• جمعه / ۹ آبان ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1404080905169
  • خبرنگار : 71560

دیدار هیأت پارلمانی ایران با «چرنیشف» و «تولستوی»

دیدار هیأت پارلمانی ایران با «چرنیشف» و «تولستوی»

هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به روسیه با تولستوی ( نایب رئیس دومای روسیه) و چرنیشف (معاون رئیس دومای روسیه) دیدار کردند.

به گزارش ایسنا، هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست محسن زنگنه و با حضور حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی و فاطمه جرّاره در جریان سفر به روسیه با تولستوی نایب‌رئیس دومای این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

در  این نشست، محسن زنگنه رئیس هیأت پارلمانی ایران ضمن تبریک به روسیه برای پیشرفت‌های اخیر این کشور اظهار کرد: به‌رغم فشارهای آمریکا و غرب، روسیه در آرامش و مسیر توسعه حرکت می‌کند. امروز بیش از هر زمان دیگری، ایران و روسیه از نظر گفتمان، راهبرد و اقدام به یکدیگر نزدیک شده‌اند و ملت ایران، روسیه را دوست و شریک قابل اعتماد خود می‌داند.

وی با اشاره به اهمیت فرمت گفت‌وگوی ۳+۳ گفت: این ترکیب می‌تواند ظرفیت‌های بزرگ اقتصادی و همکاری‌های زیرساختی را برای کشورهای عضو ایجاد کند. جمهوری اسلامی ایران آماده است برای تشویق گرجستان به پیوستن به این فرمت اقدام کند و موضوع از طریق کمیسیون امنیت ملی و ریاست مجلس پیگیری خواهد شد.

در ادامه حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نیز با تأکید بر لزوم تعمیق روابط چندجانبه تصریح کرد: موضوعاتی چون گسترش همکاری‌های اقتصادی، مبادلات با پول‌های ملی و تشکیل ائتلاف‌های چندجانبه از نکات مهمی است که با جدیت پیگیری خواهیم کرد.

همچنین در این دیدار، تولستوی با اشاره به روابط گرم میان ایران و روسیه تاکید کرد: این رفت‌وآمدها و نشست‌ها نشانگر عمق روابط دو کشور است. رؤسای‌جمهور ایران و روسیه در گفت‌وگوهای اخیر خود بر توسعه روابط راهبردی در قالب گروه ۳+۳ و همکاری میان ایران، روسیه، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان تأکید کرده‌اند.

نایب رئیس دومای روسیه در ادامه  با تأکید بر اهمیت این چارچوب همکاری خاطر نشان کرد: فرمت گفت‌وگوهای ۳+۳ می‌تواند به حل چالش‌های منطقه‌ای کمک کند. وزیر خارجه لاوروف و رئیس‌جمهور پوتین از این فرمت حمایت کامل دارند و با پیوستن گرجستان، این چارچوب تکمیل خواهد شد. از ایران نیز می‌خواهیم در ترغیب گرجستان برای پیوستن به این فرمت نقش‌آفرینی کند.

تولستوی تصریح کرد: اطمینان داریم جمهوری اسلامی ایران در سیاست‌های منطقه‌ای خود مستقل است و تحت‌تأثیر آمریکا و اروپا قرار نمی‌گیرد. ایران و روسیه در بسیاری از مسائل مواضع مشترک دارند و آمریکا دوست هیچ‌کدام از ما نیست؛ ما استقلال ایران را ارج می‌نهیم.

دیدار هیأت پارلمانی ایران با «چرنیشف» و «تولستوی»

در ادامه سفر هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به مسکو، اعضای این هیأت به ریاست محسن زنگنه با «چرنیشف» معاون رئیس دومای روسیه دیدار و گفت‌وگو کردند.

محسن زنگنه، رئیس هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار با تقدیر از میزبانی صمیمانه پارلمان روسیه گفت: امروز دیپلماسی بین مجالس نقشی پررنگ‌تر از دیپلماسی رسمی دولت‌ها دارد. ایران و روسیه از دیرباز روابط مستحکمی داشته‌اند و این روابط در سال‌های اخیر، به‌ویژه پس از جنگ اوکراین، بیش از پیش تقویت شده است. ما دو برادر هستیم در برابر سیاست‌های استکباری و یک‌جانبه‌گرایانه غرب.

