محمود الزهار: با مقامات مصري درخصوص کنترل مرزها و تردد آزاد مردم در آن به توافق رسيدهايم
محمود الزهار، از رهبران برجستهي جنبش مقاومت اسلامي حماس و نمايندهي اين جنبش در پارلمان فلسطين تاکيد کرد: هيأت حماس در سفر اخير خود به قاهره با مقامات مصري در خصوص کنترل مرزها تا زمان دستيابي به يک توافقنامهي رسمي دربارهي کنترل مرزها و تردد آزاد مردم در آن به توافق رسيده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) الزهار در گفتوگو با شبکه "الاقصي" ضمن بيان اين مطلب تاکيد کرد که همه موانع بر سر راه گذرگاههاي مرزي مي بايست از ميان برداشته شود و هيأت حماس نيز در زمينه راه کارهاي مربوط به حل اين بحران با مصر به توافق رسيده است.
وي تاکيد کرد که حماس هرگز هيچ مداخلهاي را از سوي کشورهاي اروپايي در گذرگاه رفح در صورتي که اين مداخله عامل بسته ماندن گذرگاه شود، نخواهد پذيرفت.
وي خواستار حل اين مشکل شد و اظهار داشت: اگر اين معضل رفع شود ما با حضور اروپاييها در اين گذرگاه مشکلي نداريم.
الزهار که در دولت وحدت ملي سمت وزير خارجه را عهده دار بود در بخشي ديگر از سخنانش خاطرنشان ساخت: ما با فعاليت کارمندان زبده وابسته به "اداره مدني" فلسطين در گذرگاه رفح و به طور کل کساني را که مورد اعتماد و معرف حماس و دولت منتخب فلسطين هستند و هيچ گونه فساد مالي و اداري ندارند موافق هستيم.
به گزارش مركز اطلاعرساني فلسطين وي تصريح کرد: ما هم اکنون منتظر پاسخ دولت مصر در خصوص گذرگاه رفح پس از پايان سفر خاوير سولانا، مسوول سياست خارجي اتحاديهي اروپا به مصر هستيم.
اين رهبر برجسته حماس همچنين تاکيد کرد که هيأت حماس در سفر اخيرش به مصر مسائل اساسي مربوط به گذرگاههاي مرزي را مورد بحث و بررسي قرار داد و براي هر يک از آن ها راه حل هايي را ارائه کرد. الزهار در ادامه افزود که حماس با نصب دوربين هاي کنترل و نظارت در گذرگاه رفح مخالف است.
اين رهبر و نماينده فلسطينيان در بخشي ديگر از مصاحبه تاکيد کرد که حماس در موضع گيريهاي خود همواره شفاف و صادقانه عمل کرده است و گرسنه نگه داشتن ملت فلسطين را هرگز نمي پذيرد و تجربه بازگشايي گذرگاه رفح مثالي زنده و ممکن است که در همه مرزها تکرار شود.
وي در ادامه ضمن تاکيد بر ضرورت ارسال سوخت و برق مصر به نوار غزه اين سوال را مطرح کرد که "چگونه ممکن است که ما سوخت را از رژيم صهيونيستي تهيه کنيم و حال اين که خود اين رژيم همين سوخت را از مصر خريداري مي کند؟!"
الزهار در واکنش به ادعاهاي برخي از مقامات رام الله مبني بر اين که حماس مي خواهد که اقتصاد غزه را به مصر وابسته کند، اظهار داشت: سران رام الله نمي خواهند که ما وابستگي خود را رژيم صهيونيستي قطع کنيم آنان اين را مي خواهند که همواره به اين رژيم وابسته باشيم چگونه مي توانيم اقتصاد غزه را به رژيم صهيونيستي ارتباط دهيم و حال آن که اين رژيم نوار غزه را رژيمي متخاصم ناميده است؟
وي خواستار وحدت و همکاري کرانهي باختري و نوار غزه و قطع ارتباط و وابستگي آن ها با رژيم صهيونيستي شد. الزهار تاکيد کرد: ما با اسکان فلسطينيان در منطقه سينا مخالفيم و مرزها و ميهن ما کاملا مشخص است و ما خواهان قطع رابطه کرانهي باختري و نوار غزه با اقتصاد رژيم صهيونيستي است.
وي درخصوص گفت و گو با فتح گفت: ما خواهان گفت و گوي بدون قيد و شرط هستيم. الزهار در پايان مصاحبه خواستار اصلاح ساختار و قوانين اتحاديه عرب شد و گفت که اتحاديه عرب با ساختار فعلي اش هيچ نقش فعال و موثري در خصوص مساله فلسطين نخواهد داشت.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات