در حالي كوفي عنان به مذاكرات سياسي خود با مقامات روسيه براي پايان دادن به وضعيت سوريه ادامه ميدهد، اتحاديه اروپا اعلام كرد كه موج جديدي از تحريمها را هفته جاري عليه سوريه تصويب خواهد كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره، كوفي عنان، فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب كه از روز دوشنبه براي ديدار با مقامات روسيه به مسكو سفر كرده است با سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه اين كشور ديدار و درباره تحولات سوريه بحث و گفتوگو كرد.
عنان در ضيافت شامي با سرگئي لاوروف شركت كرد و درباره ادامه ماموريت ناظران بينالمللي مستقر در سوريه و ديگر مسائل اين كشور به بحث و گفتوگو پرداختند.
جزئيات بيشتري از مذاكرات عنان و لاوروف منتشر نشده اما قرار است نماينده سازمان ملل و اتحاديه عرب امروز (سهشنبه) با ولاديمير پوتين، رئيسجمهوري روسيه نيز ديدار و گفتوگو كند.
لاوروف پيش از رسيدن عنان به مسكو با انتقاد شديد از كشورهاي غربي اعلام كرد كه غربيها انگيزه واقعي براي پايان دادن به اوضاع جاري در سوريه ندارند و درخواست براي كنارهگيري بشار اسد، رئيسجمهوري سوريه غير قابل قبول است.
در همين حال ويليام هيگ، وزير امور خارجه انگليس اعلام كرد كه كشورش از تصويب قطعنامهاي در شوراي امنيت عليه سوريه تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل حمايت ميكند.
وي عنوان داشت: وضعيت در سوريه همچنان در حال بحرانيتر شدن است و لندن مايل است بعد از متقاعد كردن مسكو پرونده سوريه را به شوراي امنيت بفرستد و در آنجا تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل اين پرونده بررسي شود.
در نيويورك نيز منابع ديپلماتيك سازمان ملل اعلام كردند كه روسيه از روز جمعه تاكنون مانع صدور قطعنامهاي در شوراي امنيت شده كه از سوي كشورهاي غربي ارائه شده است.
بنا به گفته منابع سازمان ملل اين قطعنامه استفاده از اسلحه سنگين و هليكوپتر توسط نيروهاي دولتي سوريه را محكوم ميكند و مسكو به دليل آنكه اعتقاد دارد هنوز دلايل قطعي در اين باره مطرح نشده با تصويب اين قطعنامه مخالفت ميكند.
در همين حال اتحاديه اروپا اعلام كرد كه اين اتحاديه هفته جاري نشستي را براي بررسي موج جديد از تحريمها عليه سوريه برگزار ميكند.
بنا به گفته منابع سياسي اتحاديه اروپا دور جديد تحريمها برخي ديگر از شخصيتهاي مهم و نهادهاي مرتبط با نظام حاكم در سوريه را شامل ميشود و بيشتر اين تحريمها، تحريمهاي اقتصادي خواهد بود.
اتحاديه اروپا تاكنون 16 دوره تحريم را عليه سوريه تصويب كرده كه آخرين آنها در ماه ژوئن به تصويب رسيد و بر اساس اين تحريمها تاكنون 129 تن از مقامات عالي رتبه سوريه از جمله بشار اسد و 49 موسسه و شركت مرتبط با دولت سوريه مورد تحريم اتحاديه اروپا قرار گرفتهاند.
از سوي ديگر، عبدالباسط السيدا، رئيس شوراي مخالفان سوريه موسوم به شوراي ملي سوريه پيشنهاد ايران مبني بر برگزاري نشستي ميان مخالفان و موافقان دولت سوريه در تهران را رد كرد.
وي با متهم كردن ايران و روسيه به حمايت از دولت سوريه گفت: مسئوليت آنچه كه در سوريه ميگذرد به عهده ايران و روسيه نيز هست!
در همين حال وزارت امور خارجه سوريه در نامهاي به بان كي مون، دبيركل سازمان ملل از مواضع اخير شوراي حقوق بشر اين سازمان در قبال سوريه انتقاد كرد و اعلام كرد كه اينگونه گزارشها در واقع نشان دادن چراغ سبز به گروههاي تروريستي فعال در سوريه است تا آنها بتوانند با آزادي عمل بيشتري عليه شهروندان سوريه دست به اسلحه ببرند.
در اين نامه آمده است وقت آن رسيده كه شوراي امنيت از سياسيكاري دور نگه داشته شود و گزارشهايي كه ارائه ميدهد بيشتر با واقعيت ملموس در سوريه مطابق داشته باشد.
نخست وزیر اردن با درخواست از شورای امنیت برای دخالت در سوریه مدعی شد، گفت و گو در این برهه راه حل مناسبی برای بحران سوریه نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، "فایز الطراونه" بدون اشاره به دلیل ایجاد بحران سوریه و حامیان منطقهای و بینالمللی عناصر مسلح و بحران سازی آنها داخل سوریه، گفت: در سوریه باید قبل از هر چیز خون ریزیها متوقف شود. دولت سوریه باید تحت فشار قرار گیرد. پس از آن میتوان راه حلی سیاسی را بین دولت و مخالفان ایجاد کرد.
ادعای نخست وزیر اردن درحالی مطرح میشود که سازمان عفو بینالملل گروههای مسلح در سوریه را به نقض حقوق بشر و قتل عمد نیروهای ارتش و امنیتی و هواداران نظام متهم کرده است.
"دوناتیلا روویرا" از بازرسان این سازمان که چند هفته قبل به سوریه سفر کرده بود، در گزارشی گفت: عناصر مسلح و هواداران آنها دست به اقدامات وحشیانهای زده و اسرا را به قتل رساندهاند.
انتهاي پيام
نظرات