زنگنه همچنین با اشاره به طرح‌های مشترک زیرساختی از جمله کریدور شمال–جنوب گفت: مجلس ایران تلاش خواهد کرد اعتبارات لازم برای اجرای این پروژه‌ها در بودجه سال آینده در نظر گرفته شود.

وی در ادامه از پیشرفت همکاری‌های بانکی و اتصال کارت‌های بانکی ایران و روسیه تقدیر کرد و گفت: میزان تعاملات تجاری ایران و روسیه هنوز با ظرفیت‌های دو کشور فاصله دارد و می‌توان آن را چند برابر کرد. همچنین تبادل تجربیات دو کشور در زمینه مقابله با تحریم‌ها و حفظ ارزش پول ملی می‌تواند الگوی موفقی برای سایر کشورها باشد.

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیأت رئیسه مجلس، نیز در این نشست گفت: در سازمان‌های منطقه‌ای نظیر شانگهای و بریکس، ظرفیت‌های زیادی برای همکاری میان ایران و روسیه وجود دارد. موضوع پول مشترک از مباحث مهمی است که می‌تواند روابط اقتصادی را تسهیل کند. هر دو کشور تجربه مقابله با تحریم‌ها را دارند و باید این تجربه‌ها را در حوزه بانکی و مالی با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

فاطمه جرّاره، رئیس کمیته فرهنگی و اجتماعی مجلس آسیایی، هم در ادامه دیدار ضمن قدردانی از میزبانی پارلمان روسیه بیان کرد: تعاملات فرهنگی می‌تواند در کنار همکاری‌های اقتصادی و سیاسی دو کشور گسترش یابد. ایران و روسیه در حوزه نقش‌آفرینی زنان و خانواده، اشتراکات فرهنگی زیادی دارند، در جمهوری اسلامی ایران زنان در مجلس و دولت حضور فعال دارند و این نشانه جایگاه واقعی آنان در ساختار حکمرانی است.

وی با اشاره به قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در ایران بیان کرد: این قانون مشابه سیاست‌های جمعیتی روسیه است و می‌تواند زمینه همکاری مشترک فرهنگی و اجتماعی میان دو کشور را فراهم کند.

چرنیشف، معاون رئیس دومای روسیه، در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور هیأت ایرانی خاطر نشان کرد: دوستان و همکاران گرامی، بسیار خوشحالیم که میزبان شما در مسکو هستیم. روابط میان دو پارلمان برای ما اهمیت زیادی دارد، زیرا نقش پارلمان در سیاست‌گذاری و اجرای سیاست‌ها در جمهوری اسلامی ایران کاملاً برجسته است. بسیاری از نمایندگان ایرانی بعدها در قوه مجریه نقش‌آفرینی می‌کنند و این نشان‌دهنده تأثیر عمیق مجلس ایران در ساختار سیاسی کشور است.

معاون رئیس دومای روسیه در ادامه بیان کرد: روابط ما با ایران بر پایه اعتماد متقابل و احترام شکل گرفته و گفت‌وگوهای سازنده در سطوح مختلف ادامه دارد. مواضع دو کشور در عرصه‌های بین‌المللی به‌ویژه در برابر سیاست‌های آمریکا و غرب نزدیک و هماهنگ است. اختلاف‌نظرها اندک و همکاری‌ها گسترده است.

چرنیشف همچنین با اشاره به اهمیت تصویب کنوانسیون دریای خزر (۲۰۱۸) و توافق‌نامه همکاری اپراتوری (۲۰۲۳) بیان کرد: پیشبرد این توافق‌ها برای دو کشور اهمیت راهبردی دارد. ما همچنین آماده‌ایم در زمینه‌های اقتصادی و بانکی از جمله تبادلات مالی، مقابله با تحریم‌ها و مدیریت تورم تبادل نظر کنیم.

وی با اشاره به تجربه روسیه در سازگاری با تحریم‌ها اظهار کرد: در ماه‌های نخست اعمال تحریم‌ها، بسیاری از شرکت‌های روسی با چالش‌های جدی روبه‌رو شدند اما توانستند در مدت کوتاهی خود را بازسازی کرده و بازارهای جدیدی بیابند. تجربه مشابهی را ایران نیز پشت سر گذاشته و این تبادل تجربه می‌تواند برای هر دو طرف مفید باشد.

معاون رئیس دومای روسیه  تأکید کرد: اکنون رشد اقتصادی روسیه در میان کشورهای اروپایی در جایگاه نخست قرار دارد و همکاری میان دو کشور می‌تواند منافع مشترک بسیاری در پی داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha