كاهش سه صفر از واحد پولي كشور در سطح بين المللي بسيار بهتر از چاپ اسكناس درشتتر است.
به گزارش خبرنگار بانك و بيمه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رضا راعي ـ رييس شوراي هماهنگي مديران عامل بانكها ـ در حاشيه مراسم افتتاح مركز جامع اطلاعرساني اين بانك در پاسخ به ايسنا مبني بر اينكه كاهش سه صفر از واحد پولي كشور چه تبعاتي خواهد داشت تصريح كرد: اگر روي حذف سه صفر از واحد پولي كشور كار كارشناسي صورت گيرد هم اثر مثبت و هم اثر منفي خواهد داشت.
وي در پاسخ به اين سوال كه منظور از كار كارشناسي روي حذف سه صفر چيست؟ گفت: اين اقدام با كار كارشناسي اثر مثبتي بر نرخ تورم خواهد داشت و در عين حال آن را كاهش ميدهد اما اگر في البداهه بدون كار كارشناسي سه صفر از واحد پولي حذف شود نرخ تورم افزايش خواهد يافت بنابراين اين اقدام به نوعي شمشير دو لبه است.
راعي در پاسخ به پرسش ديگر ايسنا مبني بر اينكه آيا افزايش ارزش اسمي اسكناس بهتر از كاهش چند صفر از واحد پولي كشور نيست؟ تصريح كرد: در سطح بين المللي افزايش ارزش اسمي اسكناس يعني حذف سه صفر بهتر از آن است كه اسكناس درشتتر چاپ شود.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه با گذشت 24 سال از قانون بانكداري اسلامي بدون ربا آيا هنوز زمان براي تغيير واحد پولي كشور و يا افزايش ارزش اسمي اسكناس فرا نرسيده است گفت: قانون بانكداري اسلامي هيچ ارتباطي با حذف سه صفر ندارد. اين اقدام هم در بانكداري اسلامي و هم در بانكداري غير اسلامي قابل انجام است. در عين حال در تركيه شش صفر از واحد پولي حذف شده است.
مديرعامل بانك تجارت در پاسخ به اين سوال كه آيا بعد از گذشت 14 سال از اولين زماني كه بحث تغيير واحد پولي كشور مطرح شد تاكنون كار كارشناسي براي اين اقدام صورت گرفته است؟ تصريح كرد: هنوز دير نشده است و كار كارشناسي لازم قرار است انجام شود.
او در عين حال با كاهش سه صفر از واحد پولي كشور ابراز موافقت كرد.
انتهاي پيام
نظرات