سليمي نمين: طرح روسيه بايد به طرحي تبديل شود كه منافع و مصالح ما را تامين كند
عباس سليمينمين گفت: پيوند ما با دو كشور روسيه و چين پيوند تئوريك نبوده و يك پيوند تاكتيكي است؛ لذا آنها به لحاظ تاكتيكي ميخواهند از ايران به عنوان يك اهرم قدرت براي رسيدن به موقعيت برتر در ارتباط با غرب بهره ببرند.
عباس سليميننمين، رييس دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران در گفتگو با خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به سفر رييس سازمان انرژي اتمي روسيه به كشورمان و پيگيري مذاكرات هستهيي با مقامات كشور گفت: بر اين اساس كه كشور ما كليه راههاي سياسي براي انعكاس نظرات و تامين منافع ملت را بايد باز بگذارد، مذاكرات با روسها هم به عنوان يك راه مورد توجه مسوولين كشورمان قرار دارد.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه هنوز ابهاماتي در مورد اين طرح براي ما وجود دارد بايد ديد در ادامه مذاكرات چقدر اين طرح در راستاي منافع و مصلحت ملي كشورمان قرار دارد و يا ميتواند تبديل به طرحي شود كه مصلحت كشورمان در آن لحاظ شود.
سليمي نمين با اشاره به سفر وزير امور خارجه چين به كشورمان گفت: چينيها نشان دادهاند كه نسبت به روسها از ثبات حركتي قابل محاسبهتري برخوردارند و ناپايداري كه در روسها شاهديم در چينيها نميبينيم.
وي ادامه داد: روسها و چينيها هر يك روابط دو جانبهاي را هم با غرب از يك طرف و هم با ما از طرف ديگر داشتهاند و به مراتب در روابطشان با غرب با چالشهاي بيشتري مواجه بودهاند تا در روابطشان با ما، لذا در رابطه با ما عليرغم درگيريها با غرب منافع و مصالح خود را در نظر ميگيرند و اگر ارزش آن را داشته باشد كه مقابل غرب بايستند اين كار را خواهند كرد.
سليمينمين با اشاره به سفر منطقهاي كاندوليزا رايس به كشورهاي حوزه خليج فارس اين سفرها را در راستاي حل بحرانهايي كه اخيرا آمريكا با جهان اسلام پيدا كرده است دانست.
اين كارشناس مسايل بينالملل گفت: هدف رايس از اين سفر تعديل نفرتي است كه در كشورهاي اسلامي عليه آمريكا بوجود آمده است و هم چنين تضعيف موقعيت ايران در منطقه و در ميان كشورهاي مسلمان جهان.
وي با اشاره به جايگاه و موقعيتي كه ايران در ميان كشورهاي منطقه و هم چنين ساير كشورهاي اسلامي دارد و هم چنين موضع روشن كشورمان در مقابل آمريكا گفت: اين امتيازات نگرانيهاي آمريكا را بيشتر كرده است و ميداند كه اين برايش خطرناك است.
وي هم چنين سفر منوچهر متكي، وزير امور خارجه كشورمان به آسياي جنوب شرقي را مثبت ارزيابي كرد و گفت: ما در منطقه تبديل به يك قطب قدرت شدهايم و چرخشهاي ديپلماتيك و تحركات در منطقه بر اساس ايران و يا تحولاتي كه متاثر از ايران است صورت ميگيرد لذا چنين سفرهايي به تقويت موقعيت كشورمان در منطقه و هم چنين افزايش حمايتهاي مردمي از كشورمان در مسايل مختلف به ويژه مساله پرونده هستهيي كشورمان خواهد شد.
سليمي نمين گفت: در گذشته ما روابط خود به ويژه روابط اقتصادي را به غرب معطوف و متمركز كردهايم و حالا خوب متوجه شدهايم كه ارتباط با كشورهايي جز غرب نيز ميتواند راهگشا باشد.
وي ادامه داد: اين سفرها و رايزنيها با كشورهاي مختلف ميتواند به افزايش حاميان ما در شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي هستهيي بينجامد و با پيگيري چنين اقداماتي ميتوانيم به نتايج خوب و مفيدي دست پيدا كنيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات