پايان تحصن دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) /گزارش كامل/ /گزارش روز اول و دوم، بيانيهي پاياني و ديدگاه تعدادي از متحصنان و فعالان سياسي حاضر/
تحصن دو روزهي اعضاي شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) و تعدادي از انجمنهاي اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران در اعتراض به آنچه تحديد آزادي و عدالت ميخواندند، ظهر امروز با صدور قطعنامهاي به پايان رسيد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بعد از ظهر امروز در برنامهي پاياني متحصنان در دانشگاه صنعتي اميركبير(پلي تكنيك)، تعدادي از فعالان سياسي و خانوادهي تعدادي از فعالان سياسي در بازداشت از جمله ابراهيم يزدي، زيدآبادي، محمد ملكي، محمد توسلي، ورجاوند، يگانلي، نرگس محمدي، سيفزاده، بستهنگار، همسر ناصر زرافشان، ابراهيم تنها و متوليان در جمع دانشجويان در حمايت از اين تحصن حضور يافتند.
اعضاي شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) صبح ديروز در دانشگاه صنعتي اميركبير و همزمان در چند دانشگاه تهران اعضاي شوراي مركزي انجمنهاي اسلامي دانشجويان دست به تحصن زده بودند. در برنامهي پاياني متحصنان، تعدادي از اعضاي انجمنهاي اسلامي دانشجويان دانشگاههاي علامه طباطبايي، عباسپور، اموراقتصادي، شهيد بهشتي، تهران، اميركبير، الزهرا(س)، علوم پزشكي ايران و دانشگاه شيراز نيز حضور داشتند.
به گزارش ايسنا، «ابراهيم يزدي» در اين نشست تأكيد كرد: يكي از پيششرط هاي لازم و ضروري ما براي حضور در انتخابات، آزادي فعالان سياسي زنداني است، آنها به عنوان شهروند بايد حق داشته باشند كه به صورت آزادانه در مملكت حرفهاي خود را بيان كنند و كسي نبايد به خود اجازه دهد كه ديدگاههاي ديگران را سانسور كند.
وي در ادامه در پاسخ به پرسش يكي از حاضران كه خود را يكي از اعضاي بسيج دانشجويي معرفي كرد و پرسيده بود كه شما كي در انتخابات ثبتنام ميكنيد؟ گفت: ما براي ثبتنام عجله نداريم و اعتقاد داريم كه تعيينكنندهي نهايي مردم هستند.
«محمد ملكي» نيز خطاب به متحصنان دربارهي شرايط كانديداهاي رياست جمهوري و آنچه كه محدوديت ورود برخي از جريانات ميخواند سخن گفت.
«محمد سيفزاده» كه از طرف كانون مدافعان حقوق بشر در اين تحصن حضور داشت نيز اظهار داشت: من از طرف كانون در جهت حمايت از اين تحصن در دانشگاه اميركبير حاضر شدهام و معتقدم يكي از پيششرط هاي لازم براي برگزاري انتخابات آزاد، آزادي زندانيان سياسي است.
به گزارش ايسنا، متحصنان كه در مقابل سلف دانشگاه و روي موكت تجمع كرده و تعدادي از دانشجويان در اطراف آنها جمع بودند، بعد از مدتي با پيشنهاد «علي افشاري» ـ عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) ـ و اجازهاي كه به گفتهي انها از هيأت نظارت دانشگاه داده شده بود، به آمفي تئاتر مركزي دانشگاه رفته و در آنجا «رضا دلبري» - يكي از اعضاي شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) - قطعنامهي پاياني تحصن را قرائت كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين بيانيه با انتقاد از آنچه كه فساد فراگير، برخي موارد نقض حقوق بشر و آزاديهاي اساسي، ناديدهگرفتن برخي مطالبات، تداوم حبس و برخي بازداشتهاي ناموجه فعالان سياسي ـ مطبوعاتي و دانشجويي، بيتوجهي به بخشي از حقوق صنفي دانشجويان، كارگران، فرهنگيان و ديگر گروههاي اجتماعي، برخي احضارها و محاكمههاي غيرقانوني فعالان دانشجويي، محدود كردن فضاي آزادي بيان و فعاليت آزادانهي برخي تشكلهاي دانشجويي در دانشگاهها، برخي فشارها بر مطبوعات و رسانههاي مستقل، NGOها و نيروهاي جامعهي مدني، برخي نابرابريهاي اجتماعي و اقتصادي، شرايط معيشتي مردم، بلاموضوع شدن قانون اساسي در برخي موارد و برخي تبعيضها، خوانده شده، آمده است: اينها ما را بر آن داشت تا در اقدام نمادين، به تحصن در محيط دانشگاه اين كانون هميشه پايدار علم، آزادي و توسعه بپردازيم، با اميد آنكه اين حركت نمادين، الگويي براي برپايي اعتراضات مدني و مسالمتآميز باشد.
در ادامهي اين بيانيه آمده است: بخشي از فرايندهاي قضايي انجام شده در برخورد با فعالان دانشجويي اعم از بازداشتها، بازجوييها و محاكمهها، خارج از ضوابط و معيارهاي قانوني و مقتضيات محيط دانشگاه صورت گرفته است. بنابراين از ديدگاه ما چنين رويههايي فاقد وجاهت قانوني، شرعي و عرفي است. ما اقدامات مداخلهآميز و تهديدكننده هياتهاي نظارت در دانشگاهها در بررسي ادامهي حيات يا لغو مجوز انجمنهاي اسلامي دانشجويان را محكوم ميكنيم و اعلام ميداريم تنها مرجع صاحب صلاحيت براي مشروعيت و مقبوليت انجمنهاي اسلامي در دانشگاهها و دفتر تحكيم وحدت، افكار عمومي جامعهي دانشجويي كشور است.
همچنين نويسندگان بيانيه تاكيد كردهاند: آزادي بيان به عنوان خونبهاي شهداي سلحشور ملت ايران از صدرمشروطه تاكنون از حقوق مسلم مردم و ويژگيهاي بنيادي سامانههاي مردم سالارانه است. لذا هرگونه محدوديت و ممانعت در جريان آزاد تبادل انديشهها و ديدگاهها در عرصهي عمومي و بهويژه محيط دانشگاه، مردود و مغاير با آرمانهاي ملت و انقلاب بهمن ماه 1357 است.
اين بيانيه آنچه را كه تداوم بازداشت زندانيان سياسي و عقيدتي ميخواند ناقض حقوق بشر و دموكراسي خوانده و ابراز عقيده كرده است: از اين رو همگام با خانوادههاي اين زندانيان خواستار آزادي بدون قيد و شرط و قريبالوقوع آنان به ويژه اكبر گنجي، ناصر زرافشان، رضا عليجاني، تقي رحماني، هدي صابر، عباس عبدي، حسين قاضيان، حشمتالله طبرزدي، محكومان پروندهي كوي دانشگاه تهران و غيره هستيم و هر گونه محدوديت در محيط زندان را محكوم ميكنيم.
بيانيه ميافزايد: از اقتضائات انتخابات آزاد، تبليغ آزدانهي مشاركت يا عدم مشاركت در انتخابات است. از اين رو اظهارات وزير اطلاعات در مرادف دانستن «دعوت به عدم شركت با براندازي نرم» و اقدامات در اين راستا را محكوم و به وزير اطلاعات اعلام ميكنيم.
در بخشي ديگر از اين بيانيه آمده است: دانشگاه به عنوان مركز توليد علم و انديشه و موتور توسعه نيازمند استقلال و انفكاك از منازعات ساختار قدرت است لذا هرگونه رويكرد امنيتي و پليسي و حاكم شدن فضاي رعب و هراس در دانشگاه را مانعي جدي بر مسير رشد و پويايي دانشگاه ميدانيم.
بيانيهي دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) همچنين ابراز عقيده كرده است: تعميق شكافهاي اقتصادي و اجتماعي، تركتازي نوكيسهگان، گسترش فقر و فساد از نگرانيهاي جدي امروز ايرانيان و مصاديق بارز فقدان عدالت اجتماعي است. همانگونه كه از قبل پيشبيني ميشد حركت مبارزه با فساد اقتصادي مسوولان عليرغم تبليغات، عملي نشد و تنها سوء استفادههاي سياسي و لطمات جدي به ساختار مديريتي و توليدي كشور و فرار سرمايهها را در پي داشت. ما خواستار آنيم كه به صورت واقعي و جدا از موجسواريهاي سياسي اصل از كجا آوردهاي براي تمامي صاحب منصبان و مسؤولان بلند پايهي جمهوري اسلامي از آغاز تاكنون اجرا شود و بدون مسامحه و دوگانگي با خاطيان برخورد شود و با اتخاذ سياستهاي اقتصادي كارآمد، حاكميت شايستهسالاري اهتمام ويژه به عدالت اجتماعي در سرلوحهي فعاليتهاي مسوولان قرار گيرد.
در پايان اين بيانيه همچنين آمده است: كارگران به عنوان ضعيفترين حلقهي اقتصادي جامعه نيروي محركهي توليد از اقشار شريف و موثر جامعهي ايران هستند كه با هيولاي فقر و نابسامانيهاي اقتصادي دست و پنجه نرم ميكنند. ما ضمن اعلام حمايت از حق برخورداري كارگران از سنديكاهاي مستقل و برخورداري آنان از رفاه و قدرت اقتصادي موثر، برخورد با فعالان سنديكاهاي كارگري را محكوم ميكنيم.
«رضا دلبري» پس از قرائت قطعنامه، گفت: خواستهي ما آزادي زندانيان سياسي و دفاع از حقوق ملت است و ما اميدواريم كه به ايراني آباد برسيم و آزادي بيان و آزادي قلم كاملا در آن رعايت شود.
وي از تمام كساني كه در اين تحصن شركت داشتند، تشكر كرد.
به گزارش ايسنا، انجمنهاي اسلامي كه ديروز در دانشگاههاي خود تحصن كرده بودند امروز به نشانهي وحدت به جمع متحصنان در دانشگاه اميركبير پيوستند تا در برنامهي پاياني حاضر باشند.
تعدادي از اعضاي شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) و نيز تعدادي از فعالان سياسي شركتكننده در برنامهي پاياني تحصن اين تشكل دانشجويي در دانشگاه اميركبير، در حاشيهي اين برنامه ديدگاههاي خود را دربارهي اين تحصن مطرح كردند.
«علي افشاري» عضو شوراي مركزي اين تشكل دانشجويي دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: تحصن ما اقدامي سمبليك براي انعكاس اعتراضات جنبش دانشجويي به برخي از مشكلات و تنگناهايي در حوزهي آزادي و عدالت بود و اميدواريم اين حركتها نقطهي آغاز اعتراضات نمادين به شكل مدني و مسالمتآميز نيروهاي اجتماعي و سياسي باشد و در سايهي اين اعتراضات يك حركت منسجم براي پيشبرد پروژهي دموكراسي و تقويت جامعهي مدني شكل بگيرد.
«مجيد حاجبابايي» عضو شوراي مركزي اين تشكل دانشجويي نيز به خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: با توجه به فشارهايي كه در مدت اخير وارد شده بود و اجازهي برگزاري نشست را به ما نميدادند، احكامي كه براي تعدادي از دانشجويان به ويژه شهرستانيها صادر شده بود، برخورد برخي از كميتههاي انضباطي و برخي از مشكلات زندانيان سياسي به لحاظ طولاني شدن مدت بازداشت يا حبس آنها، وظيفهي انساني و دانشجويي خود ميدانيم كه از ظلمي كه در حق فعالان سياسي ميشود دفاع كنيم و خواستار برچيده شدن برخي از محدوديتها و آزادي بيان و افكار و انديشهها شويم.
همچنين «عبدالله مؤمني» دبير تشكيلات اين تشكل دانشجويي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اين باره گفت: اعتراض ما به تداوم حبس تعدادي از فعالان سياسي و برخوردهايي با فعالان دانشجويي و دانشگاهي است. در آستانهي انتخابات شاهد سير فزايندهي فشارهايي هستيم كه بر جامعهي دانشگاهي از طريق احكام انضباطي، تعليق انجمنها يا صدور احكام قضايي و احضار به دادگاه صورت ميپذيرد.
مومني در ادامه گفت: ما به اين شيوهي اعتراضي، خواستار زنده كردن ياد و خاطرهي فعالان سياسي زنداني كه طي اين سالها از طرف افكار عمومي فراموش شدهاند، هستيم. انگار ارادههايي مانع آزادي اين بخش از فعالان سياسي با وجود پذيرش آزادي آنها از سوي رييس قوهي قضاييه ميشود.
دكتر «ابراهيم يزدي» - فعال سياسي - نيز در حاشيهي برنامهي پاياني متحصنان، اظهار داشت: من براي حمايت از مطالبات دانشجويان، زندانيان سياسي، حقوقدانان و بسته شدن مطبوعات و رفع فشار بر فعاليت احزاب دگرانديش در اين تحصن حضور پيدا كردهام.
همچنين «محمد ملكي» اولين رييس دانشگاه تهران پس از انقلاب اسلامي، به خبرنگار ايسنا گفت: وقتي كه متوجه شدم بچههاي دفتر تحكيم وحدت به سوگ آزادي و عدالت نشستهاند وظيفهي خود ديدم كه در جهت همدردي با آنها در اين تحصن شركت كنم و به سوگ آزادي و عدالت بنشينم.
«پرويز ورجاوند» ديگر فعال سياسي شركتكننده در حاشيهي برنامهي پاياني متحصنان، گفت: دانشگاه محل نقد و گفتوگوست و من نيز در جهت تأييد فعاليت اين جمع جوان در اين تحصن شركت كردهام، اميدوارم اين جمع جوان با استواري و پايداري در جهت خواستههاي خود حركت كند.
«احمد زيدآبادي» روزنامهنگار نيز به خبرنگار ايسنا، گفت: دوستان دفتر تحكيم وحدت در جهت اعتراض به برخي از فشارهايي كه به دانشجويان وارد ميشود و همچنين حكمها و تعليقهايي كه براي برخي از فعالان دانشجويي صادر ميشود اين تحصن را صورت دادهاند و من به عمل آنها احترام ميگذارم.
به گزارش ايسنا، «محمد توسلي» ديگر فعال سياسي نيز اظهار داشت: من به عنوان يك دانشجوي قديمي در جمع دانشجويان در اعتراض به روند برخي از احضارها و برخوردها با برخي از فعالان سياسي و دانشجويي در اين جمع حضور پيدا كردهام.
«محمد بستهنگار» نيز به خبرنگار ايسنا گفت: اين تحصن براي دفاع از منافع و مصالح كشور است و يك امر طبيعي است.
ــــــــــــــــ گزارش روز اول
اعضاي شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) در اعتراض به آنچه را تحديد آزادي و عدالت خواندهاند، صبح ديروز در دانشگاه صنعتي اميركبير تحصن كردند. همزمان، در چند دانشگاه تهران، اعضاي شوراي مركزي انجمنهاي اسلامي دانشجويان دست به تحصن زدند.
به گزارش خبرنگار ايسنا، «علياكبر موسوي خوئيني» و «فاطمه حقيقتجو» عصر ديروز با حضور در دانشگاه اميركبير، دقايقي با متحصنان ديدار كردند.
موسوي خوييني در ديدار با متحصنين اظهار داشت: آزادي زندانيان سياسي يكي از پيششرطهاي برگزاري انتخابات آزاد است.
وي آنچه را بازداشتهاي غير قانوني و فشارهاي قضايي و انضباطي وارد شده بر فعالان دانشجويي ميخواند محكوم كرد.
همچنين تعدادي از اعضاي شوراي مركزي جبههي مشاركت نيز عصر روز گذشته قصد داشتند با متحصنان ديدار كنند اما از ورود آنها از سوي انتظامات دانشگاه اميركبير ممانعت شده بود.
شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) دربارهي اين تحصن بيانيهاي نيز صادر كرده بود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در بخشي از اين بيانيه با اشاره با صدور برخي احكام قضايي و انضباطي براي تعدادي از فعالان دانشجويي و سياسي آمده است: چندي است كه در آستانهي انتخابات رياست جمهوري فشار بر جنبش دانشجويي، اعضاي دفتر تحكيم وحدت و [برخي از]ديگر روشنفكران و فعالان سياسي وارد آمده است.
در بخشي ديگر، نويسندگان بيانيه آوردهاند: حتي گاهي شاهد صدور همهي موارد فوق براي يك اتهام هستيم و دانشجويان براي اتهامي، همزمان در چند مرجع قضايي و انضباطي محاكمه ميشوند.
اين بيانيه با نام بردن از تعدادي از فعالان سياسي در بازداشت، و با تاكيد بر اين كه «حاكميت به نقش و تأثيرگذاري دانشگاه و جنبش دانشجويي در جامعه و فضاي سياسي كشور پي برده است» ابراز عقيده شده است: گويا در آستانهي انتخابات رياست جمهوري كساني ميخواهند صداي مخالفي از سوي جنبش دانشجويي شنيده نشود.
نويسندگان بيانيه همچنين نوشتهاند: انگار نميخواهند كه مطالبات مردم از زبان دانشجويان اعلام شود و نميخواهند كه دانشجويان در نقد چگونگي انتخابات و ميزان تاثير جايگاه رياست جمهوري سخن گويند.
در بخشي ديگر از اين بيانيه همچنين آمده است: در آستانهي انتخابات رياست جمهوري جريان اقتدارگرا در ميداني بي رقيب پيروزي خود را زودتر از موعد جشن گرفته است و با دانشجويان چنين ميكند تا سوروسات اين جشن را فراهم آورد.
به گزارش ايسنا، تحصن اعضاي انجمن اسلامي دانشجويان در دانشگاه شهيد عباسپور نيز از ساعت 8 صبح ديروز آغاز شده بود و تا عصر ادامه داشت.
«شاهمحمدي» عضو شوراي مركزي اين انجمن اسلامي دانشجويان در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: اين تحصن در اعتراض به محدوديتهايي براي دانشگاه از جمله برخي برخوردهاي انظباطي با فعالان دانشجويي، انحلال، تعليق و محدوديت فعاليت تعداد از انجمنهاي اسلامي دانشجويان برگزار شد.
وي عامل ديگر اين تحصن را اعتراض به تداوم حبس تعدادي از فعالان سياسي اعلام كرد.
بنابر گزارش ايسنا، انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف از اين اعتراضات حمايت كرد.
«كيوان اميري»، سخنگوي اين انجمن اسلامي دانشجويان در گفتوگو با خبرنگار سياسي ايسنا، گفت: انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه شريف در حمايت از اقدام دانشجويان دانشگاه اميركبير در اعتراض به عدم اعطاي مجوز به سخنراني دكتر حاتم قادري در دانشگاه صنعتي شريف تمامي برنامههاي ويژهي انتخابات رياست جمهوري خود را تا اطلاع ثانوي لغو كرد.
همچنين اعضاي شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشگاه علامه طباطبايي روز گذشته در محل دفتر اين تشكل تحصن كردند.
«مهدي باقري» دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشكدهي اقتصاد دانشگاه علامه در حاشيهي اين برنامه به خبرنگار سياسي ايسنا گفت: بازتاب اين اعتراض نشان دهندهي اين است كه دانشگاهها و دانشجويان در اغما فرو نرفتهاند.
به گزارش ايسنا، اين تشكل دانشجويي با انتشار بيانيهاي، با اعتراض به آنچه كه «حبس عدهاي به خاطر عقيده، بيان و مقالاتشان» خوانده، آورده است: دانشجويان چه منفعتي در پي نقد بي مهار و عقلاني مسوولان دارند؟ مگر نه آنكه دغدغهي ايران و آزادي و برابري ايشان را به اين كار واداشته است؟
نويسندگان بيانيه، پيام اين تحصن را تداوم نظارت دانشجو ارزيابي كرده و در در پايان نوشتهاند: جامعهي مدني اصلاح طلبي تاريخي مردم با اين شرايط نه تنها نميميرد كه زنگار ركودش رخت بر ميبندد. آينه را نشكنيم و به خواستهاي به حق ملت در جهت آزادي و برابري تن دردهيم و ناراستيهاي خود را اصلاح كنيم.
به گزارش ايسنا، در دانشگاه شهيد رجايي و دانشگاه شهيد بهشتي نيز تحصن مشابهي برگزار شده بود.
متحصنان امروز با حضور در برنامهي پاياني تحصن در دانشگاه اميركبير به اين تحصن پايان دادند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات