تدارك يمنيها براي ادامه تظاهرات ضددولتي
پس از تظاهرات اخير در تونس كه به سرنگوني دولت اين كشور منجر شد، هزاران تن در يمن ضمن برپايي تظاهرات خواستار بركناري رئيس جمهور اين كشور شدند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين تظاهرات كه با رهبري جناح مخالف و فعالان جوان برگزار شد، نشان دهندهي گسترش ناآراميها در يمن است.
اين درگيريها پس از انقلاب اخير تونس و اعتراضات مصر آغاز شد.
افراد در چهار منطقهي صنعاء، پايتخت يمن، ضمن تجمع در خيابانها خواستار پايان دادن به فعاليت دولت علي عبدالله صالح، رئيس جمهور اين كشور شدند.
وي نزديك به 32 سال مسند قدرت را در اختيار داشته است.
احمد حاشد، يك عضو مستقل در پارلمان، اعلام كرد: ما چيزي غير از بركناري رئيس جمهور را قبول نخواهيم كرد.
رهبران جناح مخالف تظاهرات بيشتري در روز جمعه را خواستار شدند.
صالح با افزايش حقوق نظاميان و رد ادعاهاي مخالفان خود سعي داشته تنشها را سركوب كند. وي بر آن است تا پسرش را به عنوان جانشين منصوب كند.
صالح پس از اتفاقات اخير در تونس، ماليات بر درآمد را به نصف كاهش داد و از دولت خواست قيمتها را كنترل كند. وي پليس ضد شورش را در مناطق اصلي درگيري در پايتخت و اطراف آن براي جلوگيري از ناآراميها مستقر كرده است.
اقدامات صالح در بازداشتن معترضان از تجمع در خيابانها براي بركناري وي كاملا بيتاثير بوده است.
بيش از نيمي از جمعيت يمن با حقوق زير دو دلار در روز و زير خط فقر به سر ميبرند و فساد در دولت اين كشور رواج دارد. دولت يمن در خارج از پايتخت كنترل كمي بر اوضاع كشور دارد. منبع درآمد اصلي اين دولت نفت است كه احتمالا طي يك دهه تمام خواهد شد.
دورهي رياست جمهوري صالح در سال 2013 خاتمه مييابد اما وي خواستار حفظ مسند قدرت براي يك دورهي 10 ساله شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات