با گذشت دو روز از اعلام آتشبس در نوار غزه و برقراري آرامش نسبي، رژيم صهيونيستي بار ديگر با نقض اين آتش بس، امروز (سهشنبه) با استفاده از پنج تانك به همراه دو بولدوزر وارد منطقه القراره در جنوب نوار غزه شد. اين در حالي است كه دور جديد حملات اين رژيم به كرانهي باختري نيز آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شاهدان عيني اعلام كردند: پنج تانك اسراييلي به همراه دو بولدوزر وارد منطقه القراره در جنوب نوارغزه شدند؛ در حالي كه تيراندازيهاي بيهدف نيز در منطقه كيسوفيم در مرزهاي نوار غزه موجب زخمي شدن يك شهروند فلسطيني شد.
هم چنين معاويه حسنين مدير اورژانس وزارت بهداشت فلسطين، تاكيد كرد: دو كودك فلسطيني صبح امروز بر اثر انفجار مواد منفجره به جا مانده از حملات رژيم صهيونيستي در منطقه الشعث در شرق نوار غزه به شهادت رسيدند. يك كشاورز فلسطيني نيز در تيراندازي صهيونيستها به شهادت رسيد.
نظاميان رژيم اشغالگر صهيونيستي همچنين با خودروهاي خود وارد دو روستاي بيت امرين و عصيره الشماليه در شمال غرب نابلس شدند و چهار فلسطيني را در منزلشان كه دو تن آنها برادر بودند دستگير كردند.
قايقهاي جنگي رژيم صهيونيستي نيز به سوي فلسطينيان در سواحل غرب غزه تيراندازي كردند كه اين تيراندازيها تلفاتي در بر نداشت.
ساكنان شهر غزه نيز از درگيريهاي پراكنده اعضاي مقاومت با نيروهاي رژيم صهيونيستي خبر ميدهند كه هم چنان در شمال نوار غزه مستقر هستند.
در اين ميان، خودروهاي نظامي رژيم اشغالگراز منطقه نتساريم كه مركز و جنوب غزه را از يكديگر جدا ميكند عقب نشيني كردند و به اين ترتيب روند عادي زندگي بين ساكنان استانهاي مركزي و جنوبي به جريان افتاده است.
در اين ميان، نيروهاي امنيتي رژيم صهيونيستي گزارش خود را مبني بر اين كه مبارزان فلسطيني از غزه به سمت سرزمينهاي اشغالي شليك كردهاند، پس گرفتند.
پليس رژيم صهيونيستي پيشتر گزارش داده بود كه دست كم يك خمپاره از غزه شليك شده است.
ادامهي عمليات امدادرساني و بازسازي در غزه
كار امدادرساني به مجروحان و بيرون آوردن پيكر شهداي ناشي از بمبارانهاي رژيم صهيونيستي از زير آوارها در نوار غزه هم چنان ادامه دارد.
منابع سياسي رژيم صهيونيستي اعلام كردند: تا امروز اكثريت نيروهاي اسراييلي از نوار غزه خارج خواهند شد.
در پي بيرون آوردن پيكر 15 شهيد ديگر از زير آوارها در غزه، آمار شهداي حملات رژيم صهيونيستي به نوار غزه به 1315 شهيد رسيده و بيش از 5450 تن ديگر نيز در اين حملات زخمي شدهاند.
اين در حالي است كه بان كي مون دبير كل سازمان ملل متحد نيز امروز وارد غزه شده است.
دستگيري فلسطينيها در كرانهي باختري
به رغم آرامش نسبي اوضاع در نوار غزه، نيروهاي اشغالگر رژيم صهيونيستي از ساعات اوليه صبح امروز در عملياتهاي مختلف در مناطق مختلف كرانه باختري 19 فلسطيني را دستگير كردند.
سه دستگاه خودروي نظامي رژيم صهيونيستي نيز به منطقه النهضه در مركز رام الله يورش بردند و نظاميان اسراييلي به بازرسي بدني افراد و تفتيش منازل پرداختند.
اعتراض به ممانعت از ورود خبرنگاران به غزه
در اين ميان، يادداشت سازمانهاي رسانهيي جهان در اعتراض به ممانعت رژيم صهيونيستي از ورود خبرنگاران به غزه، به سفارت اين رژيم در پاريس ارايه شد.
حدود 160 سازمان رسانهيي بينالمللي جهان امروز يادداشت اعتراض آميزي را كه به امضاي اين كشورها رسيده است، به سفارت رژيم صهيونيستي در پاريس تحويل دادند و از اين رژيم خواستند تا گذرگاههاي غزه را به روي خبرنگاران باز كند.
دبير كل اين سازمان نيز اظهار داشت: اين سازمان به محض باز شدن گذرگاههاي غزه به روي خبرنگاران، به اين منطقه ميرود تا تحقيقات لازم را در خصوص وضيت و شرايط كاري خبرنگاران و تاثير محاصرهي رسانهاي اعمال شده بر نحوهي پوشش خبري عمليات نظامي اخير اسراييل در غزه به عمل آورد.
از سوي ديگر هماهنگ كننده كميتهي اسيران در شوراي قانونگذاري فلسطين اعلام كرد: در طول جنگ نوار غزه 250 فلسطيني توسط صهيونيستها دستگير شدند كه در زندان النقب در حبس هستند.
عيسي قراقع، هماهنگ كننده كميته اسيران در مجلس شوراي قانونگذاري فلسطين در بيانيهاي كه از سوي فلسطين اليوم منتشر شده است، اعلام كرد: زندانيان اين زندان در وضعيت بسيار بدي هستند و مورد شكنجه قرار گرفته و بسياري از آنها نيز زخمي شدهاند.
بازگشايي دو گذرگاه مرزي غزه، مدارس و دانشگاهها
همچنين گزارش شده كه گذرگاه المنطار و كرم ابوسالم امروز به منظور ورود 200 كاميون حامل كمكهاي بشر دوستانه و مواد غذايي باز ميشود.
همچنين زياد ثابت، معاون وزير آموزش و پرورش فلسطين اعلام كرد: مدارس دولتي به اضافه مدارس وابسته به آژانس امداد رساني در امور آوارگان (آنروا) از روز شنبه آتي باز خواهند شد و كار خود را آغاز خواهند كرد.
كمالين شعت، رييس دانشگاه اسلامي در نوار غزه نيز گفت: دانشگاههاي نوار غزه از جمله دانشگاه الاقصي، دانشگاه الازهر و دانشگاه الاسلامي ظرف چند روز آينده بخش آكادميك و اداري اين دانشگاهها آغاز به كار خواهد كرد.
اعتراف رييس سابق موساد به پيروزي حماس
آفراهيم هالووي رييس سابق موساد، اظهار داشت: حماس به رغم ضرباتي كه در طول جنگ نوار غزه متحمل شد، همچنان باقي ماند و به پايداري ادامه داد.
وي گفت: حماس به رغم حملات اسراييليها در طول جنگ همچنان استوار باقي ماند. در حالي كه ما نوار غزه را آماج حملات هوايي، دريايي و زميني كرده بوديم، اما حماس همانند پرندهاي از ميان آماج حملات و آتش و خاكسترها بلند شد و مذاكرات جدي با مصر را نيز در طول جنگ اداره كرد و به دنبال اهداف خود بود و به همه اعلام كرد تسليمپذير نيست.
از سوي ديگر برخلاف موضعگيريهاي بسياري از اسراييليها در ابتدا و اواسط جنگ غزه، بر اساس نظرسنجيهايي كه بعد از اعلام آتشبس صورت گرفته نيمي از اسراييليها بر شكست اسراييل و عدم تحقق اهداف آن اذعان داشتند.
همچنين سوزان رايس، سفير آمريكا در سازمان ملل كه از سوي باراك اوباما، رييسجمهور آمريكا به اين سمت تعيين شده در خصوص قطعنامهي محكوميت حملهي اسراييل به نوار غزه گفت: اسراييل با موضعگيري غيرمنصفانهي سازمان ملل روبهرو شد.
سخنگوي حماس: مقاومت بين مردم فلسطين ريشه دارد
طاهر نونو سخنگوي دولت حماس در غزه تاكيد كرد: روزهاي گذشته به رغم سختي و دشوارياش ثابت كرد كه گزينهي مقاومت در بين مردم فلسطين ريشه دارد و هرگز امكان تسلط بر برنامهي مقاومت وجود ندارد.
سخنگوي دولت حماس در يك كنفرانس مطبوعاتي در غزه اظهار داشت: برنامهي دولت حماس اكنون نقش مهم و كليدي را ايفا ميكند و دولت توانست ضربات جنونآميز و روياهاي غير قابل اجرا را پشت سر بگذارد.
وي بار ديگر درخواست دولت حماس را جهت تحقق مصالحه ملي صادقانه مطرح كرد و افزود: تمامي شرط بنديها بر سر تغيير حقايق موجود در غزه از طريق محاصره، بحران امنيتي و حتي جنگ با شكست روبهرو شد و تنها راه براي بازگشت وحدت حقيقي ميز مذاكرات است كه بايد ضمن فراهم كردن شرايط لازم جهت برگزاري آن در فضايي سالم صورت گيرد.
درخواست آنروا براي انجام تحقيقات مستقل در غزه
در همين حال، سخنگوي آژانس امدادرساني و رسيدگي به امور آوارگان فلسطيني (آنروا) خواستار انجام تحقيقات مستقل در زمينهي اقدامات اسراييل در نوار غزه و ارجاع عاملان اوضاع نوار غزه به دادگاههاي جنايي شد.
كريس گينس سخنگوي آنروا، اقدامات اشغالگران صهيونيست را در زمينهي هدف قرار دادن مدارس وابسته به آنروا در نوار غزه محكوم كرد و اظهار داشت: اين اقدام اسراييل غيرقابل قبول است و بايد تحقيقات مستقلي در زمينهي مواخذهي جدي و تحويل عاملان اين اقدام به دادگاههاي جنايي صورت گيرد.
وي دولت اسراييل را مسوول نقض قوانين بين المللي حقوق بشر در نوار غزه خواند و از اعمال خشونت بيش از حد رژيم صهيونيستي در مناطق مسكوني نوار غزه انتقاد كرد.
از سوي ديگر جان گينگ، مدير عمليات آژانس آنروا گفت: آژانس، مراكز امدادرساني خود را كه در برخي مناطق در نوار غزه نظير منطقهي الزيتون و بيت حانون بسته شده بود، باز كرده است.
وي در كنفرانس خبري در نيويورك اعلام كرد: تمام مراكز بهداشتي وابسته به آنروا در سراسر نوار غزه فعاليت خود را از سر گرفتند.
در گزارش دفتر سازمان ملل در امور هماهنگي انساني نيز نسبت به اوضاع نابسامان نوار غزه و پيامدهاي آن هشدار داده شده است.
بر اساس اين گزارش در حملات هوايي رژيم صهيونيستي مدارس وابسته به آنروا هدف قرار گرفته شد و رژيم صهيونيستي از بمب فسفر سفيد براي هدف قرار دادن مدرسه آنروا در بيت لاهيا استفاده كرده كه پيامدهاي بدي در اين زمينه خواهد داشت.
در اين گزارش آمده است كه در طول 23 روز جنگ در نوار غزه 410 كودك فلسطيني و 104 زن كشته شدند و 855 كودك و 795 زن نيز زخمي شدند.
انتقاد عفو بينالملل از استفاده صهيونيستها از بمبهاي فسفري
در اين ميان سازمان عفو بينالملل اعلام كرد: اسراييل با استفاده از بمبهاي فسفر سفيد در مناطق مسكوني در نوار غزه دست به جنايت جنگي زده و استفاده از اين بمبها غير قانوني بوده است.
اين سازمان در بيانيهاي اعلام كرد: استفاده گسترده از اين سلاح در مناطق مسكوني اقدام مناسبي نبوده و غير قانوني است.
ارتش رژيم صهيونيستي در واكنش به اخبار منتشره مبني بر استفاده اين ارتش از فسفر سفيد تيم تحقيقاتي را در فرماندهي ارتش در جنوب اسراييل در خصوص رسيدگي به اين مساله تشكيل داد.
انتهاي پيام
نظرات