجرا و وعدههاي خارج از توان و ظرفيتهاي موجود در كشور از سوي افراد و طرفداران آنها در دورههاي گذشته بوده است كه تنها ياس و نااميدي پس از عدم تحقق شعارها غير عملي را در پي داشته است. بايد دانست انتخابات رياست جمهوري تنها يكي از اجزاي فرآيند تصميمگيري در كشور است و نامزدها و طرفداران آنها بدانند كه بايد در چهارچوب قانون اساسي و در چهارچوب افق ترسيم شده در چشمانداز 20 ساله حركت كنند و در صورت پيروزي ميبايست مجري برنامههاي توسعهي چهارم مصوب مجلس شوراي اسلامي و برنامههاي كلان توسعهيي كشور باشند.
اين بيانيه همچنين معضلات معيشتي و اشتغال را در راس مشكلات امروز جامعه دانسته و تاكيد كرده است: قطعا از يك سو، سوء مديريت و عدم توجه به عوامل همچون افزايش بيرويهي جمعيت و رشد حاشيهنشيني و مهاجرت به شهرهاي بزرگ در برنامههاي مديران و توزيع درست امكانات و ظرفيتها در سطوح مختلف از سوي ديگر از عوامل جدي اين معضل است. بنابراين كانديداهاي محترم بايد با ارايهي برنامهي عملي و قابل اجرا در اين حوزهها در چهارچوب چشمانداز 20 ساله و برنامه چهارم توسعه كه سند اجرايي آن است، به اين امر خطير توجه جدي كند.
طيف شيراز دفتر تحكيم وحدت، تغيير گستردهي مديران كشور را پس از انتخابات رياستجمهوري مورد انتقاد شديد قرار داده و ادامه داده است: اولا نبايد تا تغيير مديران ارشد و برنامههاي كلان كشور مديران ميان و جزء تغيير يابند بنابراين پس از انتخاب علمي و دقيق وزرا با پيشنهاد رييس جمهور و تصويب مجلس دليلي براي تغيير معاونان مديران كل و ساير مديران مياني با توصيه اين فرد و آن جناح وجود ندارد كه با وجود اين معضل صدور بخشنامه و آييننامه براي اصلاح نظام اداري راه به جايي نخواهد برد. ثانيا بايد نظر شخصي افراد و تشخيص آنها در مورد كاراييها و توانمنديهاي اشخاص را حذف كرده و سيستمي با رضايت حداقل افراد و با آزمون جامع علمي براي انتخاب مديران مياني كشور مستقر شود و در آن صورت ثبات و تقويت مديريت معني پيدا ميكند و مسووليت پذيري و پاسخگويي عملي خواهد شد.
اين بيانيه ميافزايد: هرچند تا كنون و با وجود نزديكي موعد انتخابات، هيچ برنامهي مدوني از سوي هيچ كدام از كانديداهاي محترم مشاهده نشده است، اما حتي در ميان وعدهها و حرفهاي كلي نيز اثري از توجه به دانشگاه و دانشجو ديده نميشود. بايد به اين نكته توجه داشت كه دانشگاهيان و دانشجويان طي سالهاي اخير بيشترين نقش را تحولات مختلف كشور (اعم از سياسي، فرهنگي، اقتصادي و . . .) داشتهاند. بيترديد حفظ حرمت دانشگاه و دفاع از كيان استاد و دانشجو است كه دانشگاه را به مبدا تحولات كشور تبديل ميكند.
در ادامهي اين بيانيه آمده است: مقولاتي همچون آزادي انتقاد، زير سوال بردن بالاترين مقام اجرايي كشور، نقد سياستهاي مختلف حكومت، آزادي مخالفان و منتقدين، دفاع از حقوق شهروندي و عدم تعرض به آن و در عين حال حركت منطقي به سوي مبارزه با فساد و تبعيض در بدنهي دستگاههاي اجرايي در كنار رشد مثبت اقتصادي و ايجاد آرامش در روابط بينالمللي كشور از جملهي دستآوردهاي دولت اصلاحات است. هرچند كه فشار همه جانبه و بعضا ناجوانمردانهي مخالفان از ابتداي شروع به كار دولت و سستي و دنياپرستي برخي مدعيان عافيتطلب اصلاحات باعث تلخكامي مردم در طول اين سالها شد.
دفتر تحكيم وحدت(طيف شيراز) در پايان تاكيد كرده است: اكنون بايد با تمسك به نقاط مثبت كارنامهي اصلاحطلبان، كانديداهاي محترم اين نكته را در نظر داشته باشند كه ادامهي برنامهي توسعهي سياسي در كنار رسيدگي به ساير مشكلات مردم امري ترديدناپذير است و بايد برنامههاي عملي خود براي اين امر را به اطلاع مردم برسانند. همچنين اكنون بيش از پيش بر عهدهي نخبگان و انديشمندان است تا به نقد همهجانبهي برنامهها و نظرات كانديداها در زمينهسازي اين امر سهيم باشند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات