رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار اوميت يارديم، سفير تركيه در جمهوري اسلامي ايران، روابط تهران و آنكارا را تاريخي و ديرينه خواند و با اشاره به همكاريهاي گسترده و سطح بالاي جمهوري اسلامي ايران و تركيه، به خصوص در دوران جنگ تحميلي و پس از آن، تصريح كرد: بعد از جنگ تحميلي همكاريهاي دو كشور مسلمان جهش و ارتقاي قابل ملاحظهاي پيدا كرد و اين امر مرهون حسننيت و نياز دو كشور به همكاري و امكانات موجود در ايران و تركيه بود، و اوزال و دميرل در اين مقطع نقش موثري داشتند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيتالله هاشمي رفسنجاني به تشكيل گروه 8 و نيز مثلث ايران، تركيه و سوريه براي همكاري در زمينه تحولات عراق اشاره كرد و گفت: سرعت تحولات مردمي و انقلابي در منطقه به گونهاي است كه همكاريها ميان كشورها به خصوص ايران و تركيه را بيش از گذشته الزامي ميكند.
او با اشاره به وقايع سوريه، مداخله نكردن بيگانگان در امور اين كشور را خاطرنشان كرد و گفت: مردم سرنوشت خود را تعيين خواهند كرد.
رييس مجمع تشخيص مصحلت نظام، به قدرت رسيدن حزب اسلامي عدالت و توسعه در تركيه و نيز مواضع چند سال گذشته آنكارا در قبال رژيم صهيونيستي را زمينه بسيار مناسبي براي حفظ و ارتقاي همكاريها ميان كشورهاي منطقه به خصوص در مبارزه با رژيم غاصب صهيونيستي و حفظ محور مقاومت عنوان كرد و گفت: ايران و تركيه دو مركز مهم همكاريهاي منطقهيي هستند و خدشه در اين محور بهخاطر حوادث سوريه ميتواند به نفع مقاصد شوم رژيم صهيونيستي و تضييع حقوق مردم مسلمان فلسطين تمام شود.
وي افزود: تا اين اواخر ايران و تركيه و سوريه همكاري موثري در مسائل منطقه داشتند، ولي امروز تفاوت موضع ايران و تركيه در مسائل سوريه نبايد ضربه به همكاريهاي دوجانبه وارد كند.
او تاكيد كرد: استفاده از امكانات و استعدادهاي دو كشور براي ارتقاي صلح، امنيت و پيشرفت در منطقه و دنياي اسلام ضروري است.
هاشمي رفسنجاني گسترش تبادلنظر و مذاكرات ديپلماتيك ميان تهران و آنكارا جهت حفظ و ارتقاي روابط دو كشور را الزامي و به جنگ اقتصادي دنياي استكبار عليه جمهوري اسلامي ايران اشاره و تصريح كرد: اميدوارم اهدافي كه روابط دو كشور را به نزديكترين نقطه رسانده بود، همچنان مدنظر قرار داشته باشد و تحولات مقطعي خدشهاي به روابط راهبردي دو كشور وارد نكند.
در اين ديدار اوميت يارديم، سفير تركيه در جمهوري اسلامي ايران به روابط تاريخي، ديرينه و نزديك دو كشور اشاره كرد و گفت: اختلافنظر ميان دو كشور در زمينه مسائل منطقه طبيعي است، اما آن چه مهم است، تلاش براي كاهش اختلافات و گسترش مذاكرات ديپلماتيك جهت يافتن راههاي جديد براي حفظ و ارتقاي مسائل مورد علاقه دو كشور است.
او به تحولات سوريه اشاره كرد و گفت: تركيه به طور اعم موافق حفظ حاكميت، استقرار صلح، قطع جنگ و خونريزي و نيز مداخلات در سوريه است.
سفير تركيه در تهران، آينده سوريه را در دستان ملت اين كشور دانست و با اشاره به لزوم تحقق حقوق و خواست مردم اين كشور براي تعيين سرنوشت و آينده خود اظهار كرد: در اين چارچوب جمهوري اسلامي ايران و تركيه به عنوان بازيگران اصلي در اين مساله نقش مهمي ميتوانند ايفا كنند.
اوميت، تروريسم را يكي از معضلات موجود در منطقه كه جمهوري اسلامي ايران و تركيه نيز از آن رنج ميبرند، عنوان كرد و گفت: تحولات منطقه و وقايع مرزي، همكاريهاي تهران و آنكارا را براي مبارزه با تروريسم بيش از پيش الزامي كرده است.
انتهاي پيام
نظرات