كاهش بيش از يك صفر از واحد پولي كشور اثرات نامطلوب فني بر دستگاهها را افزايش خواهد داد، از سويي انتشار چكهاي تضمين شده به جاي چاپ اسكناس درشت پيشنهاد ميشود.
عباس ميرساجدي ـ كارشناس حسابداري و حسابرسي ـ در گفتوگو با خبرنگار بانك و بيمه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درباره تغيير واحد پولي كشور از طريق كاهش صفر خاطرنشان كرد: بهتر است به جاي كلمه تومان كه فارسي نيست، كلمهاي فارسي جايگزين شود و در قانون دينار و ريال نيز كلمه دينار ذكر شده است كه بهتر است تغيير يابد و كلمه فارسي ديگري جايگزين آن شود.
وي اضافه كرد: در حال حاضر ريال نيز جايگاه خود را از دست داده است، بهتر است به جاي ريال نيز كلمه فارسي ديگري از فرهنگستان لغت جايگزين شود.
به گفته او تجربه كشورهايي همچون تركيه نشان ميدهد كه كاهش صفر از واحد پولي مطلوب است، اما در ايران بايد مورد بررسي قرار گيرد.
ميرساجدي با بيان اينكه سادهترين راه تغيير واحد پولي است، تاكيد كرد: بدين ترتيب حجم نقدينگي و حجم اسكناس در جريان كاهش مييابد و اسكناس ايران جايگاه خود را پيدا ميكند.
وي با بيان اينكه در حال حاضر سكههاي 100 و 250 ريالي كارايي خود را از دست دادهاند، اضافه كرد: حذف صفر از واحد پولي نيز پرش بزرگي است و منجر به ايجاد مشكلات اقتصادي زيادي خواهد شد.
اين كارشناس حسابداري و حسابرسي با بيان اينكه جايگزيني تومان به جاي ريال باعث پرش يك پلهاي واحد پولي خواهد شد، متذكر شد: اين اقدام تنش كمتري را در اقتصاد ايجاد خواهد كرد. از سويي مردم هم با آن هماهنگتر هستند، چرا كه در حال حاضر نيز اتيكتهاي قيمت به تومان مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: كاهش بيش از يك صفر اثرات نامطلوب فني بر دستگاهها را افزايش خواهد داد.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه حضور چك پول در سيستم پولي كشور چه اثراتي خواهد داشت؟ اضافه كرد: ميتوان اقدامي انجام داد كه چك پول به عنوان اسكناس در كشور مورد استفاده قرار گيرد، چكهاي تضمين شده نيز بهتر است به جاي چك پولها مورد استفاده قرار گيرد.
به گفته او چكهاي تضميني در گذشته از سوي بانك ملي منتشر ميشد، بهتر است از اين پس نيز توسط اين بانك منتشر و عرضه شود، بدين ترتيب بهتر به نظر ميرسد كه چكهاي تضمين شده به جاي اسكناسهاي درشت منتشر شود.
انتهاي پيام
نظرات