• شنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۰ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 9005-07473

/ماه رمضان؛ ماه خوبي‌ها/ رييس فراكسيون قرآن و عترت مجلس: ماه رمضان فرصتي براي شناخت خود است

/ماه رمضان؛ ماه خوبي‌ها/
رييس فراكسيون قرآن و عترت مجلس:
ماه رمضان فرصتي براي شناخت خود است

رييس فراكسيون قرآن و عترت مجلس شوراي اسلامي با بيان اين‌كه ماه رمضان فرصتي مناسب براي شناخت توانايي‌هاي خود است، گفت: شناخت توانايي‌هاي خود براي غلبه بر خواسته‌هاي نفساني، زمينه‌سازي مناسب براي اقدامات مهم زندگي آتي آدمي است.

لاله افتخاري در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به شأن و مقام ماه رمضان، اظهار كرد: اين ماه فرصت بسيار خوبي است كه خداوند متعال در اختيار انسان قرار داده است، براي اين‌كه انسان‌ها بتوانند اقتدار و توانمندي خود را بشناسند تا متوجه شوند كه تا چه حد مي‌توانند بر خواسته‌هاي نفساني خود غلبه كنند.

وي اظهار كرد: غلبه بر خواسته‌هاي نفساني براي اقدامات مهم و ارزشمند انسان، پايداري وي را در برنامه‌هاي آتي زندگي‌اش زمينه‌سازي مي‌كند.

رييس فراكسيون قرآن و عترت مجلس گفت: يك فرد روزه‌دار در ماه مبارك رمضان به فهم متقابلي نسبت به نيازمندان و بيچارگان مي‌رسد و اين باعث مي‌شود كه پس از ايجاد اين فضا حس همكاري و همراهي با نيازمندان جامعه در ميان افراد توانمند تقويت شود.

افتخاري با بيان اين‌كه داشتن برنامه‌اي منظم در زندگي مي‌تواند هم براي برنامه‌ريزي‌هاي بعدي در زندگي موثر باشد و هم اين‌كه براي سلامتي بدن نياز است، افزود: روزه‌داري و خودداري از خوردن و آشاميدن علاوه بر تاثيرات معنوي باعث پالايش اعضاي بدن انسان شده و موجب سلامت فرد و ايجاد مانع در برابر بيماري‌هاي بسيار جدي در بدن انسان مي‌شود.

وي گفت: هم‌چنين وجود يك برنامه‌ي منظم در ماه مبارك رمضان براي روزه‌داري و انجام اعمال عبادي باعث ايجاد يك حس همگرايي، همدلي و همراهي ميان همه‌ي مسلمانان جهان مي‌شود، يعني همه‌ي مسلمانان در يك زمان و با يك برنامه به امساك مي‌پردازند و در يك زمان خاص نيز مشغول به افطار مي‌شوند.

اين نماينده‌ي مردم تهران در مجلس اظهار كرد: ظرفيت‌ها و برنامه‌هاي ويژه‌ي ماه مبارك رمضان باعث رشد معنوي افراد و ايجاد تجمعات بسيار ارزشمندي با حضور آنان در جهت تلاوت قرآن و تدبر در آن مي‌شود و اين برنامه‌ها به انسان كمك مي‌كند تا بتواند از گنجينه الهي بهره‌مند شود و گوش وي با شنيدن صداي قرآن، چشم وي با نگاه به آيات، زبان وي با تلاوت آنها و وجود وي از قرآن تغذيه شده و بهره‌مند شود.

افتخاري گفت: برنامه‌هاي معنوي ماه مبارك رمضان و نيز فضاي معنوي آن به انسان‌ها كمك مي‌كند تا در اين دنيا كه تحت آسيب‌ها و فشارهاي روحي و رواني بسياري هستند با وجود آن‌كه فردگرايي و ديدگاه‌هاي اومانيستي در بسياري از جوامع بر عملكرد افراد غلبه پيدا كرده است، اقدامات، سعادت و سرنوشت جوامع تحت تاثير قرار گرفته و موارد فردمحور جاي خود را در حقيقت به حق‌گرايي، درك متقابل و رفتار جمعي خردمندانه در ميان مردم بدهد.

وي در پاسخ به اين سوال كه چگونه مي‌توان رفتارهاي معنوي موجود در ميان مردم در ماه مبارك رمضان را در جامعه نهادينه كرد، گفت: اين فرهنگ بايد كاملا تبيين شود و اگر اين‌گونه شود اين سلسله رفتارها جاي خود را در ميان مردم خواهند يافت.

رييس فراكسيون قرآن و عترت مجلس با بيان اين‌كه از سوي ديگر نهادينه ساختن رفتارهاي معنوي به زمينه‌سازي در اين زمينه نيز نيازمند است، گفت: سازمان صدا و سيما بايد برنامه‌هاي كم‌مخاطب خود را در زماني پخش كند كه مردم معمولا در آن زمان در مساجد حضور دارند و از سويي ديگر نيز برنامه‌هايي كه در مساجد مختلف برگزار مي‌شود را تقويت كند.

افتخاري اظهار كرد: هم‌چنين بعضي از برنامه‌هاي خوب صدا و سيما مي‌تواند به تبيين جايگاه ماه مبارك رمضان و دستاوردهاي روزه‌داري، همگرايي، تلاوت قرآن و ترويج داشتن برنامه‌اي منظم در اين ماه از سوي افراد جامعه بپردازد و اين برنامه مي‌تواند با حضور كارشناسان و برگزاري جلسات پرسش و پاسخ مباحث مختلف را به مردم توضيح دهد.

وي گفت: از سويي ديگر نيز رسانه‌هاي سازمان صدا و سيما مي‌توانند به نمايش صحنه‌هاي ايثار، تحمل و مداراي افراد در رابطه با يكديگر بپردازند.

رييس فراكسيون قرآن و عترت مجلس با اشاره به برنامه‌اي كه از سوي تلويزيون در رابطه با گذشت و ايثار يك عروس جوان در رابطه با فقر همسر خود كه مدتي قبل پخش شده است، ادامه داد: نشان دادن مواردي اين‌چنين پيرامون ايثار در زندگي مشترك و وجود درك متقابل صفا، اعتماد، احترام، انس و رأفت ميان همسران و ديگر موارد اخلاقي در زندگي آحاد جامعه در موارد گوناگون باعث مي‌شود تخريبي را كه توسط برخي از سريال‌ها، فيلم‌ها و برخي برنامه‌ها در گوش و كنار كشورمان در اين‌گونه از مباحث رخ مي‌دهد، خنثي كرده و به افراد جامعه درس زندگي دهد.

افتخاري گفت: من فكر مي‌كنم كه ائمه جمعه، ائمه جماعات، صاحب نظران، سخنرانان، مردم و مسوولان اجرايي نيز بايد در زمينه نهادينه‌سازي رفتار معنوي در جامعه تلاش كنند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